Pizza Capriciosa

Pizza Capriciosa

Una din clasicele retete de pizza, foarte buna, simpla - important la orice pizza sa nu puneti peste ea chiar tot ce aveti in casa. Faceti combinatii si veti observa ca si din putine dar bine alese ingrediente obtineti un rezultat delicios.

La noi aceasta pizza s-a mancat prima, se completeaza perfect ciupercile cu sunca. Sosul de rosii as recomanda sa-l faceti in casa(va spun cum la primul pas), daca nu aveti timp puneti macar un ketcup bun peste blat.

Semipreparate

600 g
o portie va ajunge pentru 2 pizza de 30cm

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
6 buc
sa fie de marime medie
Sunca de pui
300 g
Masline verzi, fara samburi
100 g
Cascaval mozzarela
300 g
eu am pus cascaval simplu
Sos de rosii
300 g
l-am facut cu o conserva de rosii cubulete+ulei de masline+usturoi+busuioc+sare

Pasi de urmat

1

Daca vreti sa faceti sosul de rosii singuri procedam astfel:

- intr-o tigaie am incalzit bine uleiul de masline, am adaugat 5 catei de usturoi pisati putin si am lasati 10 secunde, nu mai mult;

- apoi am adaugat sosul de rosii si l-am lasat sa fiarba cam 15 minute, dupa care am potrivit de sare, am adaugat busuioc proaspat(sau uscat) si am mai lasat 5 minute pe foc.

2

Apoi ne apucam sa facem aluatul, conform retetei si pasilor prezentati anterior.

3

Pana se odihneste aluatul pregatim ingredientele pentru umplutura:

- ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri;

- sunca o taiati cum va place, nu foarte gros si maslinele rondele.

4

Primul blat de pizza il aranjati in tava unsa cu putin ulei.

Se unge cu cateva linguri de sos de rosii.

5

Presarati cascavalul dat prin razatoare sau taiat felii.

Peste cascaval puneti feliile de sunca.

6

Apoi ciupercile felii si maslinele.

Aveti grija ca umplutura este pt 2 pizza, impartiti uniform cantitatile.

7

Se coace timp de 30 de minute, la cuptor preincalzit la 180 grade.

8

Eu o las de obicei 10 minute in tava, apoi o transfer pe platoul de servire.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 grame (2 pizza de 30cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (4 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 14

tiki
tiki 17 sep 2017, 23:44

Buna. Pizza, daca ar fi dupa ...gura, as manca zilnic. Nota 20. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Rodikuta
Rodikuta 23 apr 2017, 12:30

Foarte gustoasă pizza, de nenumărate ori am făcut-o, dar se primea cam dur aluatul, și știu care era greșeala - multa faina. Dar de data asta am frământat un aluat moale, asa cum ai spus și tu Lena cu ajutorul miinelor unse cu ulei l-am lucrat ușor și rezultatul a fost unul perfect. Îți mulțumesc pentru tot😊Hristos a înviat!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
piti
Daniela (piti) 22 nov 2015, 10:10

Perfecta!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Adelin
Adelin 21 oct 2014, 13:30

buna lena ma numeasc adina si imi place mult mult site-ul tau .ASTAZI AM INCERCAT aluatul de pizza clasic fff bun .iMI place cum explici si mai ales ca dai ponturi bune ex:ce marca de faina ce drojdiesi multe alte detalii.TE urmaresc cu mare interes .MULTUMIM.

tiki
tiki 08 iun 2014, 22:59

Nu stiu cum sa iese mai   buna ca a fost f.f.f.f buna. Ma gandesc sa fac 2 foi si intre varza calita. Dar poate nu fac ca am cam luat in greutate cu atatea mancaruri si musafiri. Hahaha.

tiki
tiki 08 iun 2014, 18:53

Buna. Postez cam tarziu mai multe retete fiindca am fost,f.ocupata cand le faceam. E ptr.prima data ca fac acest aluat de pizza de care m-am indragostit. Hahaha. E o placere sa lucrezi cu el. Oare la ce l-as mai putea folosi??? Mi-a placut totul f. mult. Sosul excelent. L-am facut cum ai spus Lena, cu deosebirea ca am folosit o sticla cu bulion de-al meu (eu toc rosiile intregi prin masina de carne si apoi le fierb. Fac si suc,dar acesta imi place mai mult ca e mai gros). Deci felicitari, si o sa repet aceasta pizza cat de curand. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) tiki 08 iun 2014, 21:06

Ma bucur ca l-ai incercat, chair este bun si deosebit, sa vezi ca pe parcurs tot mai bun pare, mai inveti sa-l lucrezi si iese tot mai pufoasa pizza.

Merge sa faci si paine cu el, orice chestii coapte si nedulci.

Vic
Vic 20 mai 2014, 20:56

da sa fim flexibili da totusi nu e acelasi gust sa fim seriosi , orcum respect ceea ce faci lena :D sa nu crezi ca am ceva

lena
Elena (lena) 20 mai 2014, 20:38

Hai sa fiu si eu carcotasa...

Inainte sa va exprimati parerea si sa faceti observatii cititi atent reteta - toate cantitatile sunt pt 2 pizza mari, deci 300g de cascaval la 2 pizza iese exact cat trebuie.

Referitor la Mozzarela, am mentionat la ingrediente ca anume ea trebuie pusa, dar daca nu aveti, si sunt sigura ca nu se gaseste chiar la orice magazin se poate inlocui cu cascaval simplu. O lesina vreun italian de la asa chestie dar eu zic sa fim mai flexibili...

Uneori este bine sa fiti mai atenti

doima.cioriceanu
Doina Cioriceanu (doima.cioriceanu) 19 mai 2014, 21:58

arata super si cred ca e si delicioasa o sa fac si eu

sarian
sarian 16 mai 2014, 15:00

super pizza Lena, mulțumiri. Cam cât trebuieă fie ciupercile, ca greutate, pentru acel gust care a rezultat la tine? Ca să nu pun prea mult sau prea puțin.   cu stimă 

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) sarian 16 mai 2014, 15:03

Nu mai mult de 300g am pus la 2 pizza.

Arata toate comentariile