Clătite cu făină integrală
Deci să mă înțelegeți corect aici - mă gândeam să scriu la titlu "Clătite cu făină integrală - delicioase!", dar, na, să rămânem la ceva mai clasic. Sunt super bune, bineînțeles inspirație din bucătăria rusească (că aia fac clătite din tot ce se poate:), vi le recomand cu încredere.
Despre gust - sunt moi, fragede, cu gust de scorțișoară și vanilie - și cu siguranță cine le gustă mă va întreba "unde este făina integrală?"
Să știți că sunt mai moi la lucrat, oricum dau detalii în pași ca să vă iasă bine, dar dacă nu sunteți specialist în clătite și vedeți că 1-2 clătite nu vă ies să mai adăugați puțină făină albă (aici veți pierde puțin din frăgezime, dar cu timpul învățați să le lucrați și așa).
Ingrediente
●
Faina integrala de grau
210 g
●
Faina alba calitate superioara
70 g
●
Apa
60 ml
Apa să fie fierbinte/fiartă
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Scortisoara
0.5 lingurite
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Lapte se încălzește puțin și se toarnă într-un bol în care veți face aluatul de clătite.
Pas 2
Ouăle se bat cu zahăr și se adaugă la lapte - amestecați bine toată compoziția.
Pas 3
Se adaugă untul topit și uleiul, se amestecă.
Pas 4
Acum adăugați făina integrală și cea albă - cernute - amestecați bine cu un tel sau mixer să nu fie cocoloașe.
Pas 5
Lăsați aluatul să se odihnească și să se umfle, 15-20 de minute.
Pas 6
Puneți tigaia la încălzit și în acest timp adăugați în clătite sarea, scorțișoara și vanilia - amestecați.
Și chiar înainte să vă apucați să le coaceți adăugați apa clocotită.
Pas 7
Ungeți tigaia cu puțin ulei, așteptați să fie fierbinte și turnați un polonic de aluat. Le faceți la foc mediu și să vă spun un pont - luați o scobitoare și cu ea desprindeți marginile clătitei de la tigaie (atunci când le vedeți rumenite), iar dacă ușor înfigeți într-o margine și o ridicați, vedeți dacă este coaptă, se va desprinde ușor de fund.
Pas 8
Întoarceți clătita pe cealaltă parte și o mai lăsați 5-6 secunde. Eu întorc clătitele cu degetele - trag de o margine ușor și repede o întorc - dar o puteți face și cu o paletă, cu ce sunteți obișnuiți.
Pas 9
Clătitele pe parcurs ce le faceți le puteți ordona cum preferați - eu am ales așa o formă de triunghiuri suprapuse puțin, le-am împăturit simplu în 4.
Le serviți de preferat calde cu orice vă place.
Poftă Bună!
Cantitate:
12 buc
(12-15 bucăți în funcție de mărimea tigăii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)