Ingrediente
●
Morcovi
2 buc
la mine au fost 3 morcovi mai mici
●
Smântână
150 g
simplă, fermentată
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
●
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Spălați, curățați morcovii și dovleceii, le tăiați rondele(dovleceii semicercuri sau sferturi) de grosime potrivită, cam 2-3 mm.
Într-o tigaie încingeți uleiul.
Pas 2
Adăugați mai întâi morcovii și îi căliți cam 5 minute, amestecând 1-2 ori între timp.
Pas 3
Apoi puneți dovleceii, amestecați și mai căliți la foc mai iute încă 5 minute.
Legumele trebuie călite la foc ceva mai mare ca să se rumenească și să nu lase zeamă.
Pas 4
Cam așa ar trebui să fie, puțin rumene, dar încă mai crocanți dovleceii.
Pas 5
Acum adăugați usturoiul tocat mărunt.
Pas 6
Și smântâna, amestecați bine și mai lăsați să fiarbă încet 5-7 minute.
Pas 7
Potriviți de sare, piper după gust și închideți focul.
Pas 8
Sunt buni imediat, fierbinți, calzi sau chiar reci.
Le puteți servi ca atare, sau cu carne, orez, cartofi, hrișcă, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
500 g
(2 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (7 voturi)