Hamburgeri de casa

Hamburgeri de casa

Azi vin si cu ultima piesa din puzzle-ul retetei de burgeri de casa, ca sa va iasa nu numai extraordinari de buni, dar si super frumosi - niste burgeri vedete! M-am uimit singura pe mine si pe cei de-ai casei cu acesti hamburgeri, eram ok cu ideea, ziceam ca hai sa experimentam(cine stie daca ne iese din prima...) dar cand i-am vazut asamblati si pusi pe masa am ramas cu totii suprinsi si cu efectul acela de "Oau!"

Deci va asigur, urmand toti pasii, citind atent retetele, cu siguranta veti servi niste burgeri fantastici, care chiar merita toata investitia de timp si efort.

Daca nu aveti timp sa faceti chifle de burgeri acasa, le puteti cumpara, sosul il puteti inlocui cu ketchup simplu, este tot o varianta mai express si isi are locul cand va grabiti. Dar chiftelele sa le faceti intotdeauna singurei, as zice ca ele fac marea diferenta de calitate si gust, plus toppingurile, bineinteles.

In prima varianta am facut hamburgerii fara bacon prajit si fara ceapa caramelizata, apoi am zis sa incerc si asa. Sincera sa fiu, burgerii mi-au parut mai fresh fara bacon, deci as zice sa nu va blocati aici - eu vi le dau ca variante si voi alegeti ce sa folositi.

Si ultima precizare, intotdeauna puteti face chiftele de burgeri din carne de pui tocata(urmand aceeasi pasi), iar pentru varianta vegetariana va recomand vege-burgerii minunati!

Semipreparate

300 g
cam o portie

Ingrediente

Chifle pentru burgeri
10 buc
reteta mea o gasiti mai jos, in pasi
Chiftele pentru burgeri
10 buc
reteta mai jos, in pasi
Cascaval feliat
10 buc
Salata verde
100 g
eu am folosit un mix de frunze din gradina - salata verde, macris, spanac, ruccola, etc.
Castraveti murati/in otet
3 buc
Ceapa rosie
1 buc
omiteti sau inlocuiti cu ceapa caramelizata, detalii in pasi
Bacon felii
100 g
optional
Rosii
3 buc
Unt
50 g

Pasi de urmat

1

In primul rand recomand sa va apucati de chiflele pentru burgeri. Le puteti prepara singuri acasa dupa reteta mea de aici, sau le cumparati.

Apoi le taiati jumatati si ungeti sectiunea cu unt.

2

Incingeti bine tigaia grill sau gratarul si le rumeniti doar pe partea sectionata si unsa cu unt.

Eu nu le rumenesc pe ambele parti, vreau sa pastrez coaja de deasupra moale, desi se poate.

3

Le puneti deoparte si aveti grija sa nu va incurcati cu perechile de sectiuni :)

4

Daca aveti bacon, il prajiti pe tigaie, sau il puteti pune la cuptor.

Eu asa il fac - aranjez feliile pe o tava de cuptor uscata si le pun in cuptorul incins pentru cateva minute.

5

Nu plecati departe si fiti cu ochii pe el, se usuca repede si puteti sa-l ardeti prea tare.

6

Imediat dupa cuptor le mutati pe niste servetele sa absoarba excesul de grasime, si lasati putin sa se racoreasca.

7

Optional puteti pregati si niste ceapa caramelizata, eu o fac asa:

- tai julien 5-6 cepe mari si albe, le pun la prajit cu 50g de unt si 2 linguri de zahar. Le las sa se rumeneasca putin la foc mai iute, apoi la foc incet, sa se caramelizeze mai domol, cum vedeti in poza. Periodic amestecati si vedeti cum se schimba culoarea si gustul.

8

Dar mie mi-au placut mai mult burgerii cu ceapa marinata rapid, au fost mai fresh si mai interesanti.

Doar tai rondele  subtiri o ceapa rosie, presar peste ea putina sare, putin zahar si 1 lingurita de otet de mere sau balsamic. O masez bine cu mainile si las 10-15 minute sa se patrunda.

9

Recomand sa pregatiti pentru burgeri sosul "O mie de insule", puteti sa-l faceti si fara ceapa maruntita(desi fetele mele nu o simt deloc) sau inlocuiti cu orice alt sos preferati.

Ar fi bine sa pregatiti din timp si legumele - spalati si uscati frunzele de salata, taiati rosiile si castravetii rondele subtiri.

10

Pregatiti chiftelele dupa reteta mea de aici, sau oricare alta preferati.

Puteti face burgerii si din carne de pui, sau optati pentru varianta vegana cu reteta de Vege-burgeri.

11

Dupa ce rumeniti chiftelele pe o parte si le intoarceti, puneti deasupra cate o felie de cascaval si lasati pana se topeste putin.

12

Imediat cum e gata carnea asamblati repede burgerii, acestia trebuie serviti cat sunt calzi si fragezi.

Deci, luati prima parte din chifla si o ungeti cu putin sos.

13

Apoi urmeaza chifteaua fierbinte.

Am observat ca multi pun la baza frunza de salata, eu nu recomand, se va fierbe de la carnea fierbinte si nu mai este crocanta.

14

Peste chiftea puteti pune ceapa caramelizata, daca ati facut-o si va place.

15

Apoi ar merge bacon-ul prajit si iarasi putin sos.

16

Urmeaza rondelele de castraveti murati, ceapa marinata(daca va place) si frunzele de salata.

17

Ultimele aranjati rondelele de rosii.

18

Acoperiti cu cealalta jumatate de chifla rumenita si infigeti in mijloc o scobitoare mai mare(eu rup un betisor de gratar in jumatate si se potriveste perfect cu burgerii ceva mai inalti).

Acesta va tine bine burgerul la servire, nu vor fugi toate straturile cand muscati din el :)

19

Serviti burgerii imediat, ar merge si cu niste cartofi crocanti la cuptor - dar sincera sa fiu nu prea mai au loc in burtica :)

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 12 bucati (8 burgeri mari sau 12 mai mici)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:

Comentarii

AndaAda585
Anda Ada (AndaAda585) 31 mai 2019, 13:41

Super ti-au iesit!!! O sa-i incerc si eu!! Mi-ai facut pofta!!!

lena
Elena (lena) Anda Ada (AndaAda585) 31 mai 2019, 13:46

Chiar sunt minunati, a trebuit sa merg la 2-3 restaurante cu burgeri din oras ca sa-mi dau seama daca le-am facut bine :)) Deci da, sunt mult peste tot ce am gustat, merita! 👍👍👍