Ingrediente
●
Drojdie uscata
10 g
sau 25g proaspata
●
Faina alba calitate superioara
450 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol turnati apa calda, adaugati zaharul si drojdia, amestecati bine si lasati 15 minute, pana face spuma.
Pas 2
Dupa acest timp adaugati 3 linguri de ulei de masline si sarea, amestecati.
Pas 3
Puneti faina si amestecati cu o lingura sau spatula.
Pas 4
Aluatul care se formeaza il scoateti pe masa si il mai framantati vreo 5 minute cu mainile.
Pas 5
Il puneti intr-un bol, acoperiti cu prosop si lasati sa se odihneasca 40-50 de minute.
Pas 6
Dupa acest timp impartiti aluatul in 2 bucati egale.
Pas 7
Intindeti fiecare bucata de aluat in cate o foaie dreptunghiulara si le ungeti cu ulei de masline.
Pas 8
Rulati foaia si usor prindeti marginile.
Pas 9
Rulourile astfel formate le puneti intr-o tava de cuptor si cu un cutit faceti 2 taieturi pe mijloc - ca in poza.
Pas 10
Acoperiti painicile cu un prosop si lasati 30-40 de minute sa creasca la temperatura camerei.
Pas 11
Apoi se coc timp de 30 de minute la cuptor preincalzit la 180 de grade - pana fac o crusta frumoasa si rumena.
Le scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Pas 12
Prima degustare am facut-o cand erau calde, le-am uns cu putin ulei de masline proaspat si am presarat putina sare - delicios!
Foarte moi si reci, chiar a 2-a si 3-a zi - unul din complimente a fost ceva de genul - "parca-i cumparata" atat de moale si frageda este. Sofia mi-a spus sa-i mai fac Painica Spaniola, ca-i buna :)
Pofta Buna!
Cantitate:
2 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)