Triunghiuri cu ciocolată și iaurt

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt

Planific să fac această prăjitură/chec de când am văzut-o pe blog-ul Mihaelei - mi-a plăcut că nu trebuie multe ingrediente sofisticate și este foarte simplu de preparat. Moderat de dulce, cu aromă de ciocolată, interior umed și moale - un deliciu la cafeaua sau ceaiul de dimineață.

Ingrediente

Unt
150 g
   
Zahăr
125 g
Dacă vreți să fie puțin mai dulce puneți 150-170g.
Ciocolată neagră/amăruie
100 g
   
Iaurt
250 ml
   
Lapte de vacă
130 ml
   
Făină albă calitate superioară
2 pahare
sau 2 căni
Praf de copt
1 buc
1 pliculeț

Pași de urmat

Pas 1

Lăsați untul să se înmoaie la temperatura camerei, după care îl puneți într-un bol în care veți face aluatul și adăugați peste el zahărul.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 1
Pas 2

Cu un mixer se bate untul cu zahăr, ca să se omogenizeze bine.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 2
Pas 3

Într-un ceaun sau vas termorezistent topiți ciocolata.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 3
Pas 4

O adăugați la compoziția de unt și zahăr și mixați bine.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 4
Pas 5

Apoi adăugați iaurtul, amestecați bine cu un tel sau cu mixerul la viteză mică.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 5
Pas 6

Făina se amestecă cu praful de copt.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 6
Pas 7

Măsurați cu un pahar gradat 130 de ml de lapte și începeți să adăugați în 3 runde (în compoziția de ciocolată, iaurt, unt și zahăr): puțină făină - amestecați cu telul.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 7
Pas 8

Apoi 1/3 din lapte, și iar amestecați cu telul.

Repetați procedeul de 3 ori, până folosiți toată făina și laptele.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 8
Pas 9

Amestecați bine să nu fie cocoloașe, ar trebui să vă iasă un aluat ca cel de chec.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 9
Pas 10

Într-o tavă de 20/30 așterneți hârtie de copt și distribuiți uniform aluatul.

Puneți la cuptor preîncălzit cu temperatura medie, aproximativ 30 de min.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 10
Pas 11

După 30 de min o scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet în tavă.

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 11
Pas 12

După ce se răcește, o tăiați triunghiuri, presărați zahăr pudră și o scoateți pe o farfurie sau platou și savurați cu toată familia :) La textura ar trebui să fie ușor crocantă pe exterior și umedă/moale în interior.

Poftă Bună!

 

Triunghiuri cu ciocolată și iaurt - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-15 bucăți)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

maslinutza
anca (maslinutza) 30 Jan 2010, 18:17

am facut aceasta reteta si desi nu am deschis cuptorul deloc mi s-a crapat pe deasupra si s-a sfarmat toata prajitura.de ce?

lena
Elena (lena) anca (maslinutza) 30 Jan 2010, 19:23

Prajitura este foarte simpla, cred ca ai gresit ceva la cantitatile ingredientelor. Cand am facut-o nu a fost nici o problema, chiar nu pot sa-mi dau seama unde ai gresit, pot doar sa-ti recomand sa verifici bine daca ai respectat pasii.

TaniaA
TaniaA 10 Mar 2010, 16:29

maslinutza, probabil ai folosit mixerul pentru toate etapele. la un moment dat, atunci cand pui iaurtul trebuie sa treci la tel si sa nu mai folosesti deloc mixerul. eu asa am facut si a iesit perfect. s-a faramitat foarte putin cand am taiat.

piticmic
piticmic 14 May 2010, 14:43

tava pot sa o ung cu unt si tapetata cu faina ??

lena
Elena (lena) piticmic 14 May 2010, 14:46

Poti sa incerci daca nu ai hartie de copt, ar fi mai bine s-o tapetezi cu pesmet

piticmic
piticmic 14 May 2010, 14:55

Multumesc!!! Imi cer scuze ... daca... intrebarile mele sunt stupide .... dar.... in ale bucatariei sunt incepatoare :) !!! O zi placuta !!!

