Dovlecei gratinați cu cașcaval

Dovlecei gratinați cu cașcaval

Cum am promis, pun acum și rețeta de dovlecei pe care am gustat-o la țară - foarte simplu se prepară, repede și fără multă bătaie de cap și prăjeli. Cașcavalul îi dă un gust f. bun, iar pesmetul de deasupra îl face puțin crocant. Se mănâncă de preferință atunci când sunt calzi, pe urmă își pierde din frăgezime și se înmoaie pesmetul, dar merge și încălzit sau rece.

Ingrediente

Dovlecei
3 buc
   
Cascaval clasic
200 g
   
Pesmet alb/galben
100 g
alegeți pesmet mai grunjos de preferință
Sare
1 lingurita
   
Ulei de floarea-soarelui
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Dovleceii se spală și se taie în 3 bucăți mari.

Dovlecei gratinați cu cașcaval - Pas 1
Pas 2

Apoi fiecare bucată o tăiați în 3, de-a lungul. Părțile laterale le vom folosi la gratinat, mijlocul îl folosiți pentru altceva, sau îl aruncați. Asta pentru că în mijloc sunt mai multe semințe, de asta de preferat să nu-l gratinați, dar sinceră să fiu nu am încercat să le folosesc și pe ele - urmează pe viitor :)

Puteți face cu el pâine cu dovlecei sau clătite cu dovlecei.

Dovlecei gratinați cu cașcaval - Pas 2
Pas 3

Ungeți o tavă de cuptor cu puțin ulei și puneți în ea toate bucățile de dovlecei pregătite mai sus. Presărați puțină sare peste ele.

Dovlecei gratinați cu cașcaval - Pas 3
Pas 4

Pe fiecare bucată de dovlecel se pune câte o felie subțire de cașcaval - sau puteți să-l dați prin răzătoare.

Dovlecei gratinați cu cașcaval - Pas 4
Pas 5

Apoi presărați pesmet peste fiecare bucată de dovlecel cu cașcaval. Dacă pesmetul este mai grunjos vor fi mai crocanți dovleceii.

Dovlecei gratinați cu cașcaval - Pas 5
Pas 6

Apoi stropiți cu puțin ulei și dați tava la cuptor la temperatura de 200-250 grade.

Dovlecei gratinați cu cașcaval - Pas 6
Pas 7

Lăsați la cuptor până se rumenesc bine, apoi scoateți și serviți calzi cu orice garnitură preferată de legume sau carne.

Poftă Bună!

Dovlecei gratinați cu cașcaval - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 bucăți)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 22

daliana
daliana 03 Apr 2014, 17:46

Am incercat azi reteta, e delicios...doar ca eu am pus si miezul, dar s-a inmuiat prea tare,...dar e buna si rapida :)

Vali-Mihaela
Vali-Mihaela 11 Jul 2013, 14:59

Eu i-am pregatit si cu branza rasa si au iesit minunati! De asemenea imi plac si cartofii gratinati, dar nu sunt deloc dietetici.Felicitari pentru reteta!

Cori
Cori 22 Apr 2012, 17:22

Gata, i-am facut, foarte buni !!!!

Poza mea pentru rețetă:
Cori
Cori 10 Jan 2012, 17:29

Pentru mine dovleceii sunt deliciosi oricum i-as prepara, sunt preferatii mei. Si eu ii fac asa gratinati la cuptor, numai ca le scobesc putin miezul, il toc si imreuna cu putina ceapa, patrunjel, rosii, pui ... diverse, le trag putin la tigaie. Apoi ii umplu cu acest amestec, pun cascavalul si la cuptor cu ei. Foarte buni !!! O sa incerc si asa cu pesmet.   

Poza mea pentru rețetă:
cristalina
cristalina 27 Nov 2010, 09:40

Arata super,am sa incerc si eu

Nota mea pentru rețetă:
Emma
Emma 21 Sep 2010, 16:25

Absolut delicios! Nu am facut pana acum dovleceii in acest fel, de obicei faceam dovleceii pane si cam atat. Multumesc pentru idee!

Nota mea pentru rețetă:
MariaP
MariaP 21 Sep 2010, 15:26

Sunt deliciosi! Si eu tot asa ii prepar. Calzi sunt nemaipomeniti!

Nota mea pentru rețetă:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 02 Aug 2010, 10:10

hmmm imi plac la nebunie dovleceii.... arata foartet bine

Nota mea pentru rețetă:
mihia
mihaela mihia (mihia) 31 Jul 2010, 10:55

suna foarte bine reteta ta mersi

Nota mea pentru rețetă:
Andreeahudy
Andreeahudy 30 Jul 2010, 20:07

dovleceii se pun in tava cu tot cu coaja? K nu-mi dau seama

lena
Elena (lena) Andreeahudy 30 Jul 2010, 20:09

Da, se pun cu coaja, doar cu conditia sa fie fragezi, nu din aia mari.

Arată toate comentariile