Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână

O mâncare sau garnitură delicioasă de legume, este de sezon, smântâna îi dă un gust foarte bun. Să nu aveți tendința să țineți dovleceii până se fac mai moi în tigaie, e bine un pic să fie mai fermi și la servire vor fi exact cum trebuie. Altfel veți obține un fel de terci de dovlecei cu morcovi, rețeta este simplă dar ca la oricare altă atenție la micile detalii, care contează :)

Ingrediente

Morcovi
2 buc
la mine au fost 3 morcovi mai mici
Dovlecei
1 buc
   
Smântână
150 g
simplă, fermentată
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Spălați, curățați morcovii și dovleceii, le tăiați rondele(dovleceii semicercuri sau sferturi) de grosime potrivită, cam 2-3 mm.

Într-o tigaie încingeți uleiul.

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 1
Pas 2

Adăugați mai întâi morcovii și îi căliți cam 5 minute, amestecând 1-2 ori între timp.

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 2
Pas 3

Apoi puneți dovleceii, amestecați și mai căliți la foc mai iute încă 5 minute.

Legumele trebuie călite la foc ceva mai mare ca să se rumenească și să nu lase zeamă.

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 3
Pas 4

Cam așa ar trebui să fie, puțin rumene, dar încă mai crocanți dovleceii.

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 4
Pas 5

Acum adăugați usturoiul tocat mărunt.

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 5
Pas 6

Și smântâna, amestecați bine și mai lăsați să fiarbă încet 5-7 minute.

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 6
Pas 7

Potriviți de sare, piper după gust și închideți focul.

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 7
Pas 8

Sunt buni imediat, fierbinți, calzi sau chiar reci.

Le puteți servi ca atare, sau cu carne, orez, cartofi, hrișcă, etc.

Poftă Bună!

Mâncare de dovlecei cu morcovi și smântână - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (7 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Silvia86
Silvia86 11 Jun 2015, 20:26

Arata foarte bine, usor de preparat, foarte gustos! La fel ca si toate celelalte retete ale tale! Iti multumesc pentru toate ideile de pe site si felicitari pentru reteta cu nr.801!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) 11 Jun 2015, 20:35

Multumesc Silvia!

CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 12 Jun 2015, 16:27

Lena esti bravo ! Scrii niste comentarii foarte atractive la toate recetele tale ca iti vine sa le papi chiar de pe site. Apropo chiar ma bucur enorm ca ai postat receta cu dovlecei caci stiu ca sunt plini in vitamine si anuta la sanatatea ochilor,imbunatateste memoria si ne scapa de bolile de inima....si multe altele. Multumim din partea mea si a fetitei mele.

Charlie
Charlie 12 Jun 2015, 16:31

Aaaacum o fac! Si asa nu aveam nicio garnitura. De fapt, nu am nici <fel principal>

Te pup Lena si iti multumesc!
Charlie
Charlie 12 Jun 2015, 21:30

.. ca la tine. Dar eu sunt o .. nesabuita si, alaturi am mancat carne de la borcan. Un fel de .. "pomana porcului" Cum spuneam Nesabuita: am distrus finetea si .. exotismul  Te pup! Multumesc!

Charlie
Charlie 15 Jun 2015, 08:24

Draga noastra Lena! Zic <a noastra>, pentru ca ieri seara, in loc sa spuna <sarut mana pentru masa> ca de obicei, au zis <sa-i dea Dumnezeu sanatate Lenei> . Da, am facut-o din nou si este exceptionala! La masa s-a discutat cum ca, ar putea deveni felul de mancare preferat. Un fel de .. Sharon Stone a bucatariei 

Multumim Mult!
lena
Elena (lena) 15 Jun 2015, 08:33

Ha-ha, asta-i buna cu Sharon Stone :) ma bucur mult ca va place, sa aveti pofta buna!

iosif69
leonte iosif vasile (iosif69) 15 Jun 2015, 17:17

buna ziua dragalaselor! sunt si eu nou pe site si nu am comentat niciodata pt ca totul este pe placul meu..descrierea retetei,pozele smd..dar acum am o mica dorinta pt lena si pt restul  domnitelor,,eu cat de curand ma mut in casa noua  si sunt la capitolul cu alegerea vaselor de gatit ..tigai,cratite,cutite,cam tot ce trebuie in buc,,ma pute ti ajuta? va muuuah

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) leonte iosif vasile (iosif69) 16 Jun 2015, 09:10

Ohh, este o tema lunga de discutii aici, poti sa-mi scrii pe [email protected], cu ceva detalii despre ce anume vrei de la aceste vase si la ce nivel gatesti :)

tiki
tiki 17 Jun 2015, 18:49

Buna. Mi-a placut mult aceasta mancarica. Nu prea seamana cu originalul, ca  nu am avut decat 130 gr. smantana si prob.morcovii si dovlecelul mai mari, dar a fost ok. Am mancat-o cu hrisca sicu 1 ou invelit. F. buna si simplu de facut. Multumesc si pupici. (am vazut astazi dovlecei cu 1,49 si poate cumpar ptr. borcan ca tare ne plac).

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
CristiAna Tcaciuc
CristiAna Tcaciuc 21 Jun 2015, 04:08

Am mincat cu mare pofta acest fel de mincare. Chiar este un fel mai special si iti multumesc Lena  pentru receta !!!! Am si dovezi in farfurie 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lara.
lara. 04 Jul 2015, 01:40

Foarte bunnaa 😋😋😋

Poza mea pentru rețetă:
anca2015
anca2015 08 Jul 2015, 13:51

Repede si gustos. Mulutumesc pt munca pe care o pui in site si care pt mine este de un real folos

Nota mea pentru rețetă:
anca2015
anca2015 08 Jul 2015, 13:54

I.a placut si baietelului meu 

Poza mea pentru rețetă:
Edris
Edris 18 Mar 2016, 11:49

O reteta simpla dar savuroasa. In varianta fara smantana.Nota 10 !

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
catrinelcenta
catrinelcenta 24 May 2018, 10:39

Este excelenta!! Eu o fac de cateva ori pe an. Ne place in orice varianta. 

Nota mea pentru rețetă: