Paine Tupperware
Tot planificam mai demult sa postez aceasta reteta de paine, foarte buna, rapida si simpla. Am facut pozele pe pasi la prezentarea Tupperware din luna septembrie, si am ramas impresionata de toate ustensilele - Bolul mixer (doar se agita ingredientele in el si pastreaza perfect temperatura, cand este gata aluatul sare capacul), tava de silicon bineinteles este fara comentarii - v-o recomand cu incredere. Painea s-a pregatit la inceputul prezentarii si in 1 h cu tot cu timpul de coacere a fost gata - a fost atat de buna, calda, pufoasa......
Si apropo, pentru cine este curios vreau sa va anunt ca in perioada 3-7 noiembrie, orele: 10 - 19 este un stand Tupperware la o expozitie amplasata intr-un cort vizavi de Piata 1 Mai, cu ofertele pentru sarbatori, reduceri si cadourile pentru recrutare.
Ingrediente
●
Faina alba calitate superioara
500 g
●
Apa
350 ml
apa trebuie sa fie calda
●
Ulei de floarea soarelui
1 lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Se dizolva drojdia in apa calduta.
Pas 2
Faina se aeriseste cu o spatula.
Pas 3
Apoi se adauga in faina sarea, zaharul si uleiul.
Pas 5
Se pune bine capacul si cu miscari ferme se agita bolul pana se aude ca s-a format bila de aluat. Acesta este tot procesul de framantare....:)
Pas 6
Bolul se lasa pana sare capacul, nu am cronometrat dar a fost repede.
Pas 7
Se toarna aluatul, va ajutati cu o spatula, intr-o tava de silicon.
Pas 9
Aici aveti painea in tava rotunda si presarata cu mac.
Pas 10
Painea se pune la cuptor preincalzit la 230 grade - 20-30 de min pana se rumeneste bine.
Pas 11
Rasturnati painea pe un fund si acoperiti 15 min cu un prosop. Perfect ar fi sa o lasati sa se raceasca complet, dar daca nu aveti timp este foarte buna si asa.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(1 paine medie)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)