Ingrediente
●
Zahăr
125 g
Dacă vreți să fie puțin mai dulce puneți 150-170g.
●
Ciocolată neagră/amăruie
100 g
●
Făină albă calitate superioară
2 pahare
sau 2 căni
●
Praf de copt
1 buc
1 pliculeț
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Lăsați untul să se înmoaie la temperatura camerei, după care îl puneți într-un bol în care veți face aluatul și adăugați peste el zahărul.
Pas 2
Cu un mixer se bate untul cu zahăr, ca să se omogenizeze bine.
Pas 3
Într-un ceaun sau vas termorezistent topiți ciocolata.
Pas 4
O adăugați la compoziția de unt și zahăr și mixați bine.
Pas 5
Apoi adăugați iaurtul, amestecați bine cu un tel sau cu mixerul la viteză mică.
Pas 6
Făina se amestecă cu praful de copt.
Pas 7
Măsurați cu un pahar gradat 130 de ml de lapte și începeți să adăugați în 3 runde (în compoziția de ciocolată, iaurt, unt și zahăr): puțină făină - amestecați cu telul.
Pas 8
Apoi 1/3 din lapte, și iar amestecați cu telul.
Repetați procedeul de 3 ori, până folosiți toată făina și laptele.
Pas 9
Amestecați bine să nu fie cocoloașe, ar trebui să vă iasă un aluat ca cel de chec.
Pas 10
Într-o tavă de 20/30 așterneți hârtie de copt și distribuiți uniform aluatul.
Puneți la cuptor preîncălzit cu temperatura medie, aproximativ 30 de min.
Pas 11
După 30 de min o scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet în tavă.
Pas 12
După ce se răcește, o tăiați triunghiuri, presărați zahăr pudră și o scoateți pe o farfurie sau platou și savurați cu toată familia :) La textura ar trebui să fie ușor crocantă pe exterior și umedă/moale în interior.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(10-15 bucăți)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)