Alivanca(Malai)
Desi am pe site o reteta de cornmeal bread, am zis sa mai incerc o reteta de malai clasic romanesc, sa nu fie ca un chec sau paine dar ca o budinca dulce si frageda.
Am reusit sa gatesc exact ce vroiam, mi-a iesit o alivanca(asa i se spune la mine acasa) frageda, putin umeda, aromata, merge minunat cu iaurt, smantana si dulceata.
Va recomand s-o incercati, este un desert deosebit cu un aer rustic si traditional, sigur veti impresiona familia, asa cum am facut-o si eu:)
Ingrediente
●
Lapte batut/iaurt/chefir
1 l
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Praf de copt
2 lingurite
●
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol adanc adaugati pe rand ingredientele din reteta, inafara de faina de malai.
Amestecati bine cu telul.
Pas 2
Adaugati faina de malai, amestecati.
Va fi un aluat putin mai lichid, asa si trebuie.
Pas 3
Turnati aluatul intr-o forma de copt asternuta cu hartie de copt.
La mine forma a fost de 28cm diametru si ne-a placut mai mult alivanca asa mai groasa.
Mai altadata o facusem intr-o forma mai mare si a fost ceva mai subtire, la fel de buna dar putin mai crocanta.
Pas 4
O coaceti in cuptor preincalzit la 180 grade timp de 45 minute.
Se rumeneste cam repede, deja in 20 minute este frumoasa, dar o acoperiti cu foile de aluminiu si o tineti obligatoriu tot timpul in cuptor.
Pas 5
Lasati putin sa se racoreasca si o serviti.
Cea mai buna este calda, servita cu iaurt/smantana si gem sau dulceata.
Pofta Buna!
Cantitate:
1500 g
(8-10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (9 voturi)