Ingrediente
●
Pesmet alb/galben
100 g
alegeti pesmet mai gunjos de preferinta
●
Ulei de floarea soarelui
2 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Dovleceii se spala si se taie in 3 bucati mari.
Pas 2
Apoi fiecare bucata o taiati in 3, de-a lungul. Partile laterale le vom folosi la gratinat, mijlocul il folositi pentru altceva, sau il aruncati. Asta pentru ca in mijloc sunt mai multe seminte, de asta de preferat sa nu-l gratinati, dar sincera sa fiu nu am incercat sa le folosesc si pe ele - urmeaza pe viitor :)
Puteti face cu el paine cu dovlecei sau clatite cu dovlecei.
Pas 3
Ungeti o tava de cuptor cu putin ulei si puneti in ea toate bucatile de dovlecei pregatite mai sus. Presarati putina sare peste ele.
Pas 4
Pe fiecare bucata de dovlecel se pune cate o felie subtire de cascaval - sau puteti sa-l dati prin razatoare.
Pas 5
Apoi presarti pesmet peste fiecare bucata de dovlecel cu cascaval. Daca pesmetul este mai grunjos vor fi mai crocanti dovleceii.
Pas 6
Apoi stropiti cu putin ulei si dati tava la cuptor la temperatura de 200-250 grade.
Pas 7
Lasati la cuptor pana se rumenesc bine, apoi scoateti si serviti calzi cu orice garnitura preferata de legume sau carne.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
(15-20 bucati)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (5 voturi)