Couscous cu ciuperci
Couscous-ul este un tip de paste, dar de mărime foarte mică, făcute de obicei din grâu dur, sau grâu dur integral (foarte bune în regimuri de slăbire și nu numai). Am postat și Cum fierbem couscous pentru că se poate folosi în mai multe mâncăruri sau simplu ca și garnitură.
Avantajul este că se fierbe foarte repede, este gustos și sănătos, îl puteți combina cu orice vă place.
Aici am pus combinația de couscous cu ciuperci, una foarte reușită și rapidă.
Semipreparate
●
1 pahar
Fierbeți un pahar de couscous așa cum scrie în rețetă
Ingrediente
●
Ciuperci albe proaspete
500 g
sau ciuperci conservate în apă
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
●
Piper negru
0.25 lingurite
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Puneți la fiert couscous după metoda de aici.
În acest timp pregătim repede amestecul de ciuperci.
Ceapa se curăță, spală și se taie mărunt. O puneți la călit în puțin ulei.
Pas 2
Cât se călește ceapa tăiați bucăți medii ciupercile spălate și curățate. Când ceapa se înmoaie și începe ușor să se rumenească adăugați ciupercile, amestecați bine și lăsați să se călească împreună la foc mediu.
Pas 3
Amestecați periodic, când observați că ciupercile au scăzut bine și încep să se rumenească atunci este gata. Adăugați puțină sare și piper, amestecați și luați de pe foc.
Pas 4
Adăugați ciupercile la couscous, care a fiert în acest timp.
Pas 5
Amestecați bine și lăsați 10 min să se pătrundă toate aromele.
Pas 6
Așa o mâncărică poate fi și garnitură și mâncare de bază, depinde cum vă place. Se servește caldă.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4-5 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
5 min
Data publicarii:
Nota:
5 (8 voturi)