Ingrediente
●
Pesmet alb/galben
100 g
alegeți pesmet mai grunjos de preferință
●
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Dovleceii se spală și se taie în 3 bucăți mari.
Pas 2
Apoi fiecare bucată o tăiați în 3, de-a lungul. Părțile laterale le vom folosi la gratinat, mijlocul îl folosiți pentru altceva, sau îl aruncați. Asta pentru că în mijloc sunt mai multe semințe, de asta de preferat să nu-l gratinați, dar sinceră să fiu nu am încercat să le folosesc și pe ele - urmează pe viitor :)
Puteți face cu el pâine cu dovlecei sau clătite cu dovlecei.
Pas 3
Ungeți o tavă de cuptor cu puțin ulei și puneți în ea toate bucățile de dovlecei pregătite mai sus. Presărați puțină sare peste ele.
Pas 4
Pe fiecare bucată de dovlecel se pune câte o felie subțire de cașcaval - sau puteți să-l dați prin răzătoare.
Pas 5
Apoi presărați pesmet peste fiecare bucată de dovlecel cu cașcaval. Dacă pesmetul este mai grunjos vor fi mai crocanți dovleceii.
Pas 6
Apoi stropiți cu puțin ulei și dați tava la cuptor la temperatura de 200-250 grade.
Pas 7
Lăsați la cuptor până se rumenesc bine, apoi scoateți și serviți calzi cu orice garnitură preferată de legume sau carne.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(15-20 bucăți)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)