Couscous cu ciuperci

Couscous cu ciuperci

Couscous-ul este un tip de paste, dar de mărime foarte mică, făcute de obicei din grâu dur, sau grâu dur integral (foarte bune în regimuri de slăbire și nu numai). Am postat și Cum fierbem couscous pentru că se poate folosi în mai multe mâncăruri sau simplu ca și garnitură.

Avantajul este că se fierbe foarte repede, este gustos și sănătos, îl puteți combina cu orice vă place.

Aici am pus combinația de couscous cu ciuperci, una foarte reușită și rapidă.

Semipreparate

1 pahar
Fierbeți un pahar de couscous așa cum scrie în rețetă

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
500 g
sau ciuperci conservate în apă
Ceapa alba
1 buc
   
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
   
Sare
0.5 lingurite
   
Piper negru
0.25 lingurite
   

Pasi de urmat

Pas 1

Puneți la fiert couscous după metoda de aici.

În acest timp pregătim repede amestecul de ciuperci. 

Ceapa se curăță, spală și se taie mărunt. O puneți la călit în puțin ulei.

Couscous cu ciuperci - Pas 1
Pas 2

Cât se călește ceapa tăiați bucăți medii ciupercile spălate și curățate. Când ceapa se înmoaie și începe ușor să se rumenească adăugați ciupercile, amestecați bine și lăsați să se călească împreună la foc mediu.

Couscous cu ciuperci - Pas 2
Pas 3

Amestecați periodic, când observați că ciupercile au scăzut bine și încep să se rumenească atunci este gata. Adăugați puțină sare și piper, amestecați și luați de pe foc.

Couscous cu ciuperci - Pas 3
Pas 4

Adăugați ciupercile la couscous, care a fiert în acest timp.

Couscous cu ciuperci - Pas 4
Pas 5

Amestecați bine și lăsați 10 min să se pătrundă toate aromele.

Couscous cu ciuperci - Pas 5
Pas 6

Așa o mâncărică poate fi și garnitură și mâncare de bază, depinde cum vă place. Se servește caldă.

Poftă Bună!

Couscous cu ciuperci - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 28

Dia.Si.
Dia.Si. 09 May 2021, 19:55

Delicios! Simplu si rapid!

Nota mea pentru reteta:
Janeth
Janeth 02 Sep 2017, 13:17

Mmm ... garnitura perfecta pentru copanelele caramelizate, tot dupa reteta ta ;)

eduardu
Eduardu (eduardu) 27 May 2017, 18:23

Buna Lena! imi poti recomanda vreo reteta dulce de cous cous ? multumesc!

ButucElena922
Butuc Elena (ButucElena922) Eduardu (eduardu) 29 May 2017, 16:26

Cel mai simplu e cu lapte si orice adaugiri de fructe, miere, stafide, etc.

anca2015
anca2015 05 Sep 2015, 18:01

A iesit ft gustos. Multumesc pt efortul pe care il depui cu siteul.

Eu tot couscous Baneasa am luat. Am folosit aceleasi condimente pt apa, dar a trebuit sa respect instructiunile de pe ambalaj astfel incat sa se umfle. Am folosit mai multa apa si a trebuit fiert. Dar la final ft bun. Am sa incerc si varianta bio si mai marunta ☺

Poza mea pentru reteta:
dianushka
dianushka 19 Jun 2012, 00:27

Reteta e super! A reusit sa impresionez oaspetii invitati la o cina! Cind totul a fost gata am taiat patrunjel verde si am amestecat totul impreuna, arata foarte frumos si tuturor le-a fost interesant ce fel de mincare e asta! Nota 10 pentru acest site! Toate retetele sunt simple de gatit,explicate foarte clar si nu sunt din produse scumpe! Multumim ca existi si ca te imparti cu ceilalti cu retetele si cunostintele talein acest domeniu!

Nota mea pentru reteta:
Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 30 Aug 2011, 23:41

Imi place! Cus-cus-ul meu a mai vrut apa ca sa se umfle dar s-a rezolvat.

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 27 Sep 2010, 18:09

Buna idee! Chiar n-am mai facut de multa vreme couscous...

Nota mea pentru reteta:
claudia1976
claudia1976 08 Sep 2010, 14:30

Demult n-am mai mancat couscous. Mi-am amintit de vremea copilariei...Multumesc

Nota mea pentru reteta:
crissy
Cristina Crissy (crissy) 24 Feb 2010, 09:39

Eu nu curat ciupercile champinion, le spal foarte bine si le  gatesc asa. Foarte buna reteta, mai ales acum de post. Mersi !!!

Nota mea pentru reteta:
igorbt
Igor Butuc (igorbt) 23 Feb 2010, 12:41

Initial couscous-ul mi s-a parut ceva exotic si eram sceptic. Dupa ce am gustat am crezut ca e un fel de cereala, nu mi-am dat seama ca sunt paste :).

Acum couscous-ul este ceva obisnuit pe masa noastra si este una dintre mancarurile mele preferate.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile