Ingrediente
●
Carne de porc
1.5 kg
eu am folosit mușchiuleț, dar merge și pulpă, ceafă sau file
●
Bulion de roșii
200 ml
Puteți folosi pastă de ardei/roșii, diluată cu puțină apă
●
Sare, piper
1 lingurita
după preferință și gust
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Carnea se taie felii cam de grosimea unui deget. Puteți s-o bateți puțin ca s-o frăgeziți, apoi crestați puțin pe margini ca să nu se încovoaie la copt.
La mine nu a fost cazul, mușchiulețul este destul de fraged și fără operațiunile de mai sus.
Pas 2
Aranjați feliile de carne în tava de cuptor (nu se unge tava cu ulei).
Pas 3
Presărați puțină sare și piper peste carne.
Pas 4
Pisați usturoiul și îl puneți într-un bol mic și adânc.
Pas 5
Turnați uleiul câte puțin în usturoi, adăugați un pic de sare și îl amestecați ca la maioneză, să se încorporeze și să se facă pastă albă.
Pas 6
Apoi adăugați bulionul și restul de mirodenii, amestecați bine.
Pas 7
Turnați cam 100-150ml de apă în această compoziție să fie ca un sos puțin mai diluat.
Potriviți de sare după gust și amestecați bine.
Pas 9
Îl distribuiți uniform pe toată carnea.
Dacă aveți mai multă carne pregătiți mai mult sos, așa ca acesta să acopere complet carnea.
Pas 10
Puneți tava la cuptor preîncălzit la 200 de grade timp de 1 oră și jumătate.
Prima oră acoperiți tava cu un capac sau bucată de folie de aluminiu. Ultimele 30 de minute scoateți capacul.
La urmă verificați carnea să fie moale și gătită, dacă e încă tare o lăsați la cuptor cât e nevoie. Sosul nu va lăsa carnea să se usuce și se va găti în voie.
Pas 12
Serviți fierbinte cu orice garnitură preferată și murături.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (14 voturi)