Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor

reteta premium
Friptura de porc in sos de usturoi, la cuptor

O reteta de friptura foarte rapida, simpla si cu siguranta de succes la orice masa, fie ea de sarbatoare sau pt familie. Carnea de porc se poate inlocui cu orice carne preferati, este buna si pt cei care prefera fripturile mai slabe, fara prajeala si multa grasime. Mi-a placut mult procesul si rezultatul - frptura frageda, sosul aromat, bun de combinat cu orice garnitura.

Ingrediente

Carne de porc
1.5 kg
eu am folosit muschiulet, dar merge si pulpa, ceafa sau file
Usturoi(catei)
6 buc
Bulion de rosii
200 ml
Puteti folosit pasta de ardei/rosii, diluata cu putina apa
Ulei
3 linguri
Sare,piper
1 lingurite
dupa preferinta si gust
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Carnea se taie felii cam de grosimea unui deget. Puteti s-o bateti putin ca s-o frageziti, apoi crestati putin pe margini ca se nu se incovoaie la copt.

La mine nu a fost cazul, muschiuletul este destul de fraged si fara operatiunile de mai sus.

2

Aranjati feliile de carne in tava de cuptor(nu se unge tava cu ulei).

3

Presarati putina sare si piper peste carne.

4

Pisati usturoiul si il puneti intr-un bol mic si adanc.

5

Turnati uleiul cate putin in usturoi, adaugati un pic de sare si il amestecati ca la maioneza, sa se incorporeze si sa se faca pasta alba.

6

Apoi adaugati bulionul si restul de mirodenii, amestecati bine.

Abonamentul Premium (cu plata) iti permite sa vezi pasii retetelor premium in aplicatia LaLena:
1. Daca nu ai aplicatia, click aici
2. Apasa butonul Versiunea Premium din pagina retetei in aplicatie
Gasesti aceasta reteta si in cartea noastra Top 50 rețete pas cu pas Top 50 rețete pas cu pas
Cantitate: 2 kilograme
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (13 voturi)

Comentarii

tiki
tiki 14 dec 2015, 13:15

Buna. Vad ca tot suntem prietene, ca telepatia functioneaza. Maine vine "mirele",hahaha, ptr. 6 ore !!! si l-am intrebat ce vrea de papa? Ca am putina vita, pui, si o buc.de cotlet (muschi spun altii !!! ) de porc. Si a zis sa-i fac  porcul. Asa ca reteta a picat taman la tanc. Doamne, cateodata parca ma speriu cand ma gandesc la ceva si imediat primesc sfaturi. Pupici mii si mii.

lena
Elena (lena) tiki 14 dec 2015, 13:17

Pai da, la moi telepatia retetelor functioneaza :)

Spor la treaba si nu uita sa bifezi notificarile :)

tiki
tiki 14 dec 2015, 20:25

Am bifat inainte de a incepe  sa scriu, si chiar de aceea am intrat sa vad daca a scris cineva dupa mine, ca nu am primit decat reteta ta noua. Si nimic. Nu mi-ai aparut  nici tu !!!!.  Acuma unde-ti scriu vad ca e bifat. Probabil bifand la inceput ramane tot asa la mine? Dupa notificari e un semn de intrebare care ramane tot acolo.Asa trebuie?

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 14 dec 2015, 22:26

tiki, semnul de intrebare este doar pentru a afisa o explicatie cand pui cursorul mouse-ului deasupra, spune ca daca e bifat vei primi notificari pe email cand altcineva mai posteaza comentarii la aceasta reteta.

tiki
tiki 15 dec 2015, 06:58

Buna. Multumesc frumos Domnu Igor, acuma punand cursorul, pe semnul intrebarii, mi-a aparut si explicatia. Ieri nu. Si mi-au aparut si em. la Nasturi, Pirojki,  Varza calita....Deci sper sa fie in regula. Probabil apar mai  tarziu.Toate sunt la 2,32, si vad aici ca-s mai repede. Dar ma bucur si inca o data multumesc si D-voastra pentru tot ce faceti pentru a putea vedea dibacia si maiestria Lenei. Sarbatori fericite.

