Cornuri pufoase cu mere Reteta VIDEO

Cornuri pufoase cu mere

Imi place mult partea de brutarie de casa, mai ales chestiile moi, dulci si aromate - chiflele, cornurile, painicile, etc. Asa nu am rezistat sa incerc si aceste cornuri absolut fantastice - pufoase, moi si cu umplutura de mere delicioasa(desi le puteti face si cu gem sau alta umplutura dulce preferata).

Aluatul este minunat, il puteti avea in vedere si pentru alte preparate dospite dulci, este foarte fraged si mult timp ramane asa, nu se intareste si nu se usuca. In plus modelarea cornurilor este putin mai altfel, decat ati vazut in reteta mea de cornuri cu gem. Oricare este potrivita aici, depinde de cum preferati.

Ingrediente

Mere
5 buc
Unt
60 g
Zahar
120 g
Drojdie uscata
10 g
Lapte
250 ml
Ulei
30 ml
Oua
2 buc
Faina alba
500 g
Sare
0.5 lingurite
Scortisoara macinata
1 lingurita
optional

Pasi de urmat

1

Mai intai pregatiti umplutura cu mere, sa aiba suficient timp sa se raceasca.

Deci, spalati merele si le curatati de cotor.

2

Taiati-le cubulete mici.

3

Apoi topiti intr-o tigaie adanca 20g de unt, adaugati cuburile de mere, 3 linguri de zahar si scortisoara(daca va place).

4

Caliti aceasta compozitie timp de 15-20 de minute la foc iute, pana merele se inmoaie si nu mai au zeama.

Apoi inchideti plita si lasati umplutura de mere sa se racoreasca pana vom pregati aluatul de cornuri.

5

Intr-un bol mare turnati 250ml de lapte cald, adaugati 10g drojdie uscata, 1 lingura de zahar, 100g de faina si amestecati bine cu un tel.

Lasati acesta compozitie 10 minute pe masa, pana incepe sa faca spuma.

6

Dupa acest timp adaugati aici 70g de zahar, 0.5 lingurita de sare, 1 ou, 30ml de ulei si 40g de unt topit si putin racorit.

Amestecati cu telul bine.

7

La final puneti in bol 400g de faina si amestecati cu spatula pana aluatul devine putin mai uniform.

8

Apoi il treceti pe masa de bucatarie, observati ca este lipicios, dar faina nu mai adaugati deloc.

9

Il framantati cu mainile pana devine mai uniform si neted, apoi observati ca nu se mai lipeste asa de maini.

Este ok sa se lipeasca de masa, folositi un cutit sau spatula sa-l dezlipiti usor de masa.

10

Apoi mutati aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si lasati sa creasca 1 ora la temperatura camerei.

Nu uitati sa acoperiti bolul cu folie sau prosop.

Puteti mai simplu sa framantati acest aluatul lipicios cu un mixer de aluat, daca aveti.

11

Dupa ce a dospit, il taiati in 20 de bucati aproximativ egale.

12

Modelati bilute din aceste bucati si le lasati 10 minute la odihnit pe masa.

13

Apoi fiecare bila o intindeti cu facaletul intr-un oval mai lung, de aproximativ 10-14cm.

14

Puneti pe latura mai lunga 1-2 linguri din umplutura cu mere.

15

Usor aduceti latura peste mere, strict cat sa le acopere. Observati ca nu am lipit latura peste latura, mai este putin aluat neacoperit pana la marginea opusa.

Vedeti si reteta video pentru detalii mai multe.

16

Rulati si intindeti putin colturile laterale.

17

Apoi le indoiti si formati cornul.

18

Astfel formati o tava de cornuri si le lasati sa creasca 30 minute la temperatura camerei.

Restul de cornuri va apucati sa le modelati cand le puneti pe acestea la cuptor.

19

Dupa 30 de minute ungeti bine cornurile cu ou batut.

20

Si le coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-30 de minute.

21

Dupa cuptor neaparat lasati-le sa se mai raceasca, apoi serviti cu mare placere.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nadia.Lisnic
Nadia.Lisnic 01 Dec 2022, 21:54

Foarte bune! Chiar pufoase!!! ?multumim Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: