Șnițel Parizian din piept de pui

Șnițel Parizian din piept de pui

Cred că șnițele ne plac la toți, mai ales copiilor și este rețeta pe care știe s-o facă majoritatea gospodinelor. Asta-i rețeta de șnițele a mamei mele, mai nou am aflat că se numește de fapt Șnițel Parizian - diferența între cel parizian și cel pe care îl știți clasic (Vienez) este că nu se folosește pesmet. Sinceră să fiu, prefer anume această rețetă de șnițele, deși o mai fac periodic și pe cealaltă, astea parcă sunt mai fragede și cu gust ca la mama acasă.

Iaca așa mama mea făcea șnițele pariziene fără să știe...

Ingrediente

Piept de pui
2 buc
dezosat și fără piele
Ouă
3 buc
   
Făină
200 g
   
Lapte
3 linguri
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Ulei de floarea-soarelui
100 g
   

Pași de urmat

Pas 1

Pieptul de pui se spală, se porționează bucăți medii și se bate atent. Puneți neapărat o folie alimentară atunci când bateți carnea, ca să nu o rupeți.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 1
Pas 2

Peste fiecare bucată de carne presărați puțină sare și piper. Pe parcurs ce le bateți, puneți bucățile de carne una peste alta și la fel sărați și piperați fiecare.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 2
Pas 3

Puneți tigaia pe foc, turnați ulei și lăsați să se încinsă ușor. În acest timp bateți ouăle cu puțină sare și laptele.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 3
Pas 4

Fiecare bucată de carne bătută o treceți pe ambele părți prin făină.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 4
Pas 5

Apoi prin compoziția de ouă.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 5
Pas 6

Și le puneți în tigaia cu ulei. Lăsați la foc mediu spre mic să se prăjească încet.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 6
Pas 7

Le rumeniți bine pe ambele părți apoi le scoateți pe niște șervețele de hârtie să se absoarbă tot uleiul de pe ele.

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 7
Pas 8

Șnițelele sunt bune și calde și reci cu orice garnitură preferată sau salată de legume.

Poftă Bună!

Șnițel Parizian din piept de pui - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1500 g (aproximativ 15 șnițele)
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 20 min
Data publicării:
Notă: 5 (6 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

olguta
olguta 15 Jun 2010, 05:33

fac si eu des acesta receta si sincer snitelele sunt foarte, foarte, foarte bune. Ai mei sunt inebuniti dupa ele.

mita
mita 19 Jun 2010, 19:37

mita
mita 19 Jun 2010, 19:39

Karen
Karen 02 Jul 2010, 08:42

asa le-am invatat si eu de la bunica,sunt delicioase!!

serbani
serbani 01 Sep 2010, 13:49

este o reteta rapida si in acelasi timp foarte gustoasa

Nota mea pentru rețetă:
bocsa
gabriela (bocsa) 04 Sep 2010, 22:39

Eu dupa ce le trec prin compozitia de ou, le m-ai trec odata prin faina.In rest aceiasi reteta o respect si eu.

MariaP
MariaP 14 Sep 2010, 08:11

Eu dupa ce le trec prin faina si prin compozitia de ou, le dau prin pesmet. Se formeaza o crusta tare faina. Recomand cu caldura sa incercati!

Nota mea pentru rețetă:
MichaelDima326
Michael Dima (MichaelDima326) MariaP 27 Nov 2018, 10:14

Atunci nu mai poate fi numit snitel parizian!

amalia80
amalia80 16 Sep 2010, 16:37

Si eu pregaesc snitelele in acest fel, numai ca in oua mai adaug si 3 linguri de mustar. Snitelele ies un pic mai pufoase si au o aroma aparte.

Crista
Cristina Sabau (Crista) 28 Sep 2010, 08:45

si eu gatesc foate des snitele din piept de pui ...dar ca compozitia de oua o fac putin mai groasa, mai adaug purin faina .cu lapte.... si le mai fac din canmd in cand si cu pesmet ...sa fie putin crocante

MariaP
MariaP 28 Sep 2010, 09:14

Amalia, interesanta ideea cu mustarul! Am s-o testez si eu.

Lavi
Lavi 30 Sep 2010, 08:38

o reteta usoara , si gustoasa intotdeauna..................un mic sfat, ce-am prins si eu de la bunica, dupa ce se bat snitelele, sa se tina putin in frigider unse cu ulei, ies foarte fragede, indiferent de ce carne folosesti, apoi se prepara obisnuit!

