Paine Tupperware

Paine Tupperware

Tot planificam mai demult sa postez aceasta reteta de paine, foarte buna, rapida si simpla. Am facut pozele pe pasi la prezentarea Tupperware din luna septembrie, si am ramas impresionata de toate ustensilele - Bolul mixer (doar se agita ingredientele in el si pastreaza perfect temperatura, cand este gata aluatul sare capacul), tava de silicon bineinteles este fara comentarii - v-o recomand cu incredere. Painea s-a pregatit la inceputul prezentarii si in 1 h cu tot cu timpul de coacere a fost gata - a fost atat de buna, calda, pufoasa......

Si apropo, pentru cine este curios vreau sa va anunt ca in perioada 3-7 noiembrie, orele: 10 - 19 este un stand Tupperware la o expozitie amplasata intr-un cort vizavi de Piata 1 Mai, cu ofertele pentru sarbatori, reduceri si cadourile pentru recrutare.

Ingrediente

Faina alba calitate superioara
500 g
Apa
350 ml
apa trebuie sa fie calda
Drojdie proaspata
25 g
Ulei de floarea soarelui
1 lingurita
Zahar
0.5 lingurite
Sare
1 lingurita

Pasi de urmat

1

Se dizolva drojdia in apa calduta.

2

Faina se aeriseste cu o spatula.

3

Apoi se adauga in faina sarea, zaharul si uleiul.

4

Si maiaua de drojdie.

5

Se pune bine capacul si cu miscari ferme se agita bolul pana se aude ca s-a format bila de aluat. Acesta este tot procesul de framantare....:)

6

Bolul se lasa pana sare capacul, nu am cronometrat dar a fost repede.

7

Se toarna aluatul, va ajutati cu o spatula, intr-o tava de silicon.

8

Se presara cu susan.

9

Aici aveti painea in tava rotunda si presarata cu mac.

10

Painea se pune la cuptor preincalzit la 230 grade - 20-30 de min pana se rumeneste bine.

11

Rasturnati painea pe un fund si acoperiti 15 min cu un prosop. Perfect ar fi sa o lasati sa se raceasca complet, dar daca nu aveti timp este foarte buna si asa.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (1 paine medie)
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Lavi
Lavi 05 Nov 2010, 11:50

nu este cam moale aluatul, asa mi se pare!

oricum, arata foarte bine! si in plus ne scuteste de bagat mana in aluat si framantat, procedeu de care ma cam feresc!

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 05 Nov 2010, 11:57

Da, aluatul este din ala mai curgator, de asta am zis ca se foloseste spatula - acolo la prezentare aceasta paine a facut-o un domn la cravata si costum, deci iti dai seama ca nu a pus mana in aluat.

Lavi
Lavi 05 Nov 2010, 14:15

acum am vazut in poze ''mana de barbat''

deci, inca o idee pentru tava mea faimoasa!

o incerc sigur , numai ca trebuie sa-mi achizitionez un aragaz, tot ce-am gatit in ea am facut la un cuptor electric!

oricum, banuiesc ca reteta se poate adapta in functie de preferinte, cu seminte, faina neagra, diverse combinatii!

lyly
liliana (lyly) 05 Nov 2010, 14:43

Foarte fain.Maine o s-o fac si eu ca am tot ce trebuie in casa.

Elena.M
Elena (Elena.M) 05 Nov 2010, 15:28

Buna Lena,astazi am facut si eu paine acum 3 ore am scos-o din cuptor si vreau sa spun ca este foare buna,coaja foarte crocanta asa cum imi place mie.Am vazut ca ai aerisit faina cu o spatula,lucru nu foarte corect. dar cel mai bine este ca faina inainte de a fi folosita indiferent ca este din comert sau ca este de la tara de la mama,ea trebuie sa fie cernuta cu sita.In felul acesta faina este aerata,si este o etapa foarte importanta in fabricarea painii,eu am studiat  5 ani in industria panificatiei si nu numai.Si mai mult mi se pare ca este c-am moale aluatul si mai mult cred ca trebuia un pic asezat aluatul in tava  tot cu o spatula,nu arata foarte bine asa rasturnat din bol in tava,putea domnul respectiv sa faca mici retusuri.Deci va rog frumos mai multa atentie.Te pup  Lena. 

larissa
Alina Tapolcsi (larissa) 05 Nov 2010, 15:39

inca  paine cu mac si susuan nu am mai mancat dar sigur nu e rea  dar vreau sa intreb ca in  bolul  acela se framanta numai prin miscari si atata dupa cum citesc e super fain

Nota mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 05 Nov 2010, 15:51

Hai sa fim seriosi, este o paine de casa pe care o poti prepara in diverse moduri: cu aluat mai moale sau mai dens, cu sau fara lapte, dar sa te legi si de aspect deja este prea mult. Fac paine in casa de 1-2 ori pe saptamana si recunosc ca o ung rar cu ulei sau ou si mai intotdeauna o arunc din bol direct in tava. Important este ca in bucataria noastra sa lasam fitele de restaurant si sa gatim sanatos. Atat noi, cat si sotii nostri!

