Brioșe cu morcovi, ovăz și nuci

Brioșe cu morcovi, ovăz și nuci

Oficial revenim din vacanțe și ne apucăm de treabă ușurel, am ținut neapărat să încep sezonul de rețete cu aceste brioșe minunate - au compoziția perfectă după părerea mea, și vă asigur că la gust sunt absolut fenomenale. Morcovii întotdeauna dau bine în checuri, ați văzut și la prăjitura cu morcovi, formează o textură foarte fragedă și culoare frumoasă. Fulgii de ovăz integrali dau o mică senzație de crunchy în interior și nucile pe exterior, plus aroma specifică. La noi brioșele cu morcovi și nuci au devenit un hit de la prima mușcătură, recomand neapărat să le încercați.

Iar dacă vă oprește faptul că nu aveți forme de brioșe, puteți să turnați aluatul într-o tavă de cuptor simplă, așternută cu hârtie de copt, și obțineți cea mai bună prăjitură cu nuci!

Ingrediente

Morcov ras mărunt
200 g
   
Fulgi de ovăz
100 g
am folosit fulgii clasici, mari
Făină
100 g
puteți folosi și făină integrală
Praf de copt
10 g
adică 1 plic
Nuci tocate
100 g
   
Ouă
3 buc
   
Zahăr
150 g
   
Unt topit
50 g
merge de înlocuit cu ulei
Sare
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

În primul rând începeți prin a pregăti morcovii - îi curățați, spălați și dați prin răzătoarea măruntă.

Recunosc că asta e partea cea mai neplăcută pentru mine, dar rezultatul va recompensa efortul :)

Brioșe cu morcovi, ovăz și nuci - Pas 1
Pas 2

Într-o farfurie amestecați fulgii de ovăz cu făina, praful de copt și sarea.

Brioșe cu morcovi, ovăz și nuci - Pas 2
Pas 3

Apoi puneți la topit untul și lăsați un pic să se răcorească.

Acum fiind gata morcovii rași, amestecul de făină și untul topit, ne putem apuca efectiv de gătit brioșele.

Brioșe cu morcovi, ovăz și nuci - Pas 3
Pas 4

Într-un bol amestecați bine cu un tel ouăle și zahărul.

Brioșe cu morcovi, ovăz și nuci - Pas 4
Pas 5

Adăugați untul topit și iarăși amestecați până se încorporează.

Brioșe cu morcovi, ovăz și nuci - Pas 5
Pas 6

Puneți morcovii rași, amestecați.

Brioșe cu morcovi, ovăz și nuci - Pas 6
Pas 7

La final adăugați compoziția de făină cu fulgi, mixați bine cu telul să nu fie cocoloase și ăsta e aluatul.

Brioșe cu morcovi, ovăz și nuci - Pas 7
Pas 8

Puneți aluatul în formele de brioșe, umplute cam pe 2/3 din volum.

La mine forma este de silicon și nu o ung cu nimic, dar dacă aveți forme de teflon, recomand să așterneți hârtii de brioșe.

Brioșe cu morcovi, ovăz și nuci - Pas 8
Pas 9

Deasupra presărați peste brioșe câte puțin din nucile tocate.

Brioșe cu morcovi, ovăz și nuci - Pas 9
Pas 10

Le coaceți timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 180-200 de grade.

Brioșe cu morcovi, ovăz și nuci - Pas 10
Pas 11

Am făcut și un test, jumătate din aluat l-am turnat într-o tavă de chec, nefiind înalt a ieșit un fel de prăjitură mai joasă, dar foarte bună și pufoasă.

Deci ușor puteți improviza o prăjitură sau chec din acest aluat, dacă nu aveți chef de brioșe.

Brioșe cu morcovi, ovăz și nuci - Pas 11
Pas 12

Copiii mei adoră aceste brioșe cu morcovi, și eu mă bucur în plus pentru că am găsit încă o utilizare eficientă a fulgilor de ovăz.

Poftă Bună!

Brioșe cu morcovi, ovăz și nuci - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 20 buc (aproximativ 2 tăvi de brioșe)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

DanaCojocari
DanaCojocari 29 Aug 2019, 14:14

Pufoase, moi si nu foarte dulci! Excelenta rețeta 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
GinaBrener868
Gina Brener (GinaBrener868) 01 Oct 2019, 19:21

Bună Lena, aș putea înlocui fulgi de ovăz cu altceva nu am și aș vrea să le fac pentru pachetelele copiilor. Multumesc anticipat!

lena
Elena (lena) Gina Brener (GinaBrener868) 01 Oct 2019, 19:23

Puneti faina simpla un pic mai mult, nu-mi dau seama cat exact dar va orientati sa fie aluatul ca o smantana mai groasa😉

GinaBrener868
Gina Brener (GinaBrener868) Elena (lena) 03 Oct 2019, 09:47

Mulțumesc frumos Lena, am pus făină cam 90 grame, cred că trebuia mai puțin au ieșit ceva gen pandișpan. Dar în rest super mega delicioase și sănătoase pe deasupra. Mulțumesc ești un ajutor de baza!

AnaRata286
Ana Rata (AnaRata286) 25 Feb 2020, 14:06

Foarte pufoase si bune. Usor de facut. 👍😍😘

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
AndreeaVornicu949
Andreea Vornicu (AndreeaVornicu949) 28 Mar 2020, 22:56

Extraordinar de bune au iesit. Am facut deja a 2 a portie si s au mancat pe loc. Am adaugat si scortisoara si stafide. Reteta e de nota 10, plus ca e super healthy

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
SimoSimo618
Simo Simo (SimoSimo618) 15 Feb 2021, 16:17

Eu am mai adaugat ghimbir ras, coaja rasa de lamaie si vanilie. Au iesit super delicioase, cele mai bune briose.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
piti
Daniela (piti) 08 Feb 2024, 10:50

Excelentă rețetă! Am pus doar 80 g zahar -suficient pentru gustul nostru,faină integrală combinată cu faină de migdale 80/20 , scortisoara + condimente pentru turta dulce = nebunie😀. O coc in tavă.Multmesc pentru aceasta reteta , o prajitura perfectă langa o cafea aburindă 👏

Nota mea pentru rețetă:
piti
Daniela (piti) 08 Feb 2024, 10:54

👏

Poza mea pentru rețetă:
TatianaBragarenco696
Tatiana Bragarenco (TatianaBragarenco696) 20 Sep 2024, 21:53

Am gătit de două ori.

Odată cu fulgi mășcați in forma de brioșe.

Altă dată în tavă pentru chec. A ieșit bine și gustos in ambele cazuri.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă: