Ingrediente
●
Drojdie uscată
10 g
sau 25g proaspătă
●
Făină albă calitate superioară
450 g
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol turnați apa caldă, adăugați zahărul și drojdia, amestecați bine și lăsați 15 minute, până face spumă.
Pas 2
După acest timp adăugați 3 linguri de ulei de măsline și sarea, amestecați.
Pas 3
Puneți făina și amestecați cu o lingură sau spatulă.
Pas 4
Aluatul care se formează îl scoateți pe masă și îl mai frământați vreo 5 minute cu mâinile.
Pas 5
Îl puneți într-un bol, acoperiți cu prosop și lăsați să se odihnească 40-50 de minute.
Pas 6
După acest timp împărțiți aluatul în 2 bucăți egale.
Pas 7
Întindeți fiecare bucată de aluat în câte o foaie dreptunghiulară și le ungeți cu ulei de măsline.
Pas 8
Rulați foaia și ușor prindeți marginile.
Pas 9
Rulourile astfel formate le puneți într-o tavă de cuptor și cu un cuțit faceți 2 tăieturi pe mijloc - ca în poza.
Pas 10
Acoperiți pâinicile cu un prosop și lăsați 30-40 de minute să crească la temperatura camerei.
Pas 11
Apoi se coc timp de 30 de minute la cuptor preîncălzit la 180 de grade - până fac o crustă frumoasă și rumenă.
Le scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Pas 12
Prima degustare am făcut-o când erau calde, le-am uns cu puțin ulei de măsline proaspăt și am presărat puțină sare - delicios!
Foarte moi și reci, chiar a 2-a și 3-a zi - unul din complimente a fost ceva de genul - "parcă-i cumpărată" atât de moale și fragedă este. Sofia mi-a spus să-i mai fac Pâinică Spaniolă, că-i bună :)
Poftă Bună!
Cantitate:
2 buc
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)