Cornuri pufoase cu mere Reteta VIDEO

Cornuri pufoase cu mere

Imi place mult partea de brutarie de casa, mai ales chestiile moi, dulci si aromate - chiflele, cornurile, painicile, etc. Asa nu am rezistat sa incerc si aceste cornuri absolut fantastice - pufoase, moi si cu umplutura de mere delicioasa(desi le puteti face si cu gem sau alta umplutura dulce preferata).

Aluatul este minunat, il puteti avea in vedere si pentru alte preparate dospite dulci, este foarte fraged si mult timp ramane asa, nu se intareste si nu se usuca. In plus modelarea cornurilor este putin mai altfel, decat ati vazut in reteta mea de cornuri cu gem. Oricare este potrivita aici, depinde de cum preferati.

Ingrediente

Mere
5 buc
Unt
60 g
Zahar
120 g
Drojdie uscata
10 g
Lapte
250 ml
Ulei
30 ml
Oua
2 buc
Faina alba
500 g
Sare
0.5 lingurite
Scortisoara macinata
1 lingurita
optional

Pasi de urmat

Pas 1

Mai intai pregatiti umplutura cu mere, sa aiba suficient timp sa se raceasca.

Deci, spalati merele si le curatati de cotor.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 1
Pas 2

Taiati-le cubulete mici.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 2
Pas 3

Apoi topiti intr-o tigaie adanca 20g de unt, adaugati cuburile de mere, 3 linguri de zahar si scortisoara(daca va place).

Cornuri pufoase cu mere - Pas 3
Pas 4

Caliti aceasta compozitie timp de 15-20 de minute la foc iute, pana merele se inmoaie si nu mai au zeama.

Apoi inchideti plita si lasati umplutura de mere sa se racoreasca pana vom pregati aluatul de cornuri.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 4
Pas 5

Intr-un bol mare turnati 250ml de lapte cald, adaugati 10g drojdie uscata, 1 lingura de zahar, 100g de faina si amestecati bine cu un tel.

Lasati acesta compozitie 10 minute pe masa, pana incepe sa faca spuma.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 5
Pas 6

Dupa acest timp adaugati aici 70g de zahar, 0.5 lingurita de sare, 1 ou, 30ml de ulei si 40g de unt topit si putin racorit.

Amestecati cu telul bine.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 6
Pas 7

La final puneti in bol 400g de faina si amestecati cu spatula pana aluatul devine putin mai uniform.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 7
Pas 8

Apoi il treceti pe masa de bucatarie, observati ca este lipicios, dar faina nu mai adaugati deloc.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 8
Pas 9

Il framantati cu mainile pana devine mai uniform si neted, apoi observati ca nu se mai lipeste asa de maini.

Este ok sa se lipeasca de masa, folositi un cutit sau spatula sa-l dezlipiti usor de masa.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 9
Pas 10

Apoi mutati aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si lasati sa creasca 1 ora la temperatura camerei.

Nu uitati sa acoperiti bolul cu folie sau prosop.

Puteti mai simplu sa framantati acest aluatul lipicios cu un mixer de aluat, daca aveti.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 10
Pas 11

Dupa ce a dospit, il taiati in 20 de bucati aproximativ egale.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 11
Pas 12

Modelati bilute din aceste bucati si le lasati 10 minute la odihnit pe masa.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 12
Pas 13

Apoi fiecare bila o intindeti cu facaletul intr-un oval mai lung, de aproximativ 10-14cm.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 13
Pas 14

Puneti pe latura mai lunga 1-2 linguri din umplutura cu mere.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 14
Pas 15

Usor aduceti latura peste mere, strict cat sa le acopere. Observati ca nu am lipit latura peste latura, mai este putin aluat neacoperit pana la marginea opusa.

Vedeti si reteta video pentru detalii mai multe.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 15
Pas 16

Rulati si intindeti putin colturile laterale.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 16
Pas 17

Apoi le indoiti si formati cornul.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 17
Pas 18

Astfel formati o tava de cornuri si le lasati sa creasca 30 minute la temperatura camerei.

Restul de cornuri va apucati sa le modelati cand le puneti pe acestea la cuptor.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 18
Pas 19

Dupa 30 de minute ungeti bine cornurile cu ou batut.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 19
Pas 20

Si le coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-30 de minute.

Cornuri pufoase cu mere - Pas 20
Pas 21

Dupa cuptor neaparat lasati-le sa se mai raceasca, apoi serviti cu mare placere.

Pofta Buna!

Cornuri pufoase cu mere - Pas 21

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Nadia.Lisnic
Nadia.Lisnic 01 Dec 2022, 21:54

Foarte bune! Chiar pufoase!!! ?multumim Lena!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta: