Chec cu lapte condensat Reteta VIDEO

Chec cu lapte condensat

Atat de laudat si apreciat a fost acest chec cu lapte condensat, chiar nu ma asteptam cand am incercat sa-l fac prima data. A trebuit sa lucrez putin la reteta, s-o adaptez gusturilor noastre, dar a iesit pana la urma minunat - are un gust foarte intens de lapte (nu trebuie sa mai adaugati alti aromatizatori, nici macar vanilie), textura potrivit de pufoasa, este fraged si mult timp asa se mentine.

Copiii mi-l cer mereu, deci checul cu lapte condensat este un alint adevarat cand vreau sa le fac pe plac. Apropo, se poate adapta usor ca blat de tort sau prajitura, combinat cu fructe, niste crema de vanilie cu siguranta va fi un succes.

Ingrediente

Lapte condensat
390 g
adica o conserva metalica completa din lapte condensat dens
Oua
2 buc
Zahar
100 g
Ulei
20 ml
Iaurt
160 g
Faina alba
200 g
Praf de copt
10 g

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol adanc puneti 2 oua, 100g de zahar si 20ml de ulei.

Chec cu lapte condensat - Pas 1
Pas 2

Turnati o conserva de 390g de lapte condensat, din acela dens.

Chec cu lapte condensat - Pas 2
Pas 3

Apoi puneti 160g de iaurt si amestecati totul bine cu lingura sau un tel.

Chec cu lapte condensat - Pas 3
Pas 4

Adaugati 200g de faina si 10g praf de copt.

Chec cu lapte condensat - Pas 4
Pas 5

Amestecati totul bine cu un tel sau mixer pana nu mai sunt cocoloase.

Chec cu lapte condensat - Pas 5
Pas 6

Turnati acest aluat intr-o forma de chec asternuta cu hartie de copt.

Chec cu lapte condensat - Pas 6
Pas 7

Coaceti checul cu lapte condensat in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 45-50 de minute, sau pana se rumeneste uniform.

Chec cu lapte condensat - Pas 7
Pas 8

Mai sigur ar fi sa-i faceti testul scobitorii.

Chec cu lapte condensat - Pas 8
Pas 9

Lasati sa se raceasca 2-3 ore apoi puteti sa-l taiati si savurati, este absolut minunat - aromat, fraged, moale, chiar deosebit.

Pofta Buna!

Chec cu lapte condensat - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (un chec de dimensiune medie)
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) 31 Oct 2024, 14:51

Laptele condensat cel mai concentrat, mai gros, pe care l-am găsit la Berezka, este îndulcit (chiar bine îndulcit). Parcă nu aș mai pune și zahăr. Ce părere aveți?

lena
Elena (lena) Stroe Adriana (adriana st) 31 Oct 2024, 15:13

Nu puneti, vedeti dupa…😉

adriana st
Stroe Adriana (adriana st) Elena (lena) 31 Oct 2024, 16:02

daca nu va fi suficient de dulce il voi pudra cu zahăr pudră, iar  data viitoare voi pune cele 100 g zahăr. Laptele pe care l-ati folosit era îndulcit?

lena
Elena (lena) Stroe Adriana (adriana st) 31 Oct 2024, 17:38

Ok, acest tip de lapte condensat dens la conserve metalice, este intotdeauna indulcit.