Nota mea pentru rețetă:
Crista
Cristina Sabau (Crista) 30 Sep 2010, 08:57

Lavi , nu am mai auzit de aceasta metoda..... dar voi incerca si eu

Lavi
Lavi 30 Sep 2010, 09:34

cat prepari compozitia le lasi la frigider unse cu ulei

bocsa
gabriela (bocsa) 30 Sep 2010, 12:03

Si eu le ung cu ulei, dupa ce le bat si le tin la rece, 10-15 minute.Ies mai fragete si nu se dezlipeste aluatul de pe ele.

MariaP
MariaP 30 Sep 2010, 20:26

Da, intr-adevar, unse cu ulei si lasate sa se "odihneasca" putin devin foarte fragede. Eu asa procedez cu carnea de pui si cand fac frigarui.

regana
regana 08 Oct 2010, 19:38

eu stiu si o alta medota de exemplu o practic tot timpul,dupa ce bat carnea , intr-un vas pun apa fiarta(rece) putin piper negru marunt, si zapacest 2 catei de usturoi si le las pe 10 minute apoi le inmoi in faina si oua si la prajtit...

Crin26
BALAN CRISTINA (Crin26) 11 Dec 2010, 18:46

Crin26
BALAN CRISTINA (Crin26) 11 Dec 2010, 18:53

eu pun pieptul de pui in lapte cu cateva ore inainte de a le frige si apoi le dau prin pesmet  sunt f.f. fragede pofta buna

Nota mea pentru rețetă:
ghitavirginia
virgy virgy (ghitavirginia) 19 Jan 2011, 16:07

V-as propune ca snitelele sa le faceti in felul urmator: din pieptul de pui taiati fasii mai mici sau mai mari, dupa cum va iese. Intr-un caston bateti oul cu putin delikat de legume, piper, putina boia dulce (vor capata o culoare mai intensa) si putin busuioc.  In alt castron puneti faina amestecata cu seminte de susan. Dati carnea prin ou apoi prin faina cu susan si prajiti-le la foc mic pana se rumenesc usor. Boiaua dulce le va da o culoare intensa, rumena. Sunt extraordinare cu semintele de susan, au o aroma si un gust deosebit!

popanda
Andreea Popescu (popanda) 11 Oct 2011, 13:56

Da super snitele bebe al meu ar papa zilnic eu le las la inmuiat in smantana si le dau prin ou si biscuiti simpli sfaramati o bunatate

Cori
Cori 19 Jan 2012, 21:44

Bune, bune !!!!!  Le-am dat si prin pesmet de data asta, in schimb nu am stiut de lapte, o sa pun.

Poza mea pentru rețetă:
Nina-Andreea
Nina-Andreea 05 Feb 2012, 16:31

Le-am făcut și eu astăzi. Oare pentru a câta oară? Mereu gustoase.

Poza mea pentru rețetă:
Claudia1992
Claudia1992 20 Feb 2012, 01:58

snitzele de pui sunt slabiciunea mea, si mie imi place sa le fac cu pesmet!!  as manca in continuu

Dianna
Diana Pascal (Dianna) 09 Apr 2012, 00:45

Le.am facut cu pesmet, yummy ! 

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
justfun
justfun 16 Aug 2012, 14:46

nici eu nu stiam de lapte,dar sigur o sa fie mai gustoase . mi s a facut foame =))

petrica1968
petrica1968 08 Sep 2012, 10:27

snitele cele mai bune sunt batute si presarate pe ele delikat(atentie la sarea din delikat)si puse  in frigider de cu seara=))pofta buna

MichaelDima326
Michael Dima (MichaelDima326) petrica1968 27 Nov 2018, 10:12

Cine gateste cu delikakat n-are ce cauta aici!

DanutsaaDana329
Danutsaa Dana (DanutsaaDana329) 07 Sep 2017, 13:02

Foarte bune! multumim de reteta:)

Nota mea pentru rețetă:
DanielRacovitan970
Daniel Racovitan (DanielRacovitan970) 24 Apr 2021, 18:43

Snitelul parizian FOLOSESTE pesmet. Locuiesc in Paris de 22 de ani iar toate snitelele de aici se fac cu pesmet