Sos "O mie de Insule"

Sos "O mie de Insule"

Haideți să vă arăt astăzi și rețeta de sos cu care savurăm (mai ales în ultimul timp) aripioarele crocante sau copănelele de pui la cuptor. Acest sos "1000 de Insule" este perfect și pentru salată, dar noi preferăm să-l combinăm anume cu carne - coaptă, la grătar, chiftele, etc. Variante pe net găsiți multe, eu am ajuns la această rețetă simplă care ne place foarte mult - o chestie interesantă apropo, Sofia mea nu suportă ceapa crudă, dar aici nu o simte deloc și mereu cere sos :)

Am adaptat rețeta și la regimul low-carb (vă dau mai jos toate detaliile), nu folosesc zahăr, iar în loc de ketchup pun pastă de roșii și oricum iese bun-bun.

Ingrediente

Maioneză
1 pahar
   
Pastă de roșii
1 lingura
sau 2 linguri de ketchup
Oțet
2 linguri
și mai bun iese dacă puneți oțet din murături sau 1-2 linguri din zeama castraveților murați
Lămâie
0.5 buc
   
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
   
Ceapă albă
0.5 buc
   

Pași de urmat

Pas 1

Pregătiți maioneza după orice rețetă vă place, o puteți combina și cu niște iaurt sau smântână să fie mai fresh.

Eu folosesc de obicei rețeta de maioneză rapidă sau maioneză keto.

Sos "O mie de Insule" - Pas 1
Pas 2

În bolul cu maioneză adăugați 1 lingură pastă de roșii sau 2 linguri de ketchup.

Sos "O mie de Insule" - Pas 2
Pas 3

Puneți 2 linguri de oțet simplu, sau oțet din murături.

Sos "O mie de Insule" - Pas 3
Pas 4

Stoarceți tot acolo zeama de la o jumătate de lămâie.

Sos "O mie de Insule" - Pas 4
Pas 5

Adăugați 1 linguriță de boia dulce sau iute.

Sos "O mie de Insule" - Pas 5
Pas 6

Și la urmă tocați foarte mărunt ceapa, o adăugați în sos.

Sos "O mie de Insule" - Pas 6
Pas 7

Amestecați bine și mai potriviți de sare, dar de obicei sarea din maioneză este cam suficientă.

Sosul e bun de consum imediat, dar și mai bun după 1-2 ore în frigider.

Se păstrează minunat și 5 zile la frigider.

Sos "O mie de Insule" - Pas 7
Pas 8

Nu ezitați să-l încercați, este un sos simplu dar foarte bun și deosebit de impresionant.

Poftă Bună!

Sos "O mie de Insule" - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 250 ml
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu până acum. Postează tu primul comentariu!