Iosipitsa
Iosipitsa 15 dec 2015, 13:40

Mama' da bine suna reteta asta! Cred ca am sa o incerc! :)

tiki
tiki 15 dec 2015, 14:52

Parolista, nu ? Dupa cum am spus,vazut, placut, facut. F faina si buna aceasta reteta. Si si simplu de executat. Neavand asa multa carne de porc, am facut si cu pui. Nemaipomenita. Am pus si boia dulce si iute, dar probabil cam putina de frica, si nu a piscat deloc. Pacat. O s-o mai repet precis ca e tare buna. Sa faceti cu incredere ca nu veti regreta. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ION
ION 15 dec 2015, 16:57

  Lena dragă,nu ne-am conversat până acum,dar uite că s-a ivit ocazia și te întreb direct: cum să cadă căldura pe tavă ? De sus în jos...de jos în sus...din laterale...Am un cuptor mai performant și m-ai băgat efectiv în ceață. Deci...? Am o splendoare de Bosch,în care-mi prind urechile dacă nu mi se spune exact ce și cum. Multumesc pentru înțelegere. Altfel,sunt mai mult decât mândru că te-am descoperit.

lena
Elena (lena) ION 16 dec 2015, 09:18

Buna Ion, deci despre cuptor -si al meu e smeker dar are setat de 5 ani caldura sa vina de sus si jos si nu am schimbat nimic intre timp.

Mai folosesc ventilatorul, dar f.rar :)

ValeriuNegomireanu964
Valeriu Negomireanu (ValeriuNegomireanu964) Elena (lena) 24 dec 2016, 10:28

De ce f rar?

lena
Elena (lena) Valeriu Negomireanu (ValeriuNegomireanu964) 24 dec 2016, 10:37

Le ia prea repede si daca nu sunt cu ochii pe cuptor usuca carnea.

ValeriuNegomireanu964
Valeriu Negomireanu (ValeriuNegomireanu964) Elena (lena) 24 dec 2016, 14:24

Scuze, eu gandesc altfel...prin temperatura mai inalta, ventilatorul scurteaza timpul de coacere, astfel carnea isi pastreaza sucurile si e mai frageda, Pt masurarea timpului exista ceasuri de bucatarie, de 20 de ani ma folosesc....

Cristina H.
Cristina H. 17 dec 2015, 12:30

Interesanta reteta. Carnea iese foarte frageda si cu un gust nemaipomenit de la sosul de usturoi. Noi am servit cu piure de cartofi si cu salata de varza. Super bun! :)   Multumim!

Nota mea pentru reteta:
timotei
timotei 23 dec 2015, 08:33

Am facut azi aceasta carne . La unul din baietii mei ia placut foarte tare la celalalt nu ia placut iar mie asa si asa. Am sa încerc data viitoare sa pun mai putin usturoi.

Pisina
Cristina (Pisina) 29 dec 2015, 08:57

Foarte buna friptura! Am servit la masa de Craciun cu piure de mazare! Multumim pentru reteta, merita repetata nu numai cu ocazii speciale

Nota mea pentru reteta:
tasicuta
tasicuta 29 feb 2016, 17:22

Foarte bine a iesit. mersi

Nota mea pentru reteta:
tasicuta
tasicuta 29 feb 2016, 17:24

Am facut pentru Craciun

Poza mea pentru reteta:
CătălinaBrie-Bonchiş781
Cătălina Brie-Bonchiş (CătălinaBrie-Bonchiş781) 17 sep 2016, 16:38

Super reteta!!! Multumesc!!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Florin S.
Florin S. 20 sep 2016, 16:49

Superb.Multumesc

Nota mea pentru reteta:
adrianutza
adrianutza 15 dec 2016, 20:35

Buna searaLena,am urmărit toate cele 3 live-uri ,ai fost la înălțime felicitări,bineinteles nu am reușit să câștig nici un premiu,pt ca eu vedeam totul cu întârziere,dar nu-i bai.Altceva vroiam sa te întreb:ai făcut această reteta si in live ,dar ai dat carnea de porc si prin faina,aici nu văd că o dai prin faina,ce mă sfătuiește?Sărbători fericite alături de familie 😘

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) adrianutza 16 dec 2016, 10:56

Prin faina am dat Puiul Marengo, aceasta este reteta din prima zi de Live, fara faina.

