Pulpe crocante la cuptor
Cred că senzația de poftă de ceva, nu știi de ce anume, dar sigur nu ceva obișnuit - are fiecare gurmand periodic :) Săptămâna trecută m-am tot frământat ce să gătesc în week-end și mi-a venit ideea trecând cu mașina pe lângă un KFC - văzusem la cineva periodic rețeta de pulpe crocante la cuptor și am zis să încerc acum. Bineînțeles cum fără marele Google, am găsit ceva rețete, variate, diverse, unele nu mi-au convenit la ingrediente, altele la faptul că trebuie prăjite în mult ulei.
Rețeta de mai jos am preluat-o de la Laura Laurențiu, mi s-a părut cea mai simplă și cea mai apetisantă, plus că se face la cuptor. Rezultatul a depășit orice așteptări, am zis "pa" la pulpele KFC, am găsit varianta alternativă perfectă foarte asemănătoare și relativ sănătoasă. Foarte aromate, suculente, crocante - abia așteptam masa de amiază a doua zi să le mâncăm din nou, și oricum mi s-a părut că se terminaseră f. repede (și asta din 2 kg de pulpe inferioare). Se pot prepara la fel și pulpe superioare și piept de pui.
Ingrediente
●
Pulpe de pui cu os
1 kg
●
Boia de ardei roșu dulce
1 lingura
●
Fulgi de cocos
2 linguri
●
Chips-uri de cartofi mărunțiți
3 linguri
sau pesmet
●
Ceapă albă
1 buc
folosiți doar jumătate din ea
●
Ulei de măsline
40 ml
sau orice alt ulei preferat
●
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Pulpele de pui se spală și se curăță bine. Le presărați cu sare și piper și le mai amestecați cu mâinile să se distribuie bine mirodeniile (puteți folosi și alte ierburi uscate preferate).
Pas 2
Muștarul se amestecă cu uleiul turnat încet și încorporat treptat.
Pas 3
La muștar adăugați usturoiul și ceapa pisate bine - le-am trecut pe ambele prin presa de usturoi - puteți folosi și un blender. Amestecați bine compoziția.
Pas 4
Într-o farfurie se amestecă făina+boia+fulgii de cocos+chips-urile.
Pas 5
Se ung bine toate pulpele cu sosul de muștar.
Pas 6
Apoi le treceți pe toate prin amestecul uscat și le puneți pe o tavă de cuptor, unsă cu puțin ulei sau așternută cu hârtie de copt. Le dați la cuptor la 200-250 grade.
Pas 7
Într-o jumătate de oră se vor rumeni bine pe partea de jos, scoateți tava din cuptor, le întoarceți pe partea cealaltă și le puneți din nou la cuptor încă o jumătate de oră.
Pas 8
Se servesc calde cu un sos - eu am făcut un sos de usturoi (iaurt+maioneză+usturoi+sare) - și o salată sau orice garnitură vă place.
Poftă Bună!
Cantitate:
2 kg
(10-15 ciocănele)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
20 min
Data publicării:
Notă:
5 (12 voturi)