Granola

Granola

Este un musli facut in casa, foarte hranitor si sanatos. Se consuma la micul dejun cu sosuri de fructe, lapte de soia sau alte bauturi similare. Se prepara foarte usor si se poate pastra in casoleta ermetica mai mult timp. De cand am aflat de acest musli, il folosesc aproape in fiecare dimineata la prepararea micului dejun.

Ingrediente

Fulgi de ovaz
4 pahare
Susan
2 linguri
Seminte de floarea soarelui
2 linguri
Nuci
1 pahar
Aceasta cantitate de nuci o puteti varia si cu alte tipuri de nuci/alune
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Miere de albine
4 linguri
Suc de fructe
0.5 pahare
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un castron mai mare puneti fulgii de ovaz, toate nucile si le amestecati bine.

Granola - Pas 1
Pas 2

Intr-o farfurie mai adanca amestecati sucul de fructe, mierea, uleiul si sarea.

Granola - Pas 2
Pas 3

Amestecati fulgii de ovaz si nucile cu lichidul de la pasul de mai sus.

Granola - Pas 3
Pas 4

Intr-o tava de cuptor distribuiti uniform tot amestecul si o puneti la cuptor la foc foarte mic. Amestecati cu o lingura din 15 in 15 min, ca sa se usuce uniform.

Aveti grija cu temperatura in cuptor, sa fie minima - altfel se arde foarte repede.

Granola - Pas 4
Pas 5

Lasati la cuptor cam 1-2 ore, in functie de cum se rumeneste musli-ul. Trebuie sa fie de culoare rumen-aurie si crocant. Cu 20 de min inainte sa fie gata puteti adauga mere sau banane taiate subtire, ca sa se usuce suficient si acestea.

Granola - Pas 5
Pas 6

Dupa ce il scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca bine. Apoi il puneti intr-o casoleta care se inchide ermetic si il folositi cand aveti nevoie.

 Pofta Buna!

Granola - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (ajunge pentru 10-15 portii)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 18

DiannaRoiu553
Dianna Roiu (DiannaRoiu553) 21 Feb 2017, 20:52

Buna si multumim pt reteta!

La ce suc de fructe ati facut referire? si va rog daca puteti da si alternative.Multumesc

CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 13 Mar 2016, 18:38

Buna Lena!

La ce sosuri te referi? Noi din totdeauna le-am consumat cu lapte!

lena
Elena (lena) carmen 69 (CARMEN MIRCI) 14 Mar 2016, 11:56

Sosurile de fructe blendate - preferatul este banana+capsuni(congelate sau proaspete), sau orice alte combinatii va plac.

Jana
Jana 30 Mar 2015, 22:25

Buna Lena. Te rog sa-mi spui, "foc foarte mic", la un cuptor electric, ar fi 50 de grade? si dupa ce se amesteca cu sos/lapte, se poate consuma imediat sau trebuie lasate putin ca sa se inmoaie? Multumesc anticipat.

lena
Elena (lena) Jana 31 Mar 2015, 11:35

Chiar 70, ca la 50 nu se vor rumeni. Ultimele 20 de minute puteti da temperatura la vreo 100-150 sa se rumeneasca putin, dar le supravegheati.

Crista
Cristina Sabau (Crista) 29 Sep 2010, 14:42

ce bine arata si foarte sanatos !

Nota mea pentru reteta:
marisa
marisa 09 Nov 2009, 09:45

mersi pt reteta o voi ancerca

Nota mea pentru reteta:
violeta.nuky
violeta.nuky 08 Nov 2009, 12:16

Merci mult pt.reteta.Am s-o incerc si eu.Te rog sa-mi spui paharul este de 200 gr?Inca o data merci si sa ai o zi buna.Vio

lena
Elena (lena) violeta.nuky 08 Nov 2009, 15:06

Da, in general daca nu precizez gramajul concret la o reteta, foflosesc ca masura paharul - care poate fi si de 200, 250, 300g. O zi buna, si multumesc mult la toti pentru comentarii si sugestii.

milica
milica timaru (milica) 06 Nov 2009, 21:32

esti nemaipomenita multumim de rette prajitura CREM LA CREM ESTE FFFFFF BUNA  TE ROG MAI   TRIMITE RETETE DE  PRAJITURI CA AJUNG IN MOLDOVA  VA P[UIP

Nota mea pentru reteta:
milica
milica timaru (milica) 06 Nov 2009, 21:30

este o reteta sanatoasa si buna  multumim de retetele bune mai ales la prajituri am facut f multe retete mai ales  crem la crem si prajitura cu mere si multe altele esti nemaipomenita

Tabi
Tabi 06 Nov 2009, 09:54

Multumesc Lena pentru reteta asta - consum deseori aceasta combinatie si de ce nu mi-as face-o singura in casa? Si mai cred ca poate fi imbunatatita cu diferite fructe, ciocolata, aceasta din urma poate este mai putin dietetica - dar se pare ca ciocolata totusi face foarte bine, cu masura, desigur!  Vreau sa spun ca deja ma ling pe buze la gandul bunatatii pe care o s-o fac datorita tie, Lena. Inca o data - multumesc.

Tabi

nico
nico 06 Nov 2009, 03:02

buna,sa stii ca e foarte sanatos, multe vitamine si proteine naturale..fac si eu combinatii, adica mai degraba imbunatatesc , de exemplu daca cumpar cereale de ovaz simple, adaug seminte si stafide sa fie mai bune la gust...oricum a ta e mult mai imbietoare.ai retete foarte bune

Arata toate comentariile