Ingrediente
●
Morcovi
2 buc
la mine au fost 3 morcovi mai mici
●
Smantana
150 g
simpla, fermentata
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa gust
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati, curatati morcovii si dovleceii, le taiati rondele(dovleceii semicercuri sau sferturi) de grosime potriivita, cam 2-3 mm.
Intr-o tigaie incingeti uleiul.
Pas 2
Adaugati mai intati morcovii si ii caliti cam 5 minute, amestecand 1-2 ori intre timp.
Pas 3
Apoi puneti dovleceii, amestecati si mai caliti la foc mai iute inca 5 minute.
Legumele trebuiesc calite la foc ceva mai mare ca sa se rumeneasca si sa nu lase zeama.
Pas 4
Cam asa ar trebui sa fie, putin rumene, dar inca mai crocanti dovlecii.
Pas 5
Acum adaugati usturoiul tocat marunt.
Pas 6
Si smantana, amestecati bine si mai lasati sa fiarba incet 5-7 minute.
Pas 7
Potriviti de sare, piper dupa gust si inchideti focul.
Pas 8
Sunti buni imediat, fierbinti, calzi sau chiar reci.
Le puteti servi ca atare, sau cu carne, orez, cartofi, hrisca, etc.
Pofta Buna!
Cantitate:
500 g
(2 portii)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (7 voturi)