Niciodata nu as fi crezut ca in dieta voi manca cu mare pofta ciolan de porc la cuptor, dar uite ca asa fac si asta datorita regimului low-carb sau keto. Evitam ciolanul de fiecare data pentru ca este gras si pacatos de bun, iar acum ma bucur mult ca se poate si chiar este recomandat. Partea mai sensibila este sa nu-l serviti cu carbohidrati, noi am avut varza murata calita la garnitura si a fost perfect. Daca nu aveti restrictii, merge bine si un piure pe langa...
Despre reteta de ciolan la cuptor - stiti ca eu sunt pentru chestiile cat mai simple, cat mai rapide si cat mai gustoase, nu? Fiindca cu cat complicati procesul si ingredientele cu atat este mai mare probabilitatea ca nu veti gati reteta. Asa si aici, luati ciolanul, sare, cativa catei de usturoi, putin mustar si niste sos de soia optional - toate astea la cuptor si va bucurati de un ciolan delicios peste 2 ore!
Eu prefer sa-l gatesc complet in cuptor, dar daca aveti un ciolan de porc crescut lent-traditional si este ceva mai tare carnea, mai bine il fierbeti dinainte. Farmecul ciolanului este sa se scoata usor carnea de pe el, sa se topeasca efectiv, dar sa fie rumena si crocanta pielea. Daca nu il gatiti mai mult timp s-ar putea sa va cam chinuiti la servire, o sa va dezamagiti si e pacat!