Ingrediente
●
Zahar
125 g
Daca vreti sa fie putin mai dulce puneti 150-170g.
●
Ciocolata neagra/amaruie
100 g
●
Faina alba calitate superioara
2 pahare
sau 2 cani
●
Praf de copt
1 buc
1 pliculet
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
1
Lasati untul sa se inmoaie la temperatura camerei, dupa care il puneti intr-un bol in care veti face aluatul si adaugati peste el zaharul.
2
Cu un mixer se bate untul cu zahar, ca sa se omogenizeze bine.
3
Intr-un ceaun sau vas termorezistent topiti ciocolata.
4
O adaugati la compozitia de unt si zahar si mixati bine.
5
Apoi adaugati iaurtul, amestecati bine cu un tel sau cu mixerul la viteza mica.
6
Faina se amesteca cu praful de copt.
7
Masurati cu un pahar gradat 130 de ml de lapte si incepeti sa adaugati in 3 runde(in compozitia de ciocolata, iaurt, unt si zahar) : putina faina - amestecati cu telul.
8
Apoi 1/3 din lapte, si iar amestecati cu telul.
Repetati procedeul de 3 ori, pana folositi toata faina si laptele.
9
Amestecati bine sa nu fie cocoloase, ar trebui sa va iasa un aluat ca cel de chec.
10
Intr-o tava de 20/30 asterneti hartie de copt si distribuiti uniform aluatul.
Puneti la cuptor preincalzit cu temperatura medie, aproximativ 30 de min.
11
Dupa 30 de min o scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet in tava.
12
Dupa ce se raceste, o taiati tringhiuri, presarati zahar pudra si o scoateti pe o farfurie sau platou si savurati cu toata familia :) La textura ar trebui sa fie usor crocanta pe exterior si umeda/moale in interior.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(10-15 bucati)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)