Semipreparate
●
600 g
o porție va ajunge pentru 2 pizza de 30cm
Ingrediente
●
Ciuperci albe proaspete
6 buc
să fie de mărime medie
●
Măsline verzi, fără sâmburi
100 g
●
Cașcaval mozzarella
300 g
eu am pus cașcaval simplu
●
Sos de roșii
300 g
l-am făcut cu o conservă de roșii cubulețe + ulei de măsline + usturoi + busuioc + sare
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dacă vreți să faceți sosul de roșii singuri procedăm astfel:
- într-o tigaie am încălzit bine uleiul de măsline, am adăugat 5 căței de usturoi pisați puțin și am lăsat 10 secunde, nu mai mult;
- apoi am adăugat sosul de roșii și l-am lăsat să fiarbă cam 15 minute, după care am potrivit de sare, am adăugat busuioc proaspăt (sau uscat) și am mai lăsat 5 minute pe foc.
Pas 3
Până se odihnește aluatul pregătim ingredientele pentru umplutură:
- ciupercile se spală bine și se taie felii subțiri;
- șunca o tăiați cum vă place, nu foarte gros și măslinele rondele.
Pas 4
Primul blat de pizza îl aranjați în tava unsă cu puțin ulei.
Se unge cu câteva linguri de sos de roșii.
Pas 5
Presărați cașcavalul dat prin răzătoare sau tăiat felii.
Peste cașcaval puneți feliile de șuncă.
Pas 6
Apoi ciupercile felii și măslinele.
Aveți grijă că umplutura este pentru 2 pizza, împărțiți uniform cantitățile.
Pas 7
Se coace timp de 30 de minute, la cuptor preîncălzit la 180 grade.
Pas 8
Eu o las de obicei 10 minute în tavă, apoi o transfer pe platoul de servire.
Poftă bună!
Cantitate:
500 g
(2 pizza de 30cm)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (4 voturi)