Ingrediente
●
Drojdie uscata
2 lingurite
sau 25g drojdie proaspata
●
Sare
1 lingurita
+0.5 lingurita in unt
●
Usturoi granulat(praf)
1 lingurita
sau 2 catei de usturoi proaspat pisat
●
Marar verde
2 linguri
adica marar tocat - este optional
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un bol se amesteca apa calda cu zaharul si drojdia, lasati 5-10 minute sa faca spuma.
Pas 2
Adaugati sarea, amestecati sa se dizolve.
Pas 3
Puneti faina, amestecati cu o lingura sau spatula.
Pas 4
Treceti aluatul pe masa presarata cu faina, framantati un pic.
Pas 5
Lasati sa se odihneasca 5-10 minute.
Pas 6
Il taiati in bucatele mici cat o nuca.
Pas 7
Untul topit se amesteca cu 0.5 lingurita de sare si usturoi.
Pas 8
Fiecare bucatica de aluat se trece prin unt si se aranjeaza in tava.
Exemplar ar fi o tava din aia tip inel, dar merge si intr-o forma de chec dreptunghiulara.
Pas 9
Dupa ce ati aranjat primul strat de aluat, presarati cu cascaval si marar tocat.
Pas 10
Puneti al 2-lea strat de bilute de aluat, iarasi presarati deasupra cu cascaval si marar.
Pas 11
Lasati o jumate de ora sa creasca.
Pas 12
Se coace la cuptor preincalzit la 180 grade timp de 30-35 de minute, pana se rumeneste frumos.
Pas 13
Cat este calda o rasturnati pe farfurie.
Pas 14
Lasati sa se racoreasca un pic, apoi serviti ca orice painica, bineinteles farmecul ei este sa se rupa cate o bucatica.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 kg
Timp de preparare:
40 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
40 min
Data publicarii:
Nota:
5 (6 voturi)