Ingrediente
●
Seminte de floarea soarelui
2 linguri
●
Nuci
1 pahar
Aceasta cantitate de nuci o puteti varia si cu alte tipuri de nuci/alune
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
●
Miere de albine
4 linguri
●
Suc de fructe
0.5 pahare
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un castron mai mare puneti fulgii de ovaz, toate nucile si le amestecati bine.
Pas 2
Intr-o farfurie mai adanca amestecati sucul de fructe, mierea, uleiul si sarea.
Pas 3
Amestecati fulgii de ovaz si nucile cu lichidul de la pasul de mai sus.
Pas 4
Intr-o tava de cuptor distribuiti uniform tot amestecul si o puneti la cuptor la foc foarte mic. Amestecati cu o lingura din 15 in 15 min, ca sa se usuce uniform.
Aveti grija cu temperatura in cuptor, sa fie minima - altfel se arde foarte repede.
Pas 5
Lasati la cuptor cam 1-2 ore, in functie de cum se rumeneste musli-ul. Trebuie sa fie de culoare rumen-aurie si crocant. Cu 20 de min inainte sa fie gata puteti adauga mere sau banane taiate subtire, ca sa se usuce suficient si acestea.
Pas 6
Dupa ce il scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca bine. Apoi il puneti intr-o casoleta care se inchide ermetic si il folositi cand aveti nevoie.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(ajunge pentru 10-15 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (3 voturi)