Datorită Sofiei mele a pornit aventura cu această rețetă de palmieri crocanți și foietați, a citit într-o carte despre niște biscuiți urechi de elefant pe care le mânca o fetiță, m-a întrebat ce sunt și dacă putem face și noi. M-am pus pe treabă și am realizat repede aluatul meu foietaj minune, puteți să cumpărați și din comerț, dar eu am mers pe varianta mai sigură și sănătoasă mai ales că efortul este destul de mic.
Dacă nu știați, palmierii sau biscuiții urechi de elefant sunt același preparat, este foarte simplu de făcut și are mare succes la copii. Chiar și Maria noastră, care nu este mare fan dulciuri (nu are poftele standard ale unui copil :), a mâncat 2 bucăți una după alta.
Rețeta este foarte adaptabilă, puteți adăuga în zahărul de umplutură - cacao, nuci, nucă de cocos, scorțișoară, mac, stafide, merișoare și atunci variați aromele după placul vostru și al copiilor. Mie îmi plac și așa simpli, cu miros de unt și zahăr caramelizat, păcat că doar i-am mirosit!