Ingrediente
●
Fasole uscata alba
400 g
eu prefer fasolea rotunda, mare pentru aceasta mancare
●
Carne de vita/manzat
1 kg
puteti sa luati si o bucata mai cu os
●
Rosii cubulete din conserva de 300g
100 g
sau 2 rosii proaspete, sau 2 linguri de bulion de rosii
●
Boia de ardei rosu dulce
1 lingura
●
Piper negru
0.5 lingurite
●
Ulei de floarea soarelui
100 g
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Spalati bine fasolea si o puneti la inmuiat in mai multa apa timp de 12 ore, perfect este s-o puneti seara si a 2-a zi s-o pregatiti.
Pas 2
Si acum incepem sa facem mancarea efectiv, dupa ce s-a inmuiat bine fasolea.
Carnea de vita se spala, se usuca cu un prosop/servetel si se caleste un pic in ulei, pana se rumeneste usor pe ambele parti.
Pas 3
Apa in care s-au inmuiat fasolele se scurge si intr-un ceaun sau cratita puneti fasolea si carne calita printre ea. Curatati, spalati si taiati o ceapa in 4, o puneti tot aici in ceaun. Tot aici puneti si 3 frunze de dafin.
Pas 4
Turnati apa cat sa acopere bine toata compozitia si o puneti pe foc. Cand incepe sa fiarba faceti focul mic si lasati 2-3 ore sa clocoteasca incet sub capac.
Pas 5
Dupa ce a fiert bine, incercati daca este moale carnea si fasolea. Daca da, atunci vom prepara in continuare compozitia de legume.
Daca mai sunt tari lasati sa mai fiarba.
Pas 6
Ceapa se curata, se spala si se taie bucati mici. Morcovul se curata, spala si se da prin razatoare. Puneti putin ulei intr-o tigaie, adaugati legumele, amestecati periodic si lasati sa se caleasca bine, dar nu neaparat sa se rumeneasca, doar sa scada si sa lase zeama.
Pas 7
Apoi adaugati boia de ardei, piperul, rosiile cubulete si mai lasati 5 min sa fiarba.
Pas 8
Adaugati compozitia de legume in ceaun, amestecati si lasati sa mai fiarba aproximativ 1 ora la foc mic, pana scade bine.
Pas 9
Si la final, dupa ce a fiert bine totul, potriviti de sare. Observati ca sarea se pune dupa ce a fiert bine fasolea, altfel se intareste si puteti s-o fierbeti si toata ziua si nu va fi moale.
Pas 10
Mancarea o serviti calda cu salata sau muraturi - eu am facut o reteta de varza marinata rapida, in 3 ore de la Anishoara, a fost foarte, foarte buna. Pe viitor o voi pune si eu pe site, deocamdata va insiprati direct de la sursa. :)
Chiar merita sa incercati aceasta mancare, desi necesita un pic de timp si organizare, nu este complicata - va asigur ca este super, super delicioasa.
Pofta buna!
Cantitate:
2 kg
(8-10 portii)
Timp de preparare:
180 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
60 min
Data publicarii:
Nota:
5 (4 voturi)