piticmic
piticmic 03 Sep 2010, 14:27

Sunt deja la a a patra reteta de aici (Ciorba periosare, chec cu ciocolata, prajitura "cremes inteligent") ..... superrrr bune si nu greu de facut cat si timpul de preparare !!!! Eu am fost foarte incantata de aceasta prajitura, am urmat cu atentie toti pasii, din comoditate am folosit tot timpul mixerul, nu s-a crapat la copt !!!!! Dar sotul .... care tot timpul e carcotas .... in sensul ca decat sa incerc ceva nou si sa nu iasa mai bine fac prajiturile cale le stiu si bineinteles care ii plac lui ...a avut ceva de comentat ... ca ii lipseste ceva. Dar nu ii lipseste nimic! ( Eu una .... aseara la ora 23,30 as fi mancat toata prajitura, dar m-am gandit si la restul persoanelor din casa ) Parerea mea e ca .... nu prea am fost incantata de ciocolata amaruie (Poiana) si nici de iaurtul Campina.... O recomand oricarui incepator in ale bucatariei, nu are cum sa nu iasa !!!!!!

Nota mea pentru rețetă:
amalia80
amalia80 09 Nov 2010, 12:23

Avand anuntati musafiri si fiind in criza de ingrediente am rasfoit retetele de prajituri si am gasit aceasta reteta super simpla. Sa fiu sincera n-am avut timp/rabdare si am topit untul impreuna cu ciocolata, iar zaharul l-am inlocuit cu miere (un truc sa nu mai mixez mult aluatul pana se topeste zaharul). A iesit super buna si avand musafiri i-am pus glazura de ciocolata de la reteta de tort. I-am dat gata, si ei mie prajitura!

Nota mea pentru rețetă:
Galia
Galia 22 Nov 2010, 22:28

Pentru mine ramane o prajitura pe care trebuie s-o cuceresc, am facut-o in weekend, dar am comis cateva greseli : am pus ingredientele fara sa masor prea bine, ciocolata am ars-o un pic, am pus prea putin zahar si am scos-o prea repede din cuptor. Deci, luati aminte, sa nu faceti ca si mine !!!

Iar eu sunt datoare cu inca un cometariu dupa ce voi face prajitura inca o data

lavly
lavly 14 Feb 2011, 11:28

Se poate folosi margarina in loc de unt? Daca da, de care imi recomandati?

lena
Elena (lena) lavly 14 Feb 2011, 11:32

Se poate folosi si margarina bineinteles, poti oricare - dar cred ca Rama este mai bunicica.

Geea
Geea 27 Mar 2012, 22:33

Este un chec care trbuie incercat. Are o textura cremoasa si se topeste in gura .Este prima data cand folosesc iaurtul in compozitia de chec. Am inlocuit ciocolata cu cacacoa . Am fost surprinsa cat de bun a iesit. 

Poza mea pentru rețetă:
Geea
Geea 27 Mar 2012, 22:37

Forma de copt a fost diferita , dar iata si cateva felii de chec :

Poza mea pentru rețetă:
tatinela
tatinela 09 Dec 2012, 13:54

putem inlocui o parte din iaurt cu smintina???

lena
Elena (lena) tatinela 09 Dec 2012, 13:55

Da.

Lianulia
Lianulia 10 Mar 2013, 15:16

Delicioasa! Datorita retetelor tale incep sa prin curaj in bucatarie. 

Nota mea pentru rețetă:
cristyana
cristyana 09 Apr 2013, 09:23

buna.eu am facut de doua ori reteta de doua ori si a iesit delicioasa de fiecare data,ba chiar a doua oara am folosit margarina unirea.am pus si stafide si a fost minunata.

multumim lena! de cand te-am descoperit am capatat curaj in ale prajiturilor.

Diana Pirtac
Diana (Diana Pirtac) 27 May 2013, 11:26

Foarte gustos! O textura deosebita si foarte usor de facut. Multumim pentru reteta.

adeia
adeia 28 Feb 2015, 23:43

2cani e echivalentul a 300de grame de faina?mulțumesc

lena
Elena (lena) adeia 01 Mar 2015, 09:36

Da

Stely
Stely 30 Oct 2018, 19:23

Se poate să dați cantitatea de făină în grame? Mulțumesc. Am încercat checul cu dovleac și am impresionat pe cei ce au mâncat. Mulțumesc

lena
Elena (lena) Stely 30 Oct 2018, 19:27

Sunt aproximativ 300g de faina 😉