Pulpe crocante la cuptor
Cred ca senzatia de pofta de ceva, nu stii de ce anume, dar sigur nu ceva obisnuit - are fiecare gurmand periodic :) Saptamana trecuta m-am tot framantat ce sa gatesc in week-end si mi-a venit ideea trecand cu masina pe langa un KFC - vazusem la cineva periodic reteta de pulpe crocante la cuptor si am zis sa incerc acum. Bineinteles cum fara marele Google, am gasit ceva retete, variate, diverse,unele nu mi-au convenit la ingrediente, altele la faptul ca trebuie prajite in mult ulei.
Reteta de mai jos am preluat-o de la Laura Laurentiu, mi s-a parut cea mai simpla si cea mai apetisanta, plus ca se face la cuptor. Rezultatul a depasit orice asteptari, am zis "pa" la pulpele KFC, am gasit varianta alternativa perfecta foarte asemanatoare si relativ sanatoasa. Foarte aromate, suculente, crocante - abia asteptam masa de amiaza a 2-a zi sa le mancam din nou, si oricum mi s-a parut ca se terminasera f.repede (si asta din 2 kg de pulpe inferioare). Se pot prepara la fel si pulpe superioare si piept de pui.
Ingrediente
●
Pulpe de pui cu os
1 kg
●
Boia de ardei rosu dulce
1 lingura
●
Fulgi de cocos
2 linguri
●
Chips-uri de cartofi maruntiti
3 linguri
sau pesmet
●
Ceapa alba
1 buc
folositi doar jumatate din ea
●
Ulei de masline
40 ml
sau orice alt ulei preferat
●
Piper negru
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Pulpele de pui se spala si se curata bine. Le presarati cu sare si piper si le mai amestecati cu mainile sa se distribuie bine mirodeniile (puteti folosi si alte ierburi uscate preferate).
Pas 2
Mustarul se amesteca cu uleiul turnat incet si incorporat treptat.
Pas 3
La mustar adaugati usturoiul si ceapa pisate bine - le-am trecut pe ambele prin presa de usutroi - puteti folosit si un blender. Amestecati bine compozitia.
Pas 4
Intr-o farfurie se amesteca faina+boia+fulgii de cocos+chips-urile.
Pas 5
Se ung bine toate pulpele cu sosul de mustar.
Pas 6
Apoi le treceti pe toate prin amestecul uscat si le puneti pe o tava de cuptor, unsa cu putin ulei sau asternuta cu hartie de copt. Le dati la cuptor la 200-250 grade.
Pas 7
Intr-o jumatate de ora se vor rumeni bine pe partea de jos, scoateti tava din cuptor, le intoarceti pe partea cealalta si le puneti din nou la cuptor inca o jumatate de ora.
Pas 8
Se servesc calde cu un sos - eu am facut un sos de usturoi (iaurt+maioneza+usturoi+sare) - si o salata sau orice garnitura va place.
Pofta Buna!
Cantitate:
2 kg
(10-15 ciocanele)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
20 min
Data publicarii:
Nota:
5 (12 voturi)