Mâncare de vinete bulgărească

Mâncare de vinete bulgărească

Încă o rețetă cu vinete, foarte bună și sățioasă, plus și modul simplu de preparare. Merge perfect în acest sezon, mai ales că nu este nevoie de ceva mai serios pe lângă - este destul de completă ca gust și consistență.

Ingrediente

Vinete
750 g
   
Roșii
3 buc
   
Brânză telemea
150 g
   
Ouă
3 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Smântână
2 linguri
   
Pătrunjel verde
1 legatura
   
Sare
1 lingurita
   
Piper
0.25 lingurite
   

Pași de urmat

Pas 1

Vinetele se curăță de coajă și se taie cubulețe cam de 1 cm x 1 cm grosime.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 1
Pas 2

Încălziți o tigaie mai adâncă, adăugați uleiul, vinetele și le lăsați să se călească - amestecați periodic.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 2
Pas 3

Sunt gata când se rumenesc și scad în volum.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 3
Pas 4

Se transferă într-o tavă de sticlă termorezistentă de mărime medie, sau orice tavă mai adâncă de cuptor.

Adăugați piper și sare.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 4
Pas 5

Peste vinete adăugați roșiile tăiate cubulețe.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 5
Pas 6

Și pătrunjelul tocat mărunt.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 6
Pas 7

Brânza se dă prin răzătoare medie și se presară peste legume.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 7
Pas 8

Cu 2 furculițe atent și încet amestecați ingredientele de mai sus, adăugate în tavă.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 8
Pas 9

Puneți tava la cuptor preîncălzit pentru 15 minute la 180 grade - temperatură medie.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 9
Pas 10

În acest timp amestecați într-un bol ouăle, smântâna și puțină sare cu piper.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 10
Pas 11

Scurgeți din tavă sucul lăsat de legume - dacă este cazul - și turnați uniform amestecul de ouă cu smântână peste legume.

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 11
Pas 12

Puneți tava la cuptor la temperatura de 200 grade și o lăsați până se rumenește frumos deasupra. După ce este gata se scoate din cuptor și se lasă 10-15 minute să se pătrundă.

Mâncarea se servește de preferință caldă sau încălzită.

Poftă Bună!

Mâncare de vinete bulgărească - Pas 12

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (6-7 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (10 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Lavi
Lavi 01 Aug 2011, 08:23

o mancare de sezon, foarte interesanta!

Nota mea pentru rețetă:
lenca
lenca 01 Aug 2011, 09:13

Interesanta combinatia dintre branza telemea si legume...voi incerca neaparat!

Ralucuta
raluca (Ralucuta) 01 Aug 2011, 17:23

exact cand eram in pana de idei m am gandit sa mi verific e mail ul si am gasit reteta de azi, super!!!! acum e in cuptor si in casa e un miros incantator de la mancarea cu vinete..mmmnoi o sa o servim in seara asta cu orez salbatic(de ala rosu) ..La cum miroase cred ca va fi si foarte gustoasa

Nota mea pentru rețetă:
Mitachi.Maria
Mitachi.Maria 01 Aug 2011, 20:52

Bravo!!!!!!Este foarte gustoasa azi am pregatito si na ramas nimic.

mita
mita 28 Aug 2011, 14:08

Am facut-o dar nu prea m-a convins poate datotita branzei, am pus cas de oaie ras si pus cu sare la borcan,l-am adus de acasa.,oricum interesant.O sa probez si cu telemea .

Pau Buli
Paula Buliga (Pau Buli) 30 Aug 2011, 23:38

I-am pregatit-o tatalui meu si spune ca e buna si consistenta, foarte important pt el. Multumesc!

Nota mea pentru rețetă:
natashkaD
natalia dolghi (natashkaD) 05 Oct 2011, 22:12

astazi am gatito si eu,a iesit super buna,am ramas toti contenti!!!

Nota mea pentru rețetă:
Mirela Gondor
Mirela Gondor 27 Nov 2011, 20:40

De mult cautam o reteta simpla si gustoasa pentru vinete. Aceasta este perfecta. Iti multumesc.

Mi-a placut si prezentarea pe site - foarte usor de urmat. M-am abonat pe site si am sa mai incerc si alte retete.

Sint in Toronto - Canada, altfel as veni la Atelierul tau de gatit. Numai bine!

Nota mea pentru rețetă:
tiki
tiki 27 Aug 2013, 16:58

Buna Lena. Pana sa dau de Tine, faceam din vinete numai salata, si musaca de vinete. Acuma cred ca le-am facut pe toate. Multumesc. Cred ca esti satula de atatea multumiri. Mai mult nu putem. O zi buna !

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
brad madalina
brad madalina 04 Sep 2013, 02:25
  1.  
Katrin
Katrin 11 Sep 2013, 23:55

Tot "smak"-ul in aceasta reteta este telemeaua, anume ea face vinetele mai deosebite...eu nu prea le gateam pana acum decat prajite si uneori ghiveci, de azi inainte le voi face si asa. Multumim!

Poza mea pentru rețetă:
laura99
laura99 06 Jul 2014, 18:44

Am facut mancarea azi, este o reteta nemaipomenita, o voi gati des, mi-a placut mult cum a iesit, data viitoare voi pune in amestecul de ou cu smantana si putin usturoi pisat, ador usturoiul.  Am cautat retete cu vinete pe multe site-uri dar  site-ul tau este cel mai bun si cel mai complet. Voi gati si mancarea de vinete cu masline, sunt sigura ca si aceea e foarte gustoasa.

ashakraken
ashakraken 15 Sep 2014, 17:01

buna, de ce trebuie curatate de coaja vinetele? Le pot lasa si asa?

lena
Elena (lena) ashakraken 16 Sep 2014, 11:29

Se pot lasa si cu coaja, daca le curatati s-ar putea sa nu lase amareala, pe unele persoane le deranjeaza, altele nu.

ashakraken
ashakraken 17 Sep 2014, 01:31

a iesit excelent si a fost foarte simplu de facut, multumesc mult

Nota mea pentru rețetă:
MihalacheMariana490
Mihalache Mariana (MihalacheMariana490) 02 Sep 2016, 12:18

f. buna  sper sa ajunga lauda

Carmen Mistreanu
Carmen Mistreanu 28 Jul 2017, 11:18

Super reteta! Multumim!

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
DanaKelemen794
Dana Kelemen (DanaKelemen794) 01 Feb 2018, 20:00

Cate minute se lasa la cuptor dupa ce pun ouale?

lena
Elena (lena) Dana Kelemen (DanaKelemen794) 01 Feb 2018, 20:18

Am scris acolo, pana se rumeneste, inca 10-15 minute in functie de cuptor.

IoanaAB
IoanaAB 31 Mar 2018, 18:19

Vreau neaparat sa fac aceasta reteta dar nu am branza telemea. Daca o inlocuiesc cu cascaval, creZi ca va iesi buna ? Multumesc frumos !!

lena
Elena (lena) 31 Mar 2018, 19:37

Va iesi altfel, dar nu cred ca rau 😉

Stefy3
Stefy3 19 Aug 2018, 09:52

O reteta usor de preparat, gustoasa și de mare efect! Este potrivita în acest sezon, cand piața e plina de vinete și roșii :)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
SavaIleanaLivia294
Sava Ileana Livia (SavaIleanaLivia294) 17 Aug 2019, 11:10

Am mai facut reteta si mi-a placut !Super!

Nota mea pentru rețetă: