Ingrediente
●
Orez - bob rotund
1 pahar
1 pahar de 300ml - cu el masurati si apa
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
La aceasta reteta am folosit orezul Colosal Riso Scotti - dar puteti folosi orice orez cu bob rtotund care va place.
Pas 2
Masurati 1 pahar de orez si il spalati bine in 2-3 ape.
Pas 3
Intr-o tigaie adanca sau un tuci puneti la topit untul si peste el uleiul de floarea soarelui.
Pas 4
Cum s-a topit, imediat adaugati orezul si amestecati bine, ca fiecare bob sa fie acoperit cu unt/ulei.
Pas 5
Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine sa nu se faca orezul cocoloase.
Pas 6
Adaugati sarea, amestecati si lasati pana incepe sa fiarba.
Pas 7
Cand incepe sa fiarba, amestecati bine, faceti focul mic sub cratita, sa fiarba incet orezul si acoperiti cu capac tuciul.
Pas 8
Cam in 10-15 minute observati ca orezul absoarbe toata apa, il nivelati putin si gustati din el. Trebuie sa fie gata, dar putin "al dente".
Pas 9
Opriti focul, acoperiti oala cu capac si lasati sa stea cam 15-20 minute - in acest timp orezul se va patrunde mai bine si va fi numa bun.
Pas 10
Observati ca orezul se face mai bob-cu-bob si parca absoarbe mai bine apa.
Pas 11
Il puteti servi ca atare, cu orice legume-carne preferati.
Pas 12
Sau asa, mai artistic - ii dati forma cu un inel de bucatarie sau ungeti o cana cu unt, indesati orezul fierbinte in ea si il intoarceti pe o farfurie.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(5-6 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
10 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)