Granola

Granola

Este un musli făcut în casă, foarte hrănitor și sănătos. Se consumă la micul dejun cu sosuri de fructe, lapte de soia sau alte băuturi similare. Se prepară foarte ușor și se poate păstra în caserola ermetică mai mult timp. De când am aflat de acest musli, îl folosesc aproape în fiecare dimineață la prepararea micului dejun.

Ingrediente

Fulgi de ovăz
4 pahare
   
Susan
2 linguri
   
Semințe de floarea-soarelui
2 linguri
   
Nuci
1 pahar
Această cantitate de nuci o puteți varia și cu alte tipuri de nuci/alune
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Miere de albine
4 linguri
   
Suc de fructe
0.5 pahare
   
Sare
0.5 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Într-un castron mai mare puneți fulgii de ovăz, toate nucile și le amestecați bine.

Granola - Pas 1
Pas 2

Într-o farfurie mai adâncă amestecați sucul de fructe, mierea, uleiul și sarea.

Granola - Pas 2
Pas 3

Amestecați fulgii de ovăz și nucile cu lichidul de la pasul de mai sus.

Granola - Pas 3
Pas 4

Într-o tavă de cuptor distribuiți uniform tot amestecul și o puneți la cuptor la foc foarte mic. Amestecați cu o lingură din 15 în 15 min, ca să se usuce uniform.

Aveți grijă cu temperatura în cuptor, să fie minimă - altfel se arde foarte repede.

Granola - Pas 4
Pas 5

Lăsați la cuptor cam 1-2 ore, în funcție de cum se rumenește musli-ul. Trebuie să fie de culoare rumen-aurie și crocant. Cu 20 de min înainte să fie gata puteți adăuga mere sau banane tăiate subțire, ca să se usuce suficient și acestea.

Granola - Pas 5
Pas 6

După ce îl scoateți din cuptor, lăsați să se răcorească bine. Apoi îl puneți într-o caserolă care se închide ermetic și îl folosiți când aveți nevoie.

 Poftă bună!

Granola - Pas 6

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (ajunge pentru 10-15 porții)
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Data publicării:
Notă: 5 (3 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

nico
nico 06 Nov 2009, 03:02

buna,sa stii ca e foarte sanatos, multe vitamine si proteine naturale..fac si eu combinatii, adica mai degraba imbunatatesc , de exemplu daca cumpar cereale de ovaz simple, adaug seminte si stafide sa fie mai bune la gust...oricum a ta e mult mai imbietoare.ai retete foarte bune

Tabi
Tabi 06 Nov 2009, 09:54

Multumesc Lena pentru reteta asta - consum deseori aceasta combinatie si de ce nu mi-as face-o singura in casa? Si mai cred ca poate fi imbunatatita cu diferite fructe, ciocolata, aceasta din urma poate este mai putin dietetica - dar se pare ca ciocolata totusi face foarte bine, cu masura, desigur!  Vreau sa spun ca deja ma ling pe buze la gandul bunatatii pe care o s-o fac datorita tie, Lena. Inca o data - multumesc.

Tabi

milica
milica timaru (milica) 06 Nov 2009, 21:30

este o reteta sanatoasa si buna  multumim de retetele bune mai ales la prajituri am facut f multe retete mai ales  crem la crem si prajitura cu mere si multe altele esti nemaipomenita

milica
milica timaru (milica) 06 Nov 2009, 21:32

esti nemaipomenita multumim de rette prajitura CREM LA CREM ESTE FFFFFF BUNA  TE ROG MAI   TRIMITE RETETE DE  PRAJITURI CA AJUNG IN MOLDOVA  VA P[UIP

Nota mea pentru rețetă:
violeta.nuky
violeta.nuky 08 Nov 2009, 12:16

Merci mult pt.reteta.Am s-o incerc si eu.Te rog sa-mi spui paharul este de 200 gr?Inca o data merci si sa ai o zi buna.Vio

lena
Elena (lena) violeta.nuky 08 Nov 2009, 15:06

Da, in general daca nu precizez gramajul concret la o reteta, foflosesc ca masura paharul - care poate fi si de 200, 250, 300g. O zi buna, si multumesc mult la toti pentru comentarii si sugestii.

marisa
marisa 09 Nov 2009, 09:45

mersi pt reteta o voi ancerca

Nota mea pentru rețetă:
Karen
Karen 22 Jul 2010, 01:47

Foarte bune reteta si sanatoasa.Te rog daca imi poti da o idee cum sa fac batoane din aceste amestecuri,adica sa fie ceva  dulce si lipicios (oarecum...nu uscate)nu prea stiu sa explic dar poate intelegi ce am vrut sa spun .sa se poata servi in loc de prajitura... multumesc mult

lena
Elena (lena) 22 Jul 2010, 07:54

Da sigur, voi incerca sa pun si o reteta de batoane de cereale - am vazut ceva interesant si tot nu am mai ajuns sa o fac.

Crista
Cristina Sabau (Crista) 29 Sep 2010, 14:42

ce bine arata si foarte sanatos !

Nota mea pentru rețetă:
adrianamo
adrianamo 01 Dec 2010, 12:07

Interesanta idee,eu nu m-am gandit s-o fac in casa desi,consumam destul si noi.Astept si reteta de batoane care ar putea inlocui gustarea de la scoala..

rov
rov 10 Dec 2013, 13:36

Salut! Am vazut de curand pe DIgi Life o emisiune de gatit a unui englez (al carui nume il uitai) in care arata cum se fac granola bars (batoane). Ideea e cam asta:

http://honestcooking.com/homemade-chewy-granola-bars-recipe/

lena
Elena (lena) 10 Dec 2013, 13:56

Da, stiu de aceste granola bars, problema este ca inca nu am gasit o reteta care sa ma impresioneze(si am incercat vreo 3), dar sa fie si cu cantitati limitate de zahar, miere(care este toxica la prelucr. termica si atunci nu sunt batoane sanatoase) si grasimi/ulei.

Jana
Jana 30 Mar 2015, 22:25

Buna Lena. Te rog sa-mi spui, "foc foarte mic", la un cuptor electric, ar fi 50 de grade? si dupa ce se amesteca cu sos/lapte, se poate consuma imediat sau trebuie lasate putin ca sa se inmoaie? Multumesc anticipat.

lena
Elena (lena) Jana 31 Mar 2015, 11:35

Chiar 70, ca la 50 nu se vor rumeni. Ultimele 20 de minute puteti da temperatura la vreo 100-150 sa se rumeneasca putin, dar le supravegheati.

CARMEN MIRCI
carmen 69 (CARMEN MIRCI) 13 Mar 2016, 18:38

Buna Lena!

La ce sosuri te referi? Noi din totdeauna le-am consumat cu lapte!

lena
Elena (lena) carmen 69 (CARMEN MIRCI) 14 Mar 2016, 11:56

Sosurile de fructe blendate - preferatul este banana+capsuni(congelate sau proaspete), sau orice alte combinatii va plac.

DiannaRoiu553
Dianna Roiu (DiannaRoiu553) 21 Feb 2017, 20:52

Buna si multumim pt reteta!

La ce suc de fructe ati facut referire? si va rog daca puteti da si alternative.Multumesc