Chec cu lapte condensat Rețetă VIDEO

Chec cu lapte condensat

Atât de lăudat și apreciat a fost acest chec cu lapte condensat, chiar nu mă așteptam când am încercat să-l fac prima dată. A trebuit să lucrez puțin la rețetă, s-o adaptez gusturilor noastre, dar a ieșit până la urmă minunat - are un gust foarte intens de lapte (nu trebuie să mai adăugați alți aromatizatori, nici măcar vanilie), textură potrivit de pufoasă, este fraged și mult timp așa se menține.

Copiii mi-l cer mereu, deci checul cu lapte condensat este un alint adevărat când vreau să le fac pe plac. Apropo, se poate adapta ușor ca blat de tort sau prăjitură, combinat cu fructe, niște cremă de vanilie cu siguranță va fi un succes.

Ingrediente

Lapte condensat
390 g
adică o conservă metalică completă din lapte condensat dens
Ouă
2 buc
   
Zahăr
100 g
   
Ulei
20 ml
   
Iaurt
160 g
   
Făină albă
200 g
   
Praf de copt
10 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol adânc puneți 2 ouă, 100g de zahăr și 20ml de ulei.

Chec cu lapte condensat - Pas 1
Pas 2

Turnați o conservă de 390g de lapte condensat, din acela dens.

Chec cu lapte condensat - Pas 2
Pas 3

Apoi puneți 160g de iaurt și amestecați totul bine cu lingura sau un tel.

Chec cu lapte condensat - Pas 3
Pas 4

Adăugați 200g de făină și 10g praf de copt.

Chec cu lapte condensat - Pas 4
Pas 5

Amestecați totul bine cu un tel sau mixer până nu mai sunt cocoloașe.

Chec cu lapte condensat - Pas 5
Pas 6

Turnați acest aluat într-o formă de chec așternută cu hârtie de copt.

Chec cu lapte condensat - Pas 6
Pas 7

Coaceți checul cu lapte condensat în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45-50 de minute, sau până se rumenește uniform.

Chec cu lapte condensat - Pas 7
Pas 8

Mai sigur ar fi să-i faceți testul scobitorii.

Chec cu lapte condensat - Pas 8
Pas 9

Lăsați să se răcească 2-3 ore apoi puteți să-l tăiați și savurați, este absolut minunat - aromat, fraged, moale, chiar deosebit.

Poftă Bună!

Chec cu lapte condensat - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (un chec de dimensiune medie)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 31 Oct 2024, 14:51

Laptele condensat cel mai concentrat, mai gros, pe care l-am găsit la Berezka, este îndulcit (chiar bine îndulcit). Parcă nu aș mai pune și zahăr. Ce părere aveți?

lena
Elena (lena) Stroe Adriana (adriana st) 31 Oct 2024, 15:13

Nu puneti, vedeti dupa…😉

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) Elena (lena) 31 Oct 2024, 16:02

daca nu va fi suficient de dulce il voi pudra cu zahăr pudră, iar  data viitoare voi pune cele 100 g zahăr. Laptele pe care l-ati folosit era îndulcit?

lena
Elena (lena) Stroe Adriana (adriana st) 31 Oct 2024, 17:38

Ok, acest tip de lapte condensat dens la conserve metalice, este intotdeauna indulcit.