Garnitura de orez cu unt

Garnitura de orez cu unt

O noua metoda de a face repede un orez pentru garnitura la orice mancare preferata. Noua ne place foarte mult si va recomand neaparat sa-l incercati.

Ingrediente

Orez - bob rotund
1 pahar
1 pahar de 300ml - cu el masurati si apa
Apa
2 pahare
Unt
50 g
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
1 lingurita

Pasi de urmat

Pas 1

La aceasta reteta am folosit orezul Colosal Riso Scotti - dar puteti folosi orice orez cu bob rtotund care va place.

Garnitura de orez cu unt - Pas 1
Pas 2

Masurati 1 pahar de orez si il spalati bine in 2-3 ape.

Garnitura de orez cu unt - Pas 2
Pas 3

Intr-o tigaie adanca sau un tuci puneti la topit untul si peste el uleiul de floarea soarelui.

Garnitura de orez cu unt - Pas 3
Pas 4

Cum s-a topit, imediat adaugati orezul si amestecati bine, ca fiecare bob sa fie acoperit cu unt/ulei.

Garnitura de orez cu unt - Pas 4
Pas 5

Adaugati 2 pahare de apa, amestecati bine sa nu se faca orezul cocoloase.

Garnitura de orez cu unt - Pas 5
Pas 6

Adaugati sarea, amestecati si lasati pana incepe sa fiarba.

Garnitura de orez cu unt - Pas 6
Pas 7

Cand incepe sa fiarba, amestecati bine, faceti focul mic sub cratita, sa fiarba incet orezul si acoperiti cu capac tuciul.

Garnitura de orez cu unt - Pas 7
Pas 8

Cam in 10-15 minute observati ca orezul absoarbe toata apa, il nivelati putin si gustati din el. Trebuie sa fie gata, dar putin "al dente".

Garnitura de orez cu unt - Pas 8
Pas 9

Opriti focul, acoperiti oala cu capac si lasati sa stea cam 15-20 minute - in acest timp orezul se va patrunde mai bine si va fi numa bun.

Garnitura de orez cu unt - Pas 9
Pas 10

Observati ca orezul se face mai bob-cu-bob si parca absoarbe mai bine apa.

Garnitura de orez cu unt - Pas 10
Pas 11

Il puteti servi ca atare, cu orice legume-carne preferati.

Garnitura de orez cu unt - Pas 11
Pas 12

Sau asa, mai artistic - ii dati forma cu un inel de bucatarie sau ungeti o cana cu unt, indesati orezul fierbinte in ea si il intoarceti pe o farfurie.

Pofta Buna!

Garnitura de orez cu unt - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)
Colectii: Garnituri, Orez

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

TeodorIlas573
Teodor Ilas (TeodorIlas573) 19 Oct 2017, 14:55

Super bun ,dacă ai și un unt de calitate rezultatul e garantat 100% .Mulțumesc pentru rețetă.

Nota mea pentru reteta:
Janeth
Janeth 26 Feb 2017, 23:03

O garnitura simpla si gustoasa, pe care am servit-o cu pulpe la cuptor, condimentate cu cimbru si rozmarin.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Janeth
Janeth 25 Feb 2017, 17:25

Apa-rece sau calda?

lena
Elena (lena) Janeth 25 Feb 2017, 17:39

Rece.

adriana adriana
adriana adriana 31 Dec 2016, 01:49

Draga Lena in primul rand vreau sa-ti urez un An plin de impliniri,sanatate ,belsug si voie buna. Te felicit inca o data pentu preparatele pe care cu dragoste ni le impartasesti. Sunt cele mai minunate. Voi folosi reteta ca garnitura la "File de peste cu cascaval la cuptor " si la "Peste cu legume in stil marocan" La multi ani pentru 2017.

Adriana

lena
Elena (lena) adriana adriana 31 Dec 2016, 02:04

Multumesc mult! Sa aveti si voi pofta mare si Sarbatori frumoase!

DanyelaDana605
Danyela Dana (DanyelaDana605) 01 Dec 2016, 17:13

Si gata felul 3 pentru ziua de azi😊 Cu ocazia zilei de 1 Decembrie am facut cele 3 retete favorite : "Supa crema de rosii ", "Pulpe aromate la cuptor" si "Garnitura de orez cu unt " Multumim din nou Elena 😚

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Danyela Dana (DanyelaDana605) 01 Dec 2016, 17:29

Cu mare placere si sa va fie de bine! :)

alinutza1
alinutza1 26 Sep 2014, 15:58

Am testa si eu aceasta reteta,a esit extraordinar de gustos....Lena un mare mare multumesc ,de la tine am invatat multe,sunt nu de mult casatorita si nu prea stiam sa gatesc dar cu superbele retete ale tale imi uimesc sotul,ca imi zicea ca ii spuneam ca nu stiu sa gatesc dar ,,,,sunt laudata inca o data multumesc ....si am facut si eu o poza....

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 31 Aug 2014, 13:23

Buna. Am facut aceasta garnitura (la Pestele in stil marocan), si vreau sa spun ca desi are asa putine ingrediente, are un gust neasteptat. Am avut intr-o pungulita putin morcov cu mazare si am fiert separat si le-am amestecat. Foarte gustos si de efect. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ionypet
ionela (ionypet) 27 Jan 2014, 20:29

scuze,"al dente" ce inseamna?

lena
Elena (lena) ionela (ionypet) 28 Jan 2014, 07:18

Orezul sa fie putin mai tare, nici rasfiert, dar nici crud. Cauta pe google termenul, sunt acolo explicatii mai vaste, de obicei se spune asa la pastele fierte.

delfysis
cristina (delfysis) 26 Feb 2013, 19:09

mmmh  foarte bun orezul asa ...  delicious .

Geea
Geea 16 May 2012, 21:58

Este o garnitura excelenta! Eu ador orezul facut al dente. Aici am folosit orez cu bobul lung basmati.

Poza mea pentru reteta:
Arata toate comentariile