Garnitură de orez cu unt

Garnitură de orez cu unt

O nouă metodă de a face repede un orez pentru garnitură la orice mâncare preferată. Nouă ne place foarte mult și vă recomand neapărat să-l încercați.

Ingrediente

Orez - bob rotund
1 pahar
1 pahar de 300ml - cu el măsurați și apa
Apă
2 pahare
   
Unt
50 g
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Sare
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

La această rețetă am folosit orezul Colosal Riso Scotti - dar puteți folosi orice orez cu bob rotund care vă place.

Garnitură de orez cu unt - Pas 1
Pas 2

Măsurați 1 pahar de orez și îl spălați bine în 2-3 ape.

Garnitură de orez cu unt - Pas 2
Pas 3

Într-o tigaie adâncă sau un tuci puneți la topit untul și peste el uleiul de floarea soarelui.

Garnitură de orez cu unt - Pas 3
Pas 4

Cum s-a topit, imediat adăugați orezul și amestecați bine, ca fiecare bob să fie acoperit cu unt/ulei.

Garnitură de orez cu unt - Pas 4
Pas 5

Adăugați 2 pahare de apă, amestecați bine să nu se facă orezul cocoloașe.

Garnitură de orez cu unt - Pas 5
Pas 6

Adăugați sarea, amestecați și lăsați până începe să fiarbă.

Garnitură de orez cu unt - Pas 6
Pas 7

Când începe să fiarbă, amestecați bine, faceți focul mic sub cratiță, să fiarbă încet orezul și acoperiți cu capac tuciul.

Garnitură de orez cu unt - Pas 7
Pas 8

Cam în 10-15 minute observați că orezul absoarbe toată apa, îl nivelați puțin și gustați din el. Trebuie să fie gata, dar puțin "al dente".

Garnitură de orez cu unt - Pas 8
Pas 9

Opriți focul, acoperiți oala cu capac și lăsați să stea cam 15-20 minute - în acest timp orezul se va pătrunde mai bine și va fi numai bun.

Garnitură de orez cu unt - Pas 9
Pas 10

Observați că orezul se face mai bob-cu-bob și parcă absoarbe mai bine apa.

Garnitură de orez cu unt - Pas 10
Pas 11

Îl puteți servi ca atare, cu orice legume-carne preferați.

Garnitură de orez cu unt - Pas 11
Pas 12

Sau așa, mai artistic - îi dați formă cu un inel de bucătărie sau ungeți o cană cu unt, îndesați orezul fierbinte în ea și îl întoarceți pe o farfurie.

Poftă Bună!

Garnitură de orez cu unt - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)
Colecții: Garnituri, Orez

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

TeodorIlas573
Teodor Ilas (TeodorIlas573) 19 Oct 2017, 14:55

Super bun ,dacă ai și un unt de calitate rezultatul e garantat 100% .Mulțumesc pentru rețetă.

Nota mea pentru rețetă:
Janeth
Janeth 26 Feb 2017, 23:03

O garnitura simpla si gustoasa, pe care am servit-o cu pulpe la cuptor, condimentate cu cimbru si rozmarin.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Janeth
Janeth 25 Feb 2017, 17:25

Apa-rece sau calda?

lena
Elena (lena) Janeth 25 Feb 2017, 17:39

Rece.

adriana adriana
adriana adriana 31 Dec 2016, 01:49

Draga Lena in primul rand vreau sa-ti urez un An plin de impliniri,sanatate ,belsug si voie buna. Te felicit inca o data pentu preparatele pe care cu dragoste ni le impartasesti. Sunt cele mai minunate. Voi folosi reteta ca garnitura la "File de peste cu cascaval la cuptor " si la "Peste cu legume in stil marocan" La multi ani pentru 2017.

Adriana

lena
Elena (lena) adriana adriana 31 Dec 2016, 02:04

Multumesc mult! Sa aveti si voi pofta mare si Sarbatori frumoase!

DanyelaDana605
Danyela Dana (DanyelaDana605) 01 Dec 2016, 17:13

Si gata felul 3 pentru ziua de azi😊 Cu ocazia zilei de 1 Decembrie am facut cele 3 retete favorite : "Supa crema de rosii ", "Pulpe aromate la cuptor" si "Garnitura de orez cu unt " Multumim din nou Elena 😚

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Danyela Dana (DanyelaDana605) 01 Dec 2016, 17:29

Cu mare placere si sa va fie de bine! :)

alinutza1
alinutza1 26 Sep 2014, 15:58

Am testa si eu aceasta reteta,a esit extraordinar de gustos....Lena un mare mare multumesc ,de la tine am invatat multe,sunt nu de mult casatorita si nu prea stiam sa gatesc dar cu superbele retete ale tale imi uimesc sotul,ca imi zicea ca ii spuneam ca nu stiu sa gatesc dar ,,,,sunt laudata inca o data multumesc ....si am facut si eu o poza....

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 31 Aug 2014, 13:23

Buna. Am facut aceasta garnitura (la Pestele in stil marocan), si vreau sa spun ca desi are asa putine ingrediente, are un gust neasteptat. Am avut intr-o pungulita putin morcov cu mazare si am fiert separat si le-am amestecat. Foarte gustos si de efect. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
ionypet
ionela (ionypet) 27 Jan 2014, 20:29

scuze,"al dente" ce inseamna?

lena
Elena (lena) ionela (ionypet) 28 Jan 2014, 07:18

Orezul sa fie putin mai tare, nici rasfiert, dar nici crud. Cauta pe google termenul, sunt acolo explicatii mai vaste, de obicei se spune asa la pastele fierte.

delfysis
cristina (delfysis) 26 Feb 2013, 19:09

mmmh  foarte bun orezul asa ...  delicious .

Geea
Geea 16 May 2012, 21:58

Este o garnitura excelenta! Eu ador orezul facut al dente. Aici am folosit orez cu bobul lung basmati.

Poza mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile