Niciodată nu aș fi crezut că în dietă voi mânca cu mare poftă ciolan de porc la cuptor, dar uite că așa fac și asta datorită regimului low-carb sau keto. Evitam ciolanul de fiecare dată pentru că este gras și păcătos de bun, iar acum mă bucur mult că se poate și chiar este recomandat. Partea mai sensibilă este să nu-l serviți cu carbohidrați, noi am avut varză murată călită la garnitură și a fost perfect. Dacă nu aveți restricții, merge bine și un piure pe lângă...
Despre rețeta de ciolan la cuptor - știți că eu sunt pentru chestiile cât mai simple, cât mai rapide și cât mai gustoase, nu? Fiindcă cu cât complicați procesul și ingredientele cu atât este mai mare probabilitatea că nu veți găti rețeta. Așa și aici, luați ciolanul, sare, câțiva căței de usturoi, puțin muștar și niște sos de soia opțional - toate astea la cuptor și vă bucurați de un ciolan delicios peste 2 ore!
Eu prefer să-l gătesc complet în cuptor, dar dacă aveți un ciolan de porc crescut lent-tradițional și este ceva mai tare carnea, mai bine îl fierbeți dinainte. Farmecul ciolanului este să se scoată ușor carnea de pe el, să se topească efectiv, dar să fie rumenă și crocantă pielea. Dacă nu îl gătiți mai mult timp s-ar putea să vă cam chinuiți la servire, o să vă dezamăgiți și e păcat!