TINA
TINA 05 Nov 2010, 16:00

Experimentam tot timpul retetele tale si imi placeau la nebunie.....Acestea cu "vasul minune", nu ma atrag din pacate........

Galia
Galia 05 Nov 2010, 16:18

Surprinzator ca nu te-a inspirat, probabil nu cunosti ce inseamna sa coci paine cu mainile pana la coate in aluat...ei lasa, mai sunt in jur de 300 de retete pe aici, poate mai gasesti ceva sa te inspire In plus...e atat de usor sa cumperi paine de la magazin

Nota mea pentru reteta:
Ellena
Elena (Ellena) 05 Nov 2010, 19:05

arata f.bine painea ta,cred ca e si buna,intotdeauna mia placut painea de casa si cea facuta la cuptorul cu lemne!

Nota mea pentru reteta:
bocsa
gabriela (bocsa) 05 Nov 2010, 19:52

Doresc si eu sa-mi iau o masina de facut paine.Are cineva dintre voi, asa ceva?Se merita?

lena
Elena (lena) gabriela (bocsa) 05 Nov 2010, 19:57

Bocsa, am eu masina de paine, de vreo 2 ani - la inceput am folosit-o foarte bine, pe urma ne-am cam plicitisit de painea facuta cu ea si am mai lasat-o. Imi place ca poti sa o folosesti nu numai pt paine, dar si sa framanti aluatul, pentru orice altceva (desi eu prefer sa-l simt cu mainile, sa stii ca este o solutie foarte buna).

sirius
Violeta (sirius) 05 Nov 2010, 20:23

buna!am vazut si eu vasul minune..e bun daca nu trebuie sa faci decat sa dai din mana.am si eu masina de facut paine,din Germania luata,numai ca am pierdiut instructiunile si nu stiu decat sa framant cu ea,si saraca framanta de multe ori ca nu stiu ce sa-i fac,apas pe butoane si o ia de la capat.de 4 ani o am.....si framant cu mana.poate gasesc instructiunile....painea arata super,mai bine decat cea care imi iese mie.culmea e ca aceleasi ingrediente le folosesc si eu....fara susan insa.

bocsa
gabriela (bocsa) 05 Nov 2010, 21:17

Mersi!Toata lumea care are masina de paine mi-a spus acelasi lucru:ca la inceput a folosit-o cu drag dar apoi au renuntat la ea.Oricum, painea facuta in casa este foarte buna, mai ales ca poti sa pui in ea ce seminte doresti.

radulescusofia
radulescusofia 06 Nov 2010, 10:52

Sigur am sa icerc reteta chiar astazi ,pare interesanta.   VA MULTUMESC!

iza
iza 06 Nov 2010, 15:33

ceau lena sunt carmen vreau sa te intreb eu nu am oala deaia cu capac dar nu merge si la aparatu de facut paine astept raspuns te rog

Galia
Galia 07 Nov 2010, 18:20

radulescusofia, ai incercat painea? cum ti-a iesit? spune-ne si noua

radulescusofia
radulescusofia 08 Nov 2010, 14:39

Da am incercat-o,a iesit ca la carte, nemaipomenita. Am folosit o oala cu capac pe care o mai intrebuintez  si la ciorba ,are aproximativ 3000 ml . Incercati-o si voi cu  incredere, veti reusi cu brio.            SUCCES!

bocsa
gabriela (bocsa) 09 Nov 2010, 20:09

Dar daca pui aluatul intr-un lighenus cu un prosop deasupra, sa creasca aluatul, nu merge.Ce rost are bolul sau oala cu capac?

amalia80
amalia80 10 Nov 2010, 15:32

Bocsa, avem masina de paine si ceea ce nu ti-au spus ceilalti "lalenari" este ca:

1. procesul fabricarii painii este foarte simplu (pui ingredientele si scoti painea calda) dar dureaza in jur de 3 ore.

2. sa prepari o paine mare iti trebuie neaparat o masina care face paine XXL, painea de 750 gr se termina imediat.

