Placinta cu chiftele de carne si cascaval

Placinta cu chiftele de carne si cascaval

Mi-a placut mult ideea de formare a acestei placinte, la fel si componentele, aluatul rapid, nimic complicat. Merge si ca mancare sau un aperitiv aratos pe masa de musafiri.

Placinta este delicioasa, frumoasa si interesanta - sotul a apreciat-o mult - deci, buna de notat si pus pe site :)

Ingrediente

Carne tocata de pui
300 g
puteti adauga in ea 1 ou si mirodenii dupa plac - carnea poate fi nu neaparat de pui
Cascaval clasic
150 g
Oua
3 buc
Smantana
250 g
Faina alba
150 g
Praf de copt
1 lingurite
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Carnea se amesteca cu sare, optional 1 ou si mirodenii dupa plac.

Formati chiftelute, le puneti pe o farfurie si le dati la congelator pentru 15 minute(puteti si sa omiteti acest pas).

2

In acest timp facem aluatul placintei:

- intr-un bol bateti ouale, amestecati putin cu un tel;

3

- adaugati smantana, amestecati;

4

- si ultima puneti faina, praful de copt si sarea - amestecati bine sa nu fie cocoloase.

5

Intr-o tava asternuta cu hartie de copt turnati aluatul.

Deasupra puneti chiftelele, le apasati foarte usor sa intre putin in aluat - dar nu exagerati.

6

Presarati deasupra cascavalul dat prin razatoare si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru 35-40 minute.

7

Este gata cand se rumeneste frumos. O scoateti si lasati sa se racoreasca bine.

8

Scoateti bordurile tavii si portionati placinta.

O serviti cu o salata sau ca atare, foarte buna si frageda - mi-a placut mult aluatul aici, cred ca il voi aplica si la alte placinte.

9

Si o felie pentru voi :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 500 grame (8-10 portii)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 12

alina B
alina B 08 feb 2014, 10:47

Multumesc, Lena

In dieta mea am voie putin cascaval si faina integrala, nu e vorba de calorii, ci de anumite grupuri de alimente (sunt intr.o faza de mentinere, nu de slabit, pt ca am slabit deja). o sa incerc oricum cu faina integrala. 

multumesc mult de raspuns, esti o draguta

lena
Elena (lena) 08 feb 2014, 09:23

Pentru dieta cu mai putine calorii intr-adevar este bine sa inlocuiesti smantana cu iaurt, faina nu are mare importanta - la calorii este la fel si cea alba si cea integrala.

As recomanda mai ales sa nu pui cascaval deasupra, el are cea mai mare incarcatura calorica in reteta.

alina B
alina B 07 feb 2014, 20:43

Buna, draga Lena, 

Urmaresc site.ul tau de mult timp si tot ce am gatit de aici a iesit minunat. imi place aceasta placinta, dar eu tin o dieta si as incerca sa inlocuiesc anumite ingrediente (faina alba cu faina integrala si smantana cu iaurtul). Sper sa imi poti raspunde candva. felicitari si multumesc!

MAMI DE PITICI MICI
MAMI DE PITICI MICI 01 aug 2013, 20:15

Dragelor, aluatul folosit de Lena la placintica asta se preteaza foarte bine la un chec aperitiv, asa ca astazi am repetat (a cata oara....) placintica Lenei si apoi am facut din aceleasi cantitati precizate de ea si un chec la care am adaugat ceapa rosie tocata marunt, masline taiate cubulete, ardei capia cubulete, bucatele de branza telemea si chiftelute in format foarte mic. Rezultatul a fost o "Pizza" extrem de buna. Multumesc Lena pentru inspiratie! 

tiki
tiki 27 iul 2013, 21:12

Eu as recomanda sa se manance calda. Asa mi-a placut mie.

Poza mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 17 iul 2013, 10:29

Sa aveti pofta buna Andreea!

ianadeea
Andreea (ianadeea) 17 iul 2013, 08:59

Salutare Lena, si fetelor gospodine. Am facut si eu aseara placintica asta. N-am avut cascaval si am folosit vreo 2-3 linguri de branza de burduf, erau niste mirosuri in bucatarie la coacere, de-mi venea sa mananc tot cuptorul. Este o reteta geniala, f. buna, si de aperitiv si de felul II, si de "sandwich la pachet". Se executa f. rapid, nu-i nimic complicat, si am inlocuit 100g faina alba cu cea integrala, s-o fac putin mai sanatoasa. Merita incercata, multumim mult, pupici. 

roroxiroxana
roroxiroxana 12 iul 2013, 14:45

ce bine arata.....cam care e diametrul tavii??

lena
Elena (lena) roroxiroxana 12 iul 2013, 20:08

Tava de aici are 28cm.

Mihaela Morar
Mihaela Morar 12 iul 2013, 10:52

multumesc frumos, Lena. Mozzarela rasa face crusta si se rumeneste la fel ca si cascavalul.........am treaba deseara.....voi pregati placintica delicioasa

Mihaela Morar
Mihaela Morar 12 iul 2013, 10:19

intrebare: daca in loc de cascaval pun mozzarela, ii schimb ceva din aspect sau aroma? 

lena
Elena (lena) Mihaela Morar 12 iul 2013, 10:34

Merge si mozzarela, nu schimba gustul, doar sa se topeasca la coacere si sa faca crusta rumena.

Arata toate comentariile