Monkeys Bread cu cascaval si usturoi

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi

La cat de mult m-a incantat reteta de Monkeys Bread dulce, si mai mult ne-a placut varianta ei sarata. Aromata, pufoasa si frumoasa - inca un pericol sa mananci si sa nu te poti opri.

Totul este aici la locul lui, usturoiul, untul, chiar si mararul care ar fi optional, recomand sa-l puneti - este foarte bun. Pe langa o ciorba de pui a fost o adevarata delectare.

Ingrediente

Apa calda
250 ml
Zahar
1 linguri
Drojdie uscata
2 lingurite
sau 25g drojdie proaspata
Sare
1 lingurite
+0.5 lingurita in unt
Faina alba
350 g
Unt
100 g
Usturoi granulat(praf)
1 lingurite
sau 2 catei de usturoi proaspat pisat
Cascaval
100 g
Marar verde
2 linguri
adica marar tocat - este optional

Pasi de urmat

1

Intr-un bol se amesteca apa calda cu zaharul si drojdia, lasati 5-10 minute sa faca spuma.

2

Adaugati sarea, amestecati sa se dizolve.

3

Puneti faina, amestecati cu o lingura sau spatula.

4

Treceti aluatul pe masa presarata cu faina, framantati un pic.

5

Lasati sa se odihneasca 5-10 minute.

6

Il taiati in bucatele mici cat o nuca.

7

Untul topit se amesteca cu 0.5 lingurita de sare si usturoi.

8

Fiecare bucatica de aluat se trece prin unt si se aranjeaza in tava.

Exemplar ar fi o tava din aia tip inel, dar merge si intr-o forma de chec dreptunghiulara.

9

Dupa ce ati aranjat primul strat de aluat, presarati cu cascaval si marar tocat.

10

Puneti al 2-lea strat de bilute de aluat, iarasi presarati deasupra cu cascaval si marar.

11

Lasati o jumate de ora sa creasca.

12

Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos.

13

Cat este calda o rasturnati pe farfurie.

14

Lasati sa se racoreasca un pic, apoi serviti ca orice painica, bineinteles farmecul ei este sa se rupa cate o bucatica.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (5 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 15

GabrielaLaz?r637
Gabriela Laz?r (GabrielaLaz?r637) 16 feb 2017, 16:27

Multumim pentru reteta, a fost cea mai buna paine mancata in viata mea 😍😍

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irachka
irachka 19 feb 2015, 12:36

Foarte puhava si aromata, daca gusti din aceasta piinica nu te mai poti opri :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Corina S.
Corina (Corina S.) 21 nov 2014, 16:45

buna Lena, crezi ca se poate inlocui cascavalul cu branza de oi?

ce efect are cascavalul asupra acestei painici?

lena
Elena (lena) Corina (Corina S.) 21 nov 2014, 19:35

Le lipeste intre ele si da gust, dar incearca si cu branza.

florica silaghi
florica silaghi 18 nov 2014, 12:07

wowwwwwwwwwwww !!!!! nu pot sa cred..

Nota mea pentru reteta:
Anisoara89
Ana Cozonac (Anisoara89) 14 nov 2014, 15:00

Superba, nu ma pot satura, numaice am scos-o din cuptor si mi-i frica ca pina deseara nu va ramine nimic sa guste si sotul , e dementiala 

olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 13 nov 2014, 10:35

Buna de tot painica asta, multumim de reteta! 

Poza mea pentru reteta:
Sorin06
Sorin06 08 nov 2014, 15:46

Eu adaug 5 stele. Nu sunt bucătar dar am o problemă, nevasta nu mai vrea să găteasvă!

Nota mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 07 nov 2014, 14:11

Si fața crocanta....Lena multumesc!!!

Poza mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 07 nov 2014, 13:41

Aaa,nota 10!!!

Poza mea pentru reteta:
sarian
sarian 06 nov 2014, 14:35

GENIALĂ, LENA! MULȚUMIRI!  Cu dulcele nu mă omor dar cu cașcavalul , usturoiul și mărarul  e fantastică. de forma de prezentare e inutil să spun ceva în plus, imaginea spune totul.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile