Mancare de vinete bulgareasca

Mancare de vinete bulgareasca

Inca o reteta cu vinete, foarte buna si satioasa, plus si modul simplu de preparare. Merge perfect in acest sezon, mai ales ca nu este nevoie de ceva mai serios pe langa - este destul de completa ca gust si consistenta.

Ingrediente

Vinete
750 g
Rosii
3 buc
Branza telemea
150 g
Oua
3 buc
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Smantana
2 linguri
Patrunjel verde
1 buc
1 legatura
Sare
1 lingurite
Piper
0.25 lingurite

Pasi de urmat

1

Vinetele se curata de coaja si se taie cubulete cam de 1cmx1cm grosime.

2

Incingeti o tigaie mai adanca, adaugati uleiul, vinetele si le lasati sa se caleasca - amestecati periodic.

3

Sunt gata cand se rumenesc si scad in volum.

4

Se trec intr-o tava de sticla termorezistenta de marime medie, sau orice tava mai adanca de cuptor.

Adaugati piper si sare.

5

Peste vinete adaugati rosiile taiate cubulete.

6

Si patrunjelul tocat marunt.

7

Branza se da prin razatoare medie si se presara peste legume.

8

Cu 2 furculite atent si incet amestecati ingredientele de mai sus, adaugate in tava.

9

Puneti tava la cuptor preincalzit pentru 15 minute la 180 grade - temperatura medie.

10

In acest timp amestecati intr-un bol ouale, smantana si putina sare cu piper.

11

Scurgeti din tava sucul lasat de legume - daca este cazul - si turnati unifrom amestecul de oua cu smantana peste legume.

12

Puneti tava la cuptor la temperatura de 200 grade si o lasati pana se rumneste frumos deasupra. Dupa ce este gata se scoate din cuptor si se lasa 10-15 minute sa se patrunda.

Mancarea se serveste de preferinta calda sau incalzita.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 2 kilograme (6-7 portii)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (10 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 23

SavaIleanaLivia294
Sava Ileana Livia (SavaIleanaLivia294) 17 aug 2019, 11:10

Am mai facut reteta si mi-a placut !Super!

Nota mea pentru reteta:
Stefy3
Stefy3 19 aug 2018, 09:52

O reteta usor de preparat, gustoasa și de mare efect! Este potrivita în acest sezon, cand piața e plina de vinete și roșii :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) 31 mar 2018, 19:37

Va iesi altfel, dar nu cred ca rau 😉

Carmen Mistreanu
Carmen Mistreanu 28 iul 2017, 11:18

Super reteta! Multumim!

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
ashakraken
ashakraken 17 sep 2014, 01:31

a iesit excelent si a fost foarte simplu de facut, multumesc mult

Nota mea pentru reteta:
Katrin
Katrin 11 sep 2013, 23:55

Tot "smak"-ul in aceasta reteta este telemeaua, anume ea face vinetele mai deosebite...eu nu prea le gateam pana acum decat prajite si uneori ghiveci, de azi inainte le voi face si asa. Multumim!

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 27 aug 2013, 16:58

Buna Lena. Pana sa dau de Tine, faceam din vinete numai salata, si musaca de vinete. Acuma cred ca le-am facut pe toate. Multumesc. Cred ca esti satula de atatea multumiri. Mai mult nu putem. O zi buna !

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Mirela Gondor
Mirela Gondor 27 nov 2011, 20:40

De mult cautam o reteta simpla si gustoasa pentru vinete. Aceasta este perfecta. Iti multumesc.

Mi-a placut si prezentarea pe site - foarte usor de urmat. M-am abonat pe site si am sa mai incerc si alte retete.

Sint in Toronto - Canada, altfel as veni la Atelierul tau de gatit. Numai bine!

Nota mea pentru reteta:
Ralucuta
raluca (Ralucuta) 01 aug 2011, 17:23

exact cand eram in pana de idei m am gandit sa mi verific e mail ul si am gasit reteta de azi, super!!!! acum e in cuptor si in casa e un miros incantator de la mancarea cu vinete..mmmnoi o sa o servim in seara asta cu orez salbatic(de ala rosu) ..La cum miroase cred ca va fi si foarte gustoasa

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 01 aug 2011, 08:23

o mancare de sezon, foarte interesanta!

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile