Cartofi la gratar

Cartofi la gratar

De foarte multe ori facem cartofii la gratar in carbuni, intregi, cred ca pe viitor voi face o reteta mica si pentru aceasta metoda. Dar, astazi vreau sa va arat o modalitate ceva mai rapida de a coace cartofii pe gratar. Se fac mult mai repede decat cei din carbuni, au putin alt gust si textura interesanta - dar tot se combina  minunat cu niste mujdei, branza cu smantana, telemea, etc.

Pe langa alte legume la gratar, nu ezitati sa puneti si cateva felii de cartofi, veti savura cu siguranta, chiar mai repede decat caenea :)

Ingrediente

Cartofi albi/galbeni
3 buc
sau mai multi, dar alegeti cartofi ceva mai mari
Ulei
4 linguri
Boia ardei dulce
1 lingurite
Usturoi granulat(praf)
0.5 lingurite
optional, puteti adauga si alte mirodenii - rozmarin, oregano, etc
Sare
0.5 lingurite

Pasi de urmat

1

Cartofii se curata de coaja si se spala bine, apoi scurgeti apa si chiar puteti sa-i uscati cu niste servetele. Recomand sa alegeti cartofi mai mari, astfel feliile vor fi ceva mai generoase si mai usor de lucrat.

Taiati felii de aproximativ 6-7mm grosime.

2

Puneti aceste felii intr-un bol si adaugati uleiul, boiaua, pudra de usturoi si alte mirodenii daca preferati. Amestecati bine cu mainile, ca fiecare felie de cartofi sa fie uniform acoperita cu ulei si mirodenii.

Observati ca nu punem acum sarea, aceasta va intari cartofii la coacere si procesul dureaza mai mult.

3

Puneti feliile de cartofi pe gratarul incins bine, nu uitati sa ungeti grilajul cu putin ulei sau cu o felie de slanina.

Focul de la gratar trebuie sa fie mediu, un foc prea puternic le va arde prea repede, unul prea slab nu le va coace suficient. Deci aveti grija cum va planificati ordinea la produsele coapte pe gratar.

4

Cu un cleste periodic intoarceti cartofii, pana se rumenesc bine pe ambele parti.

Nu luati cartofii de pe gratar pana nu-i testati si intepati cu un cutit - daca cutitul intra usor in ei, ca in unt, sunt gata. Daca nu, mai tineti pe grill cat e nevoie.

5

Dupa ce scoateti cartofii intr-o farfurie, presarati peste ei putina sare si imediat serviti.

Sunt deliciosi cu mujdei, salata, alte legume la gratar, branza cu smantana, telemea, etc.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 3 bucati
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:

Comentarii

Balmoral
Balmoral 20 nov 2020, 20:21

Scrijele 😊. Nu știam secretul cu sarea. De acum așa le voi face. Mulțumim mult Lena