Chicken Nuggets, la cuptor sau tigaie

Chicken Nuggets, la cuptor sau tigaie

Este un lucru stabilit si verificat la noi in familie - copiii adora snitelele de pui, de cate ori nu stiu ce sa le mai gatesc, niste snitele rapide ma scapa de intrebare. Mai nou, avem concurenti seriosi pentru snitele si anume acesti nuggets de pui sau chicken nuggets, de mare succes la toata lumea, dar mai ales la copii. De fiecare data le savureaza cu mare placere si fara comentarii.

Nuggets-urile de pui clasice se prajesc in ulei, dar bineinteles ca puteti sa faceti si varianta de chicken nuggets la cuptor. Eu le-am incercat pe ambele si am observat ca cei la cuptor sunt mai sanatosi, dar ies ceva mai uscaciosi. Chicken nuggets prajiti in tigaie sunt mult mai crocanti la exterior si fragezi inauntru, sunt preferatii nostri, chiar daca nu si cei mai sanatosi.

Apropo am incercat varianta de chicken nuggets low-carb - am inlocuit faina simpla cu cea de nuci si am folosit pesmet low-carb cumparat. Le-am prajit in unt ghee si au fost fantastic de bune.

Ingrediente

Piept de pui dezosat
1 kg
Usturoi(catei)
3 buc
sau 1 lingurita usturoi pudra
Oua
5 buc
Faina alba
200 g
Pesmet alb/galben
250 g
Parmezan ras
50 g
optional si il recomand pentru varianta de nuggets la cuptor
Sare
1 lingurita
Piper negru macinat
0.25 lingurite
Ulei
200 ml
pentru nuggets prajiti

Pasi de urmat

1

Taiati pieptul de pui felii de aproximativ 1cm grosime.

Observati ca il tai pe lat, sa fie bucatile scurte si ceva mai rotunde.

2

Puneti bucatile de piept intr-un bol, adaugati usturoiul pisat, sarea si piperul(eventual si alte mirodenii preferate).

Amestecati bine cu mainile, toate bucatile de pui sa fie acoperite de mirodenii.

3

Recomand sa lasati putin carnea la marinat, macar o jumatate de ora la temperatura camerei, sau acoperita cu folie cateva ore la frigider.

4

Intr-o farfurie adanca bateti ouale cu putina sare si 3 linguri de ulei.

5

Pe o alta farfurie mare puneti pesmetul.

Daca faceti nuggets de pui la cuptor, neaparat recomand sa amestecati pesmetul cu parmezan(sau alt cascaval tare) ras. Acesta ajuta sa se formeze mai repede o crusta crocanta pe nuggets-uri si nu se usuca prea repede in cuptor.

6

Si a treia farfurie va fie cea de faina.

Deci inainte efectiv sa va apucati de facut nuggets trebuie sa aveti o farfurie cu faina, una cu oua batute si alta cu pesmet.

7

Fiecare bucatica de pui o treceti mai intai prin faina.

8

Apoi prin oua.

9

Si la final prin pesmet.

10

In varianta de nuggets la cuptor, asterneti tava de cuptor cu hartie de copt si aranjati pe ea bucatile de carne pregatite anterior.

Puneti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, de preferat cu ventilatie, sa se rumeneasca mai repede.

11

Lasati in cuptor pana se rumenesc, dar aveti grija sa nu le uscati prea mult.

Observati ca vor fi mai rumeni dedesubt, este suficient si asa.

12

Sau rumeniti bucatile de pui in tigaie, asa cum faceti la snitelele clasice - in ulei incins, rumeniti bine pe ambele parti.

Dupa prajire le scoateti pe farfuria asternuta cu servetele de hartie, sa absoarba excesul de ulei.

13

Asa arata chicken nuggets la cuptor.

14

Si acestea sunt cele la tigaie.

Ambele variante le serviti cu sosul preferat si cu o salata frumoasa de legume pe langa.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1200 kg
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !