Ingrediente
●
Carne tocata de pui
300 g
puteti adauga in ea 1 ou si mirodenii dupa plac - carnea poate fi nu neaparat de pui
●
Praf de copt
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea se amesteca cu sare, optional 1 ou si mirodenii dupa plac.
Formati chiftelute, le puneti pe o farfurie si le dati la congelator pentru 15 minute(puteti si sa omiteti acest pas).
Pas 2
In acest timp facem aluatul placintei:
- intr-un bol bateti ouale, amestecati putin cu un tel;
Pas 3
- adaugati smantana, amestecati;
Pas 4
- si ultima puneti faina, praful de copt si sarea - amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Pas 5
Intr-o tava asternuta cu hartie de copt turnati aluatul.
Deasupra puneti chiftelele, le apasati foarte usor sa intre putin in aluat - dar nu exagerati.
Pas 6
Presarati deasupra cascavalul dat prin razatoare si puneti tava la cuptor preincalzit la 200 grade, pentru 35-40 minute.
Pas 7
Este gata cand se rumeneste frumos. O scoateti si lasati sa se racoreasca bine.
Pas 8
Scoateti bordurile tavii si portionati placinta.
O serviti cu o salata sau ca atare, foarte buna si frageda - mi-a placut mult aluatul aici, cred ca il voi aplica si la alte placinte.
Pas 9
Si o felie pentru voi :)
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(8-10 portii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii: