Monkeys Bread cu cascaval si usturoi

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi

La cat de mult m-a incantat reteta de Monkeys Bread dulce, si mai mult ne-a placut varianta ei sarata. Aromata, pufoasa si frumoasa - inca un pericol sa mananci si sa nu te poti opri.

Totul este aici la locul lui, usturoiul, untul, chiar si mararul care ar fi optional, recomand sa-l puneti - este foarte bun. Pe langa o ciorba de pui a fost o adevarata delectare.

Ingrediente

Apa calda
250 ml
Zahar
1 lingura
Drojdie uscata
2 lingurite
sau 25g drojdie proaspata
Sare
1 lingurita
+0.5 lingurita in unt
Faina alba
350 g
Unt
100 g
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
sau 2 catei de usturoi proaspat pisat
Cascaval
100 g
Marar verde
2 linguri
adica marar tocat - este optional

Pasi de urmat

Pas 1

Intr-un bol se amesteca apa calda cu zaharul si drojdia, lasati 5-10 minute sa faca spuma.

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi - Pas 1
Pas 2

Adaugati sarea, amestecati sa se dizolve.

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi - Pas 2
Pas 3

Puneti faina, amestecati cu o lingura sau spatula.

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi - Pas 3
Pas 4

Treceti aluatul pe masa presarata cu faina, framantati un pic.

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi - Pas 4
Pas 5

Lasati sa se odihneasca 5-10 minute.

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi - Pas 5
Pas 6

Il taiati in bucatele mici cat o nuca.

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi - Pas 6
Pas 7

Untul topit se amesteca cu 0.5 lingurita de sare si usturoi.

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi - Pas 7
Pas 8

Fiecare bucatica de aluat se trece prin unt si se aranjeaza in tava.

Exemplar ar fi o tava din aia tip inel, dar merge si intr-o forma de chec dreptunghiulara.

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi - Pas 8
Pas 9

Dupa ce ati aranjat primul strat de aluat, presarati cu cascaval si marar tocat.

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi - Pas 9
Pas 10

Puneti al 2-lea strat de bilute de aluat, iarasi presarati deasupra cu cascaval si marar.

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi - Pas 10
Pas 11

Lasati o jumate de ora sa creasca.

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi - Pas 11
Pas 12

Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos.

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi - Pas 12
Pas 13

Cat este calda o rasturnati pe farfurie.

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi - Pas 13
Pas 14

Lasati sa se racoreasca un pic, apoi serviti ca orice painica, bineinteles farmecul ei este sa se rupa cate o bucatica.

Pofta Buna!

Monkeys Bread cu cascaval si usturoi - Pas 14

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg
Timp de preparare: 40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 40 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 16

RuxandraVasilescu756
Ruxandra Vasilescu (RuxandraVasilescu756) 02 Jan 2023, 23:50

Excelentă, surpinzător de uşor şi de repede de făcut şi foaaarte bună!!!

Nota mea pentru reteta:
GabrielaLazăr637
Gabriela Lazăr (GabrielaLazăr637) 16 Feb 2017, 16:27

Multumim pentru reteta, a fost cea mai buna paine mancata in viata mea 😍😍

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
irachka
irachka 19 Feb 2015, 12:36

Foarte puhava si aromata, daca gusti din aceasta piinica nu te mai poti opri :)

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
florica silaghi
florica silaghi 18 Nov 2014, 12:07

wowwwwwwwwwwww !!!!! nu pot sa cred..

Nota mea pentru reteta:
olga-dragancea
Olga (olga-dragancea) 13 Nov 2014, 10:35

Buna de tot painica asta, multumim de reteta! 

Poza mea pentru reteta:
Sorin06
Sorin06 08 Nov 2014, 15:46

Eu adaug 5 stele. Nu sunt bucătar dar am o problemă, nevasta nu mai vrea să găteasvă!

Nota mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 07 Nov 2014, 14:11

Si fața crocanta....Lena multumesc!!!

Poza mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 07 Nov 2014, 13:41

Aaa,nota 10!!!

Poza mea pentru reteta:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 06 Nov 2014, 16:18

Super idee,super reteta!Pentru week-end e bifata!Revin cu poze si pareri!

sarian
sarian 06 Nov 2014, 14:35

GENIALĂ, LENA! MULȚUMIRI!  Cu dulcele nu mă omor dar cu cașcavalul , usturoiul și mărarul  e fantastică. de forma de prezentare e inutil să spun ceva în plus, imaginea spune totul.

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile