Ingrediente
●
Unt
125 g
unt moale, la temperatura camerei
●
Zahar
200 g
+ 50g pentru scortisoara
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
un varf de lingurita
●
Smantana
50 g
simpla, fermentata
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Faina se amesteca cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Pas 2
Intr-un bol puneti untul moale, 200g de zahar si vanilia - mixati bine.
Pas 3
Apoi adaugati unul cate unul ouale, amestecati bine cu mixerul dupa fiecare.
Pas 4
Adaugati jumatate din cantitatea de faina, amestecati.
Pas 5
Apoi urmeaza smantana, amestecati bine.
Pas 6
Si la urma puneti restul de faina, amestecati bine sa nu fie cocoloase, aluatul de chec este gata.
Pas 7
Acum amestecati scortisoara cu cele 50g de zahar.
Pas 8
Asterneti o tava de chec cu hartie.
Turnati 1/3 de aluat in ea si il nivelati uniform. Presarati peste aluat jumatate din cantitatea de zahar cu scortisoara.
Pas 9
Mai turnati 1/3 de aluat in tava, nivelati atent.
Pas 10
Presarati restul de scortisoara cu zahar.
Pas 11
La urma turnati restul de aluat, nivelati.
Tava mea s-a umplut un pic mai mult de jumatate si imi era frica ca nu va fi suficient de inalt checul. Dar a crescut foarte frumos, asa ca aveti grija sa-i lasati loc in tava sa creasca bine.
Pas 12
Se coace la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
Apoi il lasati sa se raceasca bine in tava.
Pas 13
Apoi il scoateti din tava, dati hartia jos si il portionati.
Serviti cu mare placere.
Pofta buna!
Cantitate:
1 kg
(1 chec)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (2 voturi)