Ciolan la cuptor

Ciolan la cuptor

Niciodata nu as fi crezut ca in dieta voi manca cu mare pofta ciolan de porc la cuptor, dar uite ca asa fac si asta datorita regimului low-carb sau keto. Evitam ciolanul de fiecare data pentru ca este gras si pacatos de bun, iar acum ma bucur mult ca se poate si chiar este recomandat. Partea mai sensibila este sa nu-l serviti cu carbohidrati, noi am avut varza murata calita la garnitura si a fost perfect. Daca nu aveti restrictii, merge bine si un piure pe langa...

Despre reteta de ciolan la cuptor - stiti ca eu sunt pentru chestiile cat mai simple, cat mai rapide si cat mai gustoase, nu? Fiindca cu cat complicati procesul si ingredientele cu atat este mai mare probabilitatea ca nu veti gati reteta. Asa si aici, luati ciolanul, sare, cativa catei de usturoi, putin mustar si niste sos de soia optional - toate astea la cuptor si va bucurati de un ciolan delicios peste 2 ore!

Eu prefer sa-l gatesc complet in cuptor, dar daca aveti un ciolan de porc crescut lent-traditional si este ceva mai tare carnea, mai bine il fierbeti dinainte. Farmecul ciolanului este sa se scoata usor carnea de pe el, sa se topeasca efectiv, dar sa fie rumena si crocanta pielea. Daca nu il gatiti mai mult timp s-ar putea sa va cam chinuiti la servire, o sa va dezamagiti si e pacat!

Ingrediente

Ciolan de porc
1 buc
am in vedere ciolanul crud, cumparat de la macelarie
Usturoi(catei)
6 buc
Sare
1 linguri
Piper negru macinat
0.5 lingurite
eu folosesc amestec de piperuri
Mustar
2 lingurite
Sos de soia
5 linguri

Pasi de urmat

1

Oricat de curat pare ciolanul eu recomand totusi sa-l parliti putin pe flacara de aragaz. Apoi il spalati bine si curatati pielea cu cutitul de toate impuritatile.

2

Cateii de usturoi se taie jumatati si se presara deasupra 1 lingurita de sare.

3

Infigeti adanc cutitul in bucatile moale a ciolanului - sa faceti loc pentru cateii de usturoi.

4

Si bagati acolo feliile de usturoi cu sare.

Asa vom da nu numai aroma ciolanului dar il potrivim de sare si pe dinauntru.

5

Incercati sa nu va fie mila si jele de usturoi, cu cat mai mult puneti cu atat mai bine.

6

Deasupra presarati sare si piper negru macinat(sau alte mirodenii preferati) si frecati bine toata suprafata.

La aceasta etapa puteti taia usor pielea ca sa fie romburi mici - eu nu am facut-o.

7

Intr-un bol mic amestecati mustarul cu sos de soia.

8

Ungeti bine ciolanul pe toate partile cu aceasta pasta.

9

Il mutati intr-o tava mica, exact cat sa incapa in ea.

Daca folositi tava mare de cuptor, zeama se va intinde pe toata tava, va arde si veti cam injura :)

10

Acoperiti bine ciolanul cu folie de aluminiu sau il puneti in punga de copt carne si lasati la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 1 ora, chiar 1 ora si jumate.

11

Dupa acest timp ciolanul ar trebui sa se gateasca bine, verificati sa intre cutitul usor in carne.

Dati la o parte folia si il ungeti bine cu zeama si grasimea pe care o lasa in tava.

12

Il tineti inca 20-30 de minute descoperit in cuptor, in acest timp neaparat sa-l mai ungeti cu zeama din tava.

Asa veti avea o piele rumena si crocanta la final, dar nu uscata.

13

Dupa cuptor il mai lasati o jumate de ora la temeperatura camerei sa se tempereze. In acest timp puteti cali varza murata cu niste ceapa si pasta de tomate, sau faceti orice alta garnitura preferati.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 bucata
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:

Comentarii

Nici un comentariu pana acum. Posteaza tu primul comentariu !