Nota nu trebuia pusa, pentru ca nu ati incercat reteta :)

MarianaȘerban879
Mariana Șerban (MarianaȘerban879) 29 dec 2016, 23:31

Simplu si gustos...multumesc, 5 stelute din partea mea.

georgidunca
georgidunca 01 ian 2017, 15:40

Delicioasă si usor de preparat. Multumesc pentru reteta.

Nota mea pentru reteta:
MarianaȘerban879
Mariana Șerban (MarianaȘerban879) 20 ian 2017, 14:22

Eu am mai  adaugat condimente pentru friptura de porc, cimbru si foi de dafin si am pus si cativa cartofi taiati cubulete. A iesit ceva grozav!

Nota mea pentru reteta:
MarianMarian375
Marian Marian (MarianMarian375) 05 mai 2017, 19:44

A iesit exact ca aici, iar gustul este exact ca acela de la Debarcader Eforie Nord!!!

Stefy3
Stefy3 07 oct 2017, 18:30

Este a treia oara cand prepar aceasta reteta,carnea foarte frageda si delicioasa!

Multumim,Lena:)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ChirițăMihaiSorin558
Chiriță Sorin (ChirițăMihaiSorin558) 30 oct 2017, 10:36

 Delicioasa ! 

Nota mea pentru reteta:
ilusmladen
ilusmladen 28 dec 2017, 14:48

se lasa la cuptor si muschiuletul 1 ora si jumatate??? nu e cam mult pt muschiluet???? 

lena
Elena (lena) ilusmladen 28 dec 2017, 15:35

Depinde de porc, putetilasa si mai putin.

ilusmladen
ilusmladen Elena (lena) 31 dec 2017, 14:44

multumesc ... da e adevarat depinde de carne  .. asa e... AN NOU FERICIT va doresc !!!!

DanRaduHassuck734
Dan Hassuck (DanRaduHassuck734) 31 dec 2017, 16:12

AM PUS LA CUPTOR CF RETEI,ASTEPT SA VAD CE V-A IESI!

ilusmladen
ilusmladen 01 ian 2018, 02:23

AN NOU FERICIT!!! am facut aceasta friptura.... ce sa zic ... cuscrii spanioli au fost impresionati .... multumesc pt reteta !!!! 

AvramVasile383
Avram Vasile (AvramVasile383) 23 ian 2018, 12:36

Un pahar de vin rosu in toata compozitia,  cred ca o face si mai delicata.

lena
Elena (lena) Avram Vasile (AvramVasile383) 23 ian 2018, 12:46

Va schimba culoarea, trebuie de testat :)

Florica Istrati
Florica Istrati 12 feb 2018, 15:42

Tot cu muschiulet am facut, a iesit foarte gustoasa, s-a pastrat moale in interior, eu am tinut-o o ora jumate, si de frica sa nu se usuce, am adaugat inca putina apa, de vreo 2-3 ori. Cu garnitura de linte si salata de radacinoase.

Nota mea pentru reteta:
ElizaMuntean384
Eliza Muntean (ElizaMuntean384) 06 apr 2018, 19:41

Mi-a fost mereu teama de friptura de porc, imi iesea mereu prea tare carnea. Pana am facut reteta asta. A iesit cea mai buna si mai frageda friptura de porc pe care am gustat-o! Eu am folosit cotlet, am batut putin feliile cu ciocanul de snitele si le-am lasat peste noapte in tava la marinat cu toate ingredientele. A iesit ceva incredibil! Multumesc mult pentru reteta.

Vdtonline407
Vdtonline407 23 dec 2018, 13:37

exact reteta pe care o cautam.Multumesc Frumos!! 

Adelina

Baronesse
Baronesse 17 nov 2019, 18:02

eram limitata de timp, si am zis sa incerc aceasta reteta la tigaie. am respectat reteta, cu exceptia ca am pus-o intr-o tigaie acoperita, si nu la cuptor. a iesit bine, carnea are un gust f bun, nu se simte bulionul , doar mirodeniile.multumesc de reteta!

irinutam
irinutam 09 feb 2020, 22:19

Delicioasa aceasta friptura! Frageda si aromata! Am facut-o din ceafa de porc. A fost pe placul intregii familii. Multumim mult, draga Lena pentru excelenta reteta 😊!

Nota mea pentru reteta: