Ingrediente
●
Unt
125 g
unt moale, la temperatura camerei
●
Zahăr
200 g
+ 50g pentru scorțișoară
●
Esență de vanilie
1 buc
●
Praf de copt
1 lingurita
●
Bicarbonat de sodiu
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
●
Smântână
50 g
simplă, fermentată
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Făina se amestecă cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.
Pas 2
Într-un bol puneți untul moale, 200g de zahăr și vanilia - mixați bine.
Pas 3
Apoi adăugați unul câte unul ouăle, amestecați bine cu mixerul după fiecare.
Pas 4
Adăugați jumătate din cantitatea de făină, amestecați.
Pas 5
Apoi urmează smântâna, amestecați bine.
Pas 6
Și la urmă puneți restul de făină, amestecați bine să nu fie cocoloașe, aluatul de chec este gata.
Pas 7
Acum amestecați scorțișoara cu cele 50g de zahăr.
Pas 8
Așterneți o tavă de chec cu hârtie.
Turnați 1/3 de aluat în ea și îl nivelați uniform. Presărați peste aluat jumătate din cantitatea de zahăr cu scorțișoară.
Pas 9
Mai turnați 1/3 de aluat în tava, nivelați atent.
Pas 10
Presărați restul de scorțișoară cu zahăr.
Pas 11
La urmă turnați restul de aluat, nivelați.
Tava mea s-a umplut un pic mai mult de jumătate și îmi era frică că nu va fi suficient de înalt checul. Dar a crescut foarte frumos, așa că aveți grijă să-i lăsați loc în tavă să crească bine.
Pas 12
Se coace la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de 40-45 de minute.
Apoi îl lăsați să se răcească bine în tavă.
Pas 13
Apoi îl scoateți din tavă, dați hârtia jos și îl portionați.
Serviți cu mare plăcere.
Poftă bună!
Cantitate:
1 kg
(1 chec)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)