Sos "O mie de Insule"

Sos "O mie de Insule"

Haideti sa va arat astazi si reteta de sos cu care savuram(mai ales in ultimul timp) aripioarele crocante sau copanele de pui la cuptor. Acest sos "1000 de Insule" este perfect si pentru salata, dar noi preferam sa-l combinam anume cu carne - coapta, la gratar, chiftele, etc. Variante pe net gasiti multe, eu am ajuns la aceasta reteta simpla care ne place foarte mult - o chestie interesanta apropo, Sofia mea nu suporta ceapa cruda, dar aici nu o simte deloc si mereu cere sos :)

Am adaptat reteta si la regimul low-carb(va dau mai jos toate detaliile), nu folosesc zahar, iar in loc de ketchup pun pasta de rosii si oricum iese bun-bun.

Ingrediente

Maioneza
1 pahar
Pasta de rosii
1 lingura
sau 2 linguri de ketchup
Otet
2 linguri
si mai bun iese daca puneti otet din muraturi sau 1-2 linguri din zeama castravetilor murati
Lamaie
0.5 buc
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
Ceapa alba
0.5 buc

Pasi de urmat

Pas 1

Pregatiti maioneza dupa orice reteta va place, o puteti combina si cu niste iaurt sau smantana sa fie mai fresh.

Eu folosesc de obicei reteta de maioneza rapida sau maioneza keto.

Sos "O mie de Insule" - Pas 1
Pas 2

In bolul cu maioneza adaugati 1 lingura pasta de rosii sau 2 linguri de ketchup.

Sos "O mie de Insule" - Pas 2
Pas 3

Puneti 2 linguri de otet simplu, sau otet din muraturi.

Sos "O mie de Insule" - Pas 3
Pas 4

Stoarceti tot acolo zeama de la o jumatate de lamaie.

Sos "O mie de Insule" - Pas 4
Pas 5

Adaugati 1 lingurita de boia dulce sau iute.

Sos "O mie de Insule" - Pas 5
Pas 6

Si la urma tocati foarte marunt ceapa, o adaugati in sos.

Sos "O mie de Insule" - Pas 6
Pas 7

Amestecati bine si mai potriviti de sare, dar de obicei sarea din maioneza este cam suficienta.

Sosul e bun de consum imediat, dar si mai bun dupa 1-2 ore in frigider.

Se pastreaza minunat si 5 zile la frigider.

Sos "O mie de Insule" - Pas 7
Pas 8

Nu ezitati sa-l incercati, este un sos simplu dar foarte bun si deosebit de impresionant.

Pofta Buna!

Sos "O mie de Insule" - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 250 ml
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !