Ingrediente
●
Semințe de floarea-soarelui
2 linguri
●
Nuci
1 pahar
Această cantitate de nuci o puteți varia și cu alte tipuri de nuci/alune
●
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
●
Miere de albine
4 linguri
●
Suc de fructe
0.5 pahare
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un castron mai mare puneți fulgii de ovăz, toate nucile și le amestecați bine.
Pas 2
Într-o farfurie mai adâncă amestecați sucul de fructe, mierea, uleiul și sarea.
Pas 3
Amestecați fulgii de ovăz și nucile cu lichidul de la pasul de mai sus.
Pas 4
Într-o tavă de cuptor distribuiți uniform tot amestecul și o puneți la cuptor la foc foarte mic. Amestecați cu o lingură din 15 în 15 min, ca să se usuce uniform.
Aveți grijă cu temperatura în cuptor, să fie minimă - altfel se arde foarte repede.
Pas 5
Lăsați la cuptor cam 1-2 ore, în funcție de cum se rumenește musli-ul. Trebuie să fie de culoare rumen-aurie și crocant. Cu 20 de min înainte să fie gata puteți adăuga mere sau banane tăiate subțire, ca să se usuce suficient și acestea.
Pas 6
După ce îl scoateți din cuptor, lăsați să se răcorească bine. Apoi îl puneți într-o caserolă care se închide ermetic și îl folosiți când aveți nevoie.
Poftă bună!
Cantitate:
1 kg
(ajunge pentru 10-15 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
15 min
Data publicării:
Notă:
5 (3 voturi)