Cornuri pufoase cu mere Reteta VIDEO

Cornuri pufoase cu mere

Îmi place mult partea de brutărie de casă, mai ales chestiile moi, dulci și aromate - chiflele, cornurile, pâinicile, etc. Așa nu am rezistat să încerc și aceste cornuri absolut fantastice - pufoase, moi și cu umplutură de mere delicioasă (deși le puteți face și cu gem sau altă umplutură dulce preferată).

Aluatul este minunat, îl puteți avea în vedere și pentru alte preparate dospite dulci, este foarte fraged și mult timp rămâne așa, nu se întărește și nu se usucă. În plus modelarea cornurilor este puțin mai altfel, decât ați văzut în rețeta mea de cornuri cu gem. Oricare este potrivită aici, depinde de cum preferați.

Ingrediente

Mere
5 buc
   
Unt
60 g
   
Zahar
120 g
   
Drojdie uscata
10 g
   
Lapte
250 ml
   
Ulei
30 ml
   
Oua
2 buc
   
Faina alba
500 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Scortisoara macinata
1 lingurita
opțional

Pasi de urmat

Pas 1

Mai întâi pregătiți umplutura cu mere, să aibă suficient timp să se răcească.

Deci, spălați merele și le curățați de cotor.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 1
Pas 2

Taiați-le cubulețe mici.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 2
Pas 3

Apoi topiți într-o tigaie adâncă 20g de unt, adăugați cuburile de mere, 3 linguri de zahăr și scorțișoară (dacă vă place).

Cornuri pufoase cu mere - Pas 3
Pas 4

Caliti această compoziție timp de 15-20 de minute la foc iute, până merele se înmoaie și nu mai au zeamă.

Apoi închideți plita și lăsați umplutura de mere să se răcorească până vom pregăti aluatul de cornuri.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 4
Pas 5

Într-un bol mare turnați 250ml de lapte cald, adăugați 10g drojdie uscată, 1 lingură de zahăr, 100g de făină și amestecați bine cu un tel.

Lăsați această compoziție 10 minute pe masă, până începe să facă spumă.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 5
Pas 6

După acest timp adăugați aici 70g de zahăr, 0.5 linguriță de sare, 1 ou, 30ml de ulei și 40g de unt topit și puțin răcorit.

Amestecați cu telul bine.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 6
Pas 7

La final puneți în bol 400g de făină și amestecați cu spatula până aluatul devine puțin mai uniform.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 7
Pas 8

Apoi îl treceți pe masa de bucătărie, observați că este lipicios, dar făină nu mai adăugați deloc.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 8
Pas 9

Îl frământați cu mâinile până devine mai uniform și neted, apoi observați că nu se mai lipește așa de mâini.

Este ok să se lipească de masă, folosiți un cuțit sau spatula să-l dezlipiți ușor de masă.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 9
Pas 10

Apoi mutați aluatul într-un bol uns cu puțin ulei și lăsați să crească 1 oră la temperatura camerei.

Nu uitați să acoperiți bolul cu folie sau prosop.

Puteți mai simplu să frământați acest aluatul lipicios cu un mixer de aluat, dacă aveți.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 10
Pas 11

După ce a dospit, îl tăiați în 20 de bucăți aproximativ egale.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 11
Pas 12

Modelați biluțe din aceste bucăți și le lăsați 10 minute la odihnit pe masă.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 12
Pas 13

Apoi fiecare bilă o întindeți cu făcălețul într-un oval mai lung, de aproximativ 10-14cm.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 13
Pas 14

Puneți pe latura mai lungă 1-2 linguri din umplutura cu mere.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 14
Pas 15

Ușor aduceți latura peste mere, strict cât să le acopere. Observați că nu am lipit latura peste latura, mai este puțin aluat neacoperit până la marginea opusă.

Vedeți și rețeta video pentru detalii mai multe.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 15
Pas 16

Rulați și întindeți puțin colțurile laterale.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 16
Pas 17

Apoi le îndoiți și formați cornul.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 17
Pas 18

Astfel formați o tavă de cornuri și le lăsați să crească 30 minute la temperatura camerei.

Restul de cornuri vă apucați să le modelați când le puneți pe acestea la cuptor.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 18
Pas 19

După 30 de minute ungeți bine cornurile cu ou bătut.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 19
Pas 20

Și le coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 20-30 de minute.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 20
Pas 21

După cuptor neapărat lăsați-le să se mai răcească, apoi serviți cu mare plăcere.

Poftă Bună!

Cornuri pufoase cu mere - Pas 21

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nadia.Lisnic
Nadia.Lisnic 01 Dec 2022, 21:54

Foarte bune! Chiar pufoase!!! ?multumim Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: