Ingrediente
●
Lapte
0.5 pahare
sau apă
●
Carne
500 g
eu am pus de curcan - puteți folosi de vită/porc/pui, orice combinații preferați și aveți în frigider
●
Sare, piper
1 lingura
eu am mai adăugat puțin pătrunjel uscat
●
Ketchup
150 g
eu am pus 2 linguri de ketchup și jumătate de pahar bulion de roșii
●
Zahăr
2 linguri
sau miere
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Într-un bol puneți pesmetul (sau 2 felii pâine) și turnați laptele, lăsați 10 minute să se înmoaie bine.
Pas 2
Treceți carnea prin mașina de tocat, adăugați la ea ouăle, pesmetul înmuiat, ceapa tăiată mărunt, sarea, piperul și alte mirodenii care vă plac.
Amestecați bine cu mâinile să fie o compoziție uniformă.
Pas 3
Formați chifteluțele cu mâinile și le puneți pe o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.
Pas 4
Le coaceți 15 minute la cuptor preîncălzit la 200 grade.
Pas 5
Într-un bol amestecați ketchup-ul, sosul de soia și zahărul (mierea).
Pas 6
Într-o tigaie adâncă puneți untul și lăsați să se topească,
Adăugați usturoiul pisat sau tăiat mărunt și îl lăsați 10-15 secunde, aveți grijă să nu-l ardeți.
Pas 7
Adăugați sosul de la pasul 5 peste usturoi, amestecați și lăsați să fiarbă 3-4 minute.
Pas 8
Puneți și chiftelele în sos, amestecați și lăsați să fiarbă până sosul devine mai gros.
Potriviți de sare dacă este nevoie.
Pas 9
Veți observa că după ce se mai răcorește și stă 10 minute fără foc sosul devine și mai gros și lipicios.
Serviți cu orice vă place - legume, orez, cartofi, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(6-7 porții)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (5 voturi)