Legume marinate si coapte la cuptor
Reteta aceasta imi place pentru ca este foarte frumoasa, simpla si potrivita ca o mancare de post(servita cu orez de ex) sau ca o garnitura de legume sanatoasa si interesanta. Combinatia de radacinoase cu dovleac este deosebita si a fost apreciata de toti membrii familiei, inclusiv Maria de 1 an(legumele pe aburi le-a refuzat, acestea le manca cu gura mare:)
Legumele si cantitatile le puteti regla dupa preferinte si posibilitate, eu de exemplu nu am avut pe moment usturoi si nu l-am pus, in schimb am pus un pic mai mult dovleac.
In loc de zahar puteti folosi miere, dar aveti grija ca devine toxica la incalzire si mai bine o evitati cand exista alternative.
Ingrediente
●
Usturoi
2 buc
2 capatani intregi, nu catei
●
Otet balsamic
50 g
sau otet simplu
●
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingura
puteti folosi rozmarin uscat sau ierburi de Provence
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Toate legumele se curata, se spala apoi se taie cubulete medii(inafara de usturoi :)
Le aranjati intr-o tava de cuptor, sfecla o puneti mai separat sa nu coloreze deocamdata celelalte legume.
Pas 2
Amestecati uleiul cu otet, sare, zahar si ierburile uscate.
Pas 3
Turnati acest sos peste legume, le amestecati bine si lasati sa se marineze 3-4 ore, sau mai mult daca aveti timp.
Pas 4
Dupa acest timp le amestecati bine inca o data, si cu sfecla.
Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 45-60 de minute.
Pas 5
Cat se coc legumele, mai amestecati 1-2 ori in tava cu o spatula.
Pas 6
Se servesc calde, ca o garnitura sau mancare de post.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(6-8 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
240 min
Data publicarii:
Nota:
4 (1 voturi)