Pizza Capriciosa

Pizza Capriciosa

Una din clasicele rețete de pizza, foarte bună, simplă - important la orice pizza să nu puneți peste ea chiar tot ce aveți în casă. Faceți combinații și veți observa că și din puține dar bine alese ingrediente obțineți un rezultat delicios.

La noi această pizza s-a mâncat prima, se completează perfect ciupercile cu șuncă. Sosul de roșii aș recomanda să-l faceți în casă (vă spun cum la primul pas), dacă nu aveți timp puneți măcar un ketchup bun peste blat.

Semipreparate

600 g
o porție va ajunge pentru 2 pizza de 30cm

Ingrediente

Ciuperci albe proaspete
6 buc
să fie de mărime medie
Șuncă de pui
300 g
   
Măsline verzi, fără sâmburi
100 g
   
Cașcaval mozzarella
300 g
eu am pus cașcaval simplu
Sos de roșii
300 g
l-am făcut cu o conservă de roșii cubulețe + ulei de măsline + usturoi + busuioc + sare

Pași de urmat

Pas 1

Dacă vreți să faceți sosul de roșii singuri procedăm astfel:

- într-o tigaie am încălzit bine uleiul de măsline, am adăugat 5 căței de usturoi pisați puțin și am lăsat 10 secunde, nu mai mult;

- apoi am adăugat sosul de roșii și l-am lăsat să fiarbă cam 15 minute, după care am potrivit de sare, am adăugat busuioc proaspăt (sau uscat) și am mai lăsat 5 minute pe foc.

Pizza Capriciosa - Pas 1
Pas 2

Apoi ne apucăm să facem aluatul, conform rețetei și pașilor prezentați anterior.

Pizza Capriciosa - Pas 2
Pas 3

Până se odihnește aluatul pregătim ingredientele pentru umplutură:

- ciupercile se spală bine și se taie felii subțiri;

- șunca o tăiați cum vă place, nu foarte gros și măslinele rondele.

Pizza Capriciosa - Pas 3
Pas 4

Primul blat de pizza îl aranjați în tava unsă cu puțin ulei.

Se unge cu câteva linguri de sos de roșii.

Pizza Capriciosa - Pas 4
Pas 5

Presărați cașcavalul dat prin răzătoare sau tăiat felii.

Peste cașcaval puneți feliile de șuncă.

Pizza Capriciosa - Pas 5
Pas 6

Apoi ciupercile felii și măslinele.

Aveți grijă că umplutura este pentru 2 pizza, împărțiți uniform cantitățile.

Pizza Capriciosa - Pas 6
Pas 7

Se coace timp de 30 de minute, la cuptor preîncălzit la 180 grade.

Pizza Capriciosa - Pas 7
Pas 8

Eu o las de obicei 10 minute în tavă, apoi o transfer pe platoul de servire.

Poftă bună!

Pizza Capriciosa - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (2 pizza de 30cm)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (4 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

sarian
sarian 16 May 2014, 15:00

super pizza Lena, mulțumiri. Cam cât trebuieă fie ciupercile, ca greutate, pentru acel gust care a rezultat la tine? Ca să nu pun prea mult sau prea puțin.   cu stimă 

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) sarian 16 May 2014, 15:03

Nu mai mult de 300g am pus la 2 pizza.

doima.cioriceanu
Doina Cioriceanu (doima.cioriceanu) 19 May 2014, 21:58

arata super si cred ca e si delicioasa o sa fac si eu

Vic
Vic 20 May 2014, 20:33

cascaval simplu  ? cel mai bine iese cu mozzarela pt ca e ideala pt pizza , si pt o pizza e prea multa mozzarela , din ce vad in imagine vad ca e ca una mare si normal se pune in jur de 120-150 grame , uneori cei mai mult strica

Vic
Vic 20 May 2014, 20:36

sarian , 50 grame ajung , cascavalul taiat felii .. nu mi se pare o idee buna , cel mai bn e sa l dai pe razatoare , si cel mai bine e sa nu te iei dupa minute sau geva de genul , temperaturile la cuptor pot varia de la unul la altul , mozzarela trebuie sa fie rumena

lena
Elena (lena) 20 May 2014, 20:38

Hai sa fiu si eu carcotasa...

Inainte sa va exprimati parerea si sa faceti observatii cititi atent reteta - toate cantitatile sunt pt 2 pizza mari, deci 300g de cascaval la 2 pizza iese exact cat trebuie.

Referitor la Mozzarela, am mentionat la ingrediente ca anume ea trebuie pusa, dar daca nu aveti, si sunt sigura ca nu se gaseste chiar la orice magazin se poate inlocui cu cascaval simplu. O lesina vreun italian de la asa chestie dar eu zic sa fim mai flexibili...

Uneori este bine sa fiti mai atenti

Vic
Vic 20 May 2014, 20:56

da sa fim flexibili da totusi nu e acelasi gust sa fim seriosi , orcum respect ceea ce faci lena :D sa nu crezi ca am ceva

tiki
tiki 08 Jun 2014, 18:53

Buna. Postez cam tarziu mai multe retete fiindca am fost,f.ocupata cand le faceam. E ptr.prima data ca fac acest aluat de pizza de care m-am indragostit. Hahaha. E o placere sa lucrezi cu el. Oare la ce l-as mai putea folosi??? Mi-a placut totul f. mult. Sosul excelent. L-am facut cum ai spus Lena, cu deosebirea ca am folosit o sticla cu bulion de-al meu (eu toc rosiile intregi prin masina de carne si apoi le fierb. Fac si suc,dar acesta imi place mai mult ca e mai gros). Deci felicitari, si o sa repet aceasta pizza cat de curand. Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) tiki 08 Jun 2014, 21:06

Ma bucur ca l-ai incercat, chair este bun si deosebit, sa vezi ca pe parcurs tot mai bun pare, mai inveti sa-l lucrezi si iese tot mai pufoasa pizza.

Merge sa faci si paine cu el, orice chestii coapte si nedulci.

tiki
tiki 08 Jun 2014, 22:59

Nu stiu cum sa iese mai   buna ca a fost f.f.f.f buna. Ma gandesc sa fac 2 foi si intre varza calita. Dar poate nu fac ca am cam luat in greutate cu atatea mancaruri si musafiri. Hahaha.

Adelin
Adelin 21 Oct 2014, 13:30

buna lena ma numeasc adina si imi place mult mult site-ul tau .ASTAZI AM INCERCAT aluatul de pizza clasic fff bun .iMI place cum explici si mai ales ca dai ponturi bune ex:ce marca de faina ce drojdiesi multe alte detalii.TE urmaresc cu mare interes .MULTUMIM.

piti
Daniela (piti) 22 Nov 2015, 10:10

Perfecta!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Rodikuta
Rodikuta 23 Apr 2017, 12:30

Foarte gustoasă pizza, de nenumărate ori am făcut-o, dar se primea cam dur aluatul, și știu care era greșeala - multa faina. Dar de data asta am frământat un aluat moale, asa cum ai spus și tu Lena cu ajutorul miinelor unse cu ulei l-am lucrat ușor și rezultatul a fost unul perfect. Îți mulțumesc pentru tot😊Hristos a înviat!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 17 Sep 2017, 23:44

Buna. Pizza, daca ar fi dupa ...gura, as manca zilnic. Nota 20. Pupici.

Poza mea pentru rețetă: