Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor

Foarte bune chiftelele, sosul este puțin dens, lipicios și aromat de la usturoi și roșii - o bună idee ar fi (pentru a vă face rezerve din timp) să congelați chifteluțele coapte și când vă trebuie să gătiți repede, doar amestecați sosul și puneți chifteluțele acolo să fiarbă.

Ingrediente

Pesmet
0.5 pahare
   
Lapte
0.5 pahare
sau apă
Carne
500 g
eu am pus de curcan - puteți folosi de vită/porc/pui, orice combinații preferați și aveți în frigider
Ouă
2 buc
   
Ceapă albă
1 buc
   
Sare, piper
1 lingura
eu am mai adăugat puțin pătrunjel uscat
Unt
0.5 linguri
   
Usturoi (cățeii)
4 buc
   
Sos de soia
3 linguri
   
Ketchup
150 g
eu am pus 2 linguri de ketchup și jumătate de pahar bulion de roșii
Zahăr
2 linguri
sau miere

Pași de urmat

Pas 1

Într-un bol puneți pesmetul (sau 2 felii pâine) și turnați laptele, lăsați 10 minute să se înmoaie bine.

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 1
Pas 2

Treceți carnea prin mașina de tocat, adăugați la ea ouăle, pesmetul înmuiat, ceapa tăiată mărunt, sarea, piperul și alte mirodenii care vă plac.

Amestecați bine cu mâinile să fie o compoziție uniformă.

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 2
Pas 3

Formați chifteluțele cu mâinile și le puneți pe o tavă de cuptor așternută cu hârtie de copt.

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 3
Pas 4

Le coaceți 15 minute la cuptor preîncălzit la 200 grade.

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 4
Pas 5

Într-un bol amestecați ketchup-ul, sosul de soia și zahărul (mierea).

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 5
Pas 6

Într-o tigaie adâncă puneți untul și lăsați să se topească,

Adăugați usturoiul pisat sau tăiat mărunt și îl lăsați 10-15 secunde, aveți grijă să nu-l ardeți.

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 6
Pas 7

Adăugați sosul de la pasul 5 peste usturoi, amestecați și lăsați să fiarbă 3-4 minute.

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 7
Pas 8

Puneți și chiftelele în sos, amestecați și lăsați să fiarbă până sosul devine mai gros.

Potriviți de sare dacă este nevoie.

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 8
Pas 9

Veți observa că după ce se mai răcorește și stă 10 minute fără foc sosul devine și mai gros și lipicios.

Serviți cu orice vă place - legume, orez, cartofi, etc.

Poftă Bună!

Chifteluțe marinate în sos dulce-acrișor - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (6-7 porții)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 60 min
Data publicării:
Notă: 5 (5 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

N
Natalia Chiriac (N) 25 May 2017, 12:38

E foarte gustoasa .multumesc pt receta

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
DaniellaB
DaniellaB 07 May 2016, 14:05

Buna, vreau sa fac receta deseara dar nu am sos de soia, ce as putea face cu ce as putea sa il inlocuiesc? Multumesc! 

lena
Elena (lena) DaniellaB 07 May 2016, 21:02

Puteti sa-l omiteti fara grija.

Iosipitsa
Iosipitsa 23 Feb 2016, 08:36

Am facut reteta! Supeeeer! mi-a placut mult de tot sosul! :)

DorinaB
DorinaB 05 Jun 2015, 00:58

O reteta binevenita la moment, chiar imi place acest sos mult, l-am incercat intr-un restaurant chinezesc, am facut asta seara si sotul e incintatat, ma lauda din ce in ce mai mult, si mi-a zis sa imi deschid un restaurant, aici in Dublin!!! Hi hi... Mai exagereaza el....

Si asta datorita tie am devenit o adevarata maestra in bucatarie!!! Multumesc din suflet! Fii binecuvintata! Nu am decit cuvinte de lauda pentru tine

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
sara33
sara33 13 Nov 2013, 16:44

buna fetelor!citind comentariile am dat peste cineva careia ii place mancarea chinezeasca.

ioana,banuiesc,k ceea ce ai mancat au fost raviolii chinezesti,sau bouches;sunt foarte multe retete si iti cam prinzi urekile cu ele,kiar si chinezoaicelor le mai da gres acea coca alba din faina de orez,se fierbe,treb sa stii kt si cum,in franta gasesti congelata la alimentarile chinezesti.eu ceea ce fac aksa de cativa ani

sunt:nemurile sau pateuri imperiale,orezul cantonez,diferite sosuri cu carne,taietei chinezesti cu legume dar raviolii,spun sincer nu am incercat.ii ador,sunt buni k sunt facuti la vapori si mai ales cu sosul pikant cu kre se servesc sunt un deliciu.eu cumpar kngelati ,knd vreau sa am mai mult timp daknu de la restaurantele lor de pofta!v am pupat!

Nota mea pentru rețetă:
Katrin
Katrin 12 Nov 2013, 21:56

Am facut si eu chiftelutele, doar ca criza de timp m-a facut sa le prajesc...Data viitoare le voi coace. 

Poza mea pentru rețetă:
rho
rho 06 Nov 2013, 11:58

nota 10 pentru reteta

rho
rho 06 Nov 2013, 11:57

multumesc lena de rete maine incerc sa fac chiftelute marinate

Nota mea pentru rețetă:
ioanab81
ioanab81 06 Nov 2013, 10:58

Wow! Super! Oare stii sa faci bucatele de pui invelite int-un fel de aluat si date printr-un sos dulceag (cum cred ca e al tau de la chiftelute) care se gasesc la restaurantele chinezesti? Din pacate nu stiu numele original! Ce tare m-as bucura daca ai sti sa faci si daca ai putea posta reteta, pentru ca pe tine chiar te inteleg ce vrei sa spui cand scrii, mi se pare ca ai un stil accesibil pentru toata lumea! Felicitari si keep up the good work! Cu drag!

lena
Elena (lena) ioanab81 06 Nov 2013, 11:07

Multumesc Ioana de apreciere!

Voi incerca sa gasesc reteta de care imi spui

tiki
tiki 05 Nov 2013, 17:39

Buna. O bunatate.Aromate,dulci cu putin gust de usturoi,....ce mai,senzationale. M-am grabit sa nu se intunece si sa fac poza, asa ca lipseste garnitura (acuma se face).Asa frumoase sunt..parca ar fi oua vopsite. Sosul a iesit bun,gros,dar pisca putin,fiindca am pus ketchup picant (nu am stiut de care), dar in combinatie cu mierea e ok. Tot asa o sa fac.Zilele urmatoare iti urmez sfatul si sa le congelez ,deoarece,stii, am facut acuma numai din jumatate de portie,si deja am mancat vreo 4, asa ca acuma nici  vorba de congelat. Asa ca fetelor ,va sfatuiesc sa nu ratati aceasta minunata reteta.Mii de multumiri.Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile