Ingrediente
●
Carne de porc
1.5 kg
eu am folosit muschiulet, dar merge si pulpa, ceafa sau file
●
Bulion de rosii
200 ml
Puteti folosit pasta de ardei/rosii, diluata cu putina apa
●
Sare,piper
1 lingurita
dupa preferinta si gust
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Carnea se taie felii cam de grosimea unui deget. Puteti s-o bateti putin ca s-o frageziti, apoi crestati putin pe margini ca se nu se incovoaie la copt.
La mine nu a fost cazul, muschiuletul este destul de fraged si fara operatiunile de mai sus.
Pas 2
Aranjati feliile de carne in tava de cuptor(nu se unge tava cu ulei).
Pas 3
Presarati putina sare si piper peste carne.
Pas 4
Pisati usturoiul si il puneti intr-un bol mic si adanc.
Pas 5
Turnati uleiul cate putin in usturoi, adaugati un pic de sare si il amestecati ca la maioneza, sa se incorporeze si sa se faca pasta alba.
Pas 6
Apoi adaugati bulionul si restul de mirodenii, amestecati bine.
Pas 7
Turnati cam 100-150ml de apa in aceasta compozitie sa fie ca un sos putin mai diluat.
Potriviti de sare dupa gust si amestecati bine.
Pas 9
Il distribuiti uniform pe toata carnea.
Daca aveti mai multa carne pregatiti mai mult sos, asa ca acesta sa acopere complet carnea.
Pas 10
Puneti tava la cuptor preincalzit la 200 de grade timp de 1 ora si jumate.
Prima ora acoperiti tava cu un capac sau bucata de folie de aluminiu. Ultimele 30 de minute scoateti capacul.
La urma verificati carnea sa fie moale si gatita, daca e inca tare o lasati la cuptor cat e nevoie. Sosul nu va lasa carnea sa se usuce si se va gati in voie.
Pas 12
Serviti fierbinte cu orice garnitura preferata si muraturi.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
Timp de preparare:
90 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (14 voturi)