Ingrediente
●
Orez - bob rotund
1 pahar
1 pahar de 300ml - cu el măsurați și apa
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
La această rețetă am folosit orezul Colosal Riso Scotti - dar puteți folosi orice orez cu bob rotund care vă place.
Pas 2
Măsurați 1 pahar de orez și îl spălați bine în 2-3 ape.
Pas 3
Într-o tigaie adâncă sau un tuci puneți la topit untul și peste el uleiul de floarea soarelui.
Pas 4
Cum s-a topit, imediat adăugați orezul și amestecați bine, ca fiecare bob să fie acoperit cu unt/ulei.
Pas 5
Adăugați 2 pahare de apă, amestecați bine să nu se facă orezul cocoloașe.
Pas 6
Adăugați sarea, amestecați și lăsați până începe să fiarbă.
Pas 7
Când începe să fiarbă, amestecați bine, faceți focul mic sub cratiță, să fiarbă încet orezul și acoperiți cu capac tuciul.
Pas 8
Cam în 10-15 minute observați că orezul absoarbe toată apa, îl nivelați puțin și gustați din el. Trebuie să fie gata, dar puțin "al dente".
Pas 9
Opriți focul, acoperiți oala cu capac și lăsați să stea cam 15-20 minute - în acest timp orezul se va pătrunde mai bine și va fi numai bun.
Pas 10
Observați că orezul se face mai bob-cu-bob și parcă absoarbe mai bine apa.
Pas 11
Îl puteți servi ca atare, cu orice legume-carne preferați.
Pas 12
Sau așa, mai artistic - îi dați formă cu un inel de bucătărie sau ungeți o cană cu unt, îndesați orezul fierbinte în ea și îl întoarceți pe o farfurie.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(5-6 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
10 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)