Aproape 2 ani s-au împlinit de când am descoperit regimul low-carb sau "lchf" (varianta ceva mai restrictivă se numește "keto"). Nu vreau să număr kilogramele pierdute, deși sunt suficient de multe, cel mai important este că reușesc să mă mențin, fără să-mi traumatizez prea mult poftele mele de gurmandă incurabilă. Recunosc că nu țin continuu acest regim, sunt prea pofticioasă...dar revin ușor în ritmul regimului low-carb și iarăși sunt bine.
Cel mai "dureros" este să renunț la tot ce înseamnă pâine și făinoase, dar și pentru asta se găsesc soluții delicioase în regimul keto. Anume această pâine keto la tigaie este una din preferințele mele principale și este foarte asemănătoare cu turtele clasice din cașcaval sau telemea.
O perioadă foarte mare am gătit pâinea keto cu in, dar a început puțin să mă deranjeze mirosul de in și căutam o variantă cu gust și aromă neutră. Această pâine keto am descoperit-o pe blogul Nataliei - retetelchf.ro, adevărata sursă de inspirație și motivație, apropo. În timp, am modificat puțin rețeta după gustul meu și nu pun semințe în aluat, deși acest lucru este după gustul fiecăruia.
Deși am experimentat cu diferite făinuri low-carb și de semințe în această rețetă, totuși varianta cu făină de migdale este cea mai apropiată de gustul clasic al turtelor la tigaie, v-o recomand cu încredere.
Puteți adăuga aici semințe, măsline, bucățele de telemea, legume preferate, oricum vor fi delicioase!