Eu o folosesc cam o data pe luna - cand nu am timp de framantat si pazit cuptorul, dar si pentru cozonac (defapt un cozonac dietetic foarte bun).

lenor
Elena (lenor) 11 Nov 2010, 14:33

Ziua buna tuturor,

Da, la masina de facut paine dureaza 3 ore; tocmai acesta este avantajul bolului mixer de la Tupperware - in 10 min paine dospeste, in alte 30 min se coace - deci in 40 min aveti paine calda. Materialul din care este facut bolul este special, vasul are pereti dubli, iar capacul se inchide ermetic- practic amesteci compozitia cu vasul inchis maxim 5 min. Se poate folosi atat faina alba, cat si neagra, se pot pune seminte, se poate face cozonac - la prezentari am facut si a crescut foarte bine- repet, fara a pune mana in aluat. Pe langa framantat aluatul, bolul mixer este si un vas in care poti mixa cu mixerul electric orice - si astfel nu iti mai sare compozitia- se socate capacelul incolor. Produsul il vedeti aici: http://www.tupperware.ro/xchg/cmc3/hs.xsl/170.html.

Puteti sa il comandati la email: [email protected]; pretul este 143 lei. Elena

0723590128

bocsa
gabriela (bocsa) 11 Nov 2010, 22:50

Mersi, pentru lamuriri.Istet vas.

angela
angela 23 Nov 2010, 20:41

Am facut astazi painea la bolul mixer,este exact cum ni s-a prezentat ,singura diferenta este ca painea  s-a copt intr-o tava de cozonac si am lasat-o putin timp la crescut in tava.in rest nu i-am adaugat nici o modificare.Nu mi-a venit sa cred ,dar este extraordinara.Angela

lenor
Elena (lenor) 23 Nov 2010, 23:30

Ma bucur Angela ca ai primit coletul si ca ti-a iesit painea bine; poti face in bolul mixer diverse aluaturi si cand nu gatesti, il poti folosi ca vas de pastrare. Poti pune in compozitia pentru paine  seminte, sau lapte in loc de apa si iese foarte gustoasa.

TaniaA
TaniaA 10 Dec 2010, 21:54

ma gandesc sa mi-au o masina de copt paine pentru ca aprope toate sortimentele de paine din comert sunt pline de E-uri si conservanti, iar  iar aceasta reteta si comentariile la ea m-au derutat si acum nu stiu ce e mai bine: o masina de paine sau bolul tupperware. eu as vrea sa fac mai multe tipuri de aluat si cu diverse ingridiente (paine alba, neagra, cu seminte, pizza, etc). voi ce ma sfatuiti?

lena
Elena (lena) TaniaA 10 Dec 2010, 22:23

Tania, eu recomand masina de facut paine - o folosesti si pt a coace si pt a framanta paine sau aluat de pizza, cozonac, orice. Bolul are mai putine utilizari.

Eu o perioada am facut paine dupa retetele din cartea aparatului de paine, acum de un timp am inceput sa folosesc la greu functia de framantat aluat si sunt foarte, foarte impresionata.

TaniaA
TaniaA 11 Dec 2010, 10:53

Multumesc mult, Lena.

Kamessytta
Kamessytta 04 Feb 2011, 20:10

Ba masina de paine este minunata.Eu o am nu de mult dar deja nu ma mai satur sa o folosesc.Cateodata fac si zilnic in functie de meniul zilei ca daca am paste sau pizza nu mai fac paine.O poti programa seara inainte sa te culci si ea incepe noaptea sa lucreze si dimineata cand te trezesti ai paine proaspata.Si nu are doar program de 3 ore.Are si program rapid si ultrarapid.Sau cu programul 12"paine de casa" poti tu sa o setezi cat sa framante si cat sa coaca.Ca sa iti iasa painea buna treuie sa respecti retetele si sa respecti ordinea in care le pui in masina.Nu va mai spun ce cozonaci ies deci cine doreste sa-si cumpere cu incredere.Si mai e ceva, de cand mananc paine de casa nu ma mai ingras pantru ca de fapt painea nu ingrasa ci aditivii bagati in painea din comert( daca cititi pe etichete ce baga picati ).

Nota mea pentru reteta:
lilianamunteanu
Liliana Munteanu (lilianamunteanu) 29 Jan 2012, 21:51

Sincer va impartasesc ca intr-o seara cand ne-a vizitat Elena de la Tupperware pentru un party, fetelor, daca ne-ati fi vazut cum mancam painea asta calda (chiar daca s-a ars ca am un cuptor total nestiutor si incepator) si cu maioneza, de parca eram la cel mai mare ospat din lume! E clar, vreau sa fac painea asta macat o data la doua zile, nu mai vreau paine din comert cu euri si nebunii, iar faptul ca nu bagi nici mainile in aluat folosind lolul acela destept, este mai mult decat isi poate dori o gospodina moderna. Extraordinar!

Poza mea pentru reteta:
AMV
Adriana (AMV) 12 Mar 2012, 00:20

Am facut-o si eu azi. Am impresionat asistenta. Cred insa ca imi trebuie un termometru pt cuptor, nu stiu fiecare treapta ce temperatura ridica.

Poza mea pentru reteta: