Pește cu sos de roșii și portocale

Pește cu sos de roșii și portocale

Așa cum v-am promis, azi o super-mega rețetă delicioasă și aromată. Dacă vă intimidează portocalele, puteți să faceți sosul și fără, dar veți pierde din gustul interesant și aromă, încercați să puneți măcar sucul de portocală și un vârf de linguriță de coajă rasă. Peștele așa preparat este neașteptat de bun, am reușit să-mi surprind soțul, l-a savurat cu mare plăcere.

Chiar recomand rețeta, este foarte rapidă și deosebit de gustoasă.

Ingrediente

Pește
1 kg
bucăți sau file de orice pește vă place
Roșii cubulețe din conservă
300 g
sau roșii tocate simple
Pastă de tomate
1 lingura
   
Ceapă albă
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
3 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
30 ml
   
Portocale
1 buc
   
Sare, piper
1 lingurita
după gust
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
   
Zahăr
1 lingurita
   

Pași de urmat

Pas 1

Peștele se curăță, se spală și se taie bucăți potrivite.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 1
Pas 2

Radeți coaja de la portocală și stoarceți sucul din ea,

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 2
Pas 3

Într-o tigaie căliți ceapa tăiată cubulețe cu puțin ulei.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 3
Pas 4

Când ceapa începe să se rumenească adăugați usturoiul tocat. Mai căliți totul împreună 10-20 de secunde.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 4
Pas 5

După acest timp adăugați în tigaie roșiile cubulețe, sucul și coaja de portocală și pasta de roșii.

Amestecați și lăsați până începe să fiarbă.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 5
Pas 6

Când fierbe adăugați boiaua de ardei, potriviți de sare și piper, adăugați 1 linguriță de zahăr, amestecați.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 6
Pas 7

Acum adăugați bucățile de pește și le scufundați în sos.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 7
Pas 8

Lăsați până începe să fiarbă bine și faceți focul mic.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 8
Pas 9

Acoperiți cu capac și lăsați 20-30 de minute.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 9
Pas 10

Cam așa arată când e gata.

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 10
Pas 11

Serviți cu orice garnitură vă place - noi am avut couscous, se poate cu orez, piure de cartofi, etc.

Dacă nu aveți garnitură, vă isprăviți bine și cu o felie de pâine bună... cu sos de roșii este delicios.

Poftă Bună!

Pește cu sos de roșii și portocale - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 porții)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (1 voturi)
Sursă: zefira.net

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

nicma
nicma 28 Mar 2015, 18:48

Reteta a trecut si testul celui mai mofturos critic al meu, fetita mea de 4 ani.

Mircea Pop
Mircea Pop 26 Mar 2015, 08:01

Multumim pentru tot ce faci pentru a ne mai scoate din incurcatura , de zi cu zi "(oare ce sa fac azi de mancare)". si eu chiar am facut cateva din retetele tale , care au fost minunate.

Si iti doresc multa sanatate ,si bebelusului tau .. crestere mare si  frumoasa

lena
Elena (lena) 25 Mar 2015, 18:56

Buun, hai sa va iau pe rand.

Kolea, fiecare are loc de parere, si buna si rea, haideti sa nu continuam cu discutia, toti avem dreptate. Recunosc ca nu mi-am dat seama cand ai zis de pestele cu mujdei, si aveai in vedere pestele la cuptor. Asa la cuptor il fac si eu in mare parte.  Va rog pe toti, facem pace si mai departe cu comentarii la subiect

Ekaterinka, cu mana pe inima pot zice ca am raspuns la 99.9% din comentarii, cat de ciudat nu sunau unele. La altele nu am raspuns, posibil din cauza sistemului de mailing, am observat ca in unele perioade mi-au scapat cateva comentarii. Asa, alta problema este ca eu am un bebelus mic, de 6 luni - se intampla zile cand vad un comentariu dar atunci pe loc nu am cum sa raspund dar mai tarziu uit. Am incercat cumva sa ma organizez cu asta, chiar daca mai tarziu dar totusi raspund.

Eu sunt om normal cu greselile mele si otilitatile mele, perioade cand sunt obosita, plictisita de intrebari care se repeta de sute de ori. Aveti rabdare si luati ce e mai bun din site. Nu sunt angajata si nici nu am obligatii, incerc pe toata lumea sa ajut, dar in limita rabdarii si posibilitatilor. Fiti mai atenta, cititi comentariile celorlalti  si mai bine pasii retetelor.

Anume aici la aceasta reteta principiul este acelasi, ca si cum ati gati pestele la cuptor, doar ca e mai repede si economisiti timp si electricitate. Dar nu era nimic dac ail faceti la cuptor, este optiunea fiecarui bucatar.

Spor la gatit la toti, sa avem rabdare si va fi bine

dir
dir 25 Mar 2015, 18:46

Așa arată macroul meu; mie îmi place să văd forma peștelui în farfurie, nu l-am tăiat, în consecință a trebuit să ajungă puțin și la cuptor, am preparat sosul în tigaie și l-am turnat peste pește în tavă. A fost foarte gustos și s-a infuzat destul de bine și așa întreg. Cel puțin pentru peștele oceanic, mi se pare important de pus toată portocala (coajă și zeamă), se armonizează foarte bine cu restul ingredientelor. Ne-a plăcut cu mămăliguță. dar după Paște vrem să-l testăm și cu o rețetă preferată de orez (trebuie să conțină unt). Mulțumim de combinație! Delicioasă...

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
Kolea
Kolea 24 Mar 2015, 23:05

Lena dragă, noi facem peştele la cuptor cu ceapă, usturoi, ulei de măsline, sare, doi de dafin, lămâie felii.Cand il servim eu unul pun mujdei de usturoi blenduit.Nu mai zic de mămăligă... Daca mergem în vizita la cineva si ne pune peste...prăjit pe masa, din respect pt. gazdă, nu fac mofturi!!!

dir
dir 24 Mar 2015, 21:42

Mulțumesc Lena! Cred că mi-ar place cu rețeta aceea indiană de orez cu scorțișoară și boabe de muștar - cred că tot de aici o am -, dar gătesc pentru maică-mea - cică mie-mi iese peștele bun - și ea ține postul, deci va fi mămăligă; nu cred că o să pregătesc ambele, că sunt mai leneșă la bucătărie. Dacă am timp, până nu se mănâncă, fac și poză, da' nu promit.

lena
Elena (lena) 24 Mar 2015, 20:25

Kolea, te camcontrazici singur, fara prajeli zici, da pestele cu mujdei inteleg ca se fierbe :)

Ekaterinka
Ekaterinka 24 Mar 2015, 19:24

oare nu merge toata cobinatia intr-o tava la cuptor?intr-adevar fara prajeli

lena
Elena (lena) Ekaterinka 24 Mar 2015, 20:23

Pai este prajita doar ceapa cu usturoiul. In rest se fierbe, pestele nu e prajit, nu inteleg care ar fi avantajul cuptorului.

Dir, are gust de conserva de peste cu sos de rosii. Nu este dulce deloc, merge si cu mamaliga, eventual ii pui doar un varf de lingurita de coaja de portocala.

dir
dir 24 Mar 2015, 18:35

Bună Lena! Oare s-ar potrivi o mămăliguță ca și garnitură? Mâine vreau să pregătesc rețeta și nu-mi imaginez ce gust are peștele cu portocală și roșii. Noi suntem mari amatori de mămăliguță, dar aș vrea să mai fac peștele și altfel decât cum ne-am obișnuit. Te pup!

Kolea
Kolea 24 Mar 2015, 18:29

Aici in America nu pot manca "amestec" de fructe cu rosii, peste si zahar. Pestele se mananca romaneste cu mamaliga si mujdei de usturoi. Ca miros a usturoi, nu-mi pasa, sanatatea e mai importanta. Daca nu-mi place aceasta reţetă, asta nu înseamnă ca nu te apreciez! Imi plac reţetele fara: făină albă, zahăr si prajeli!

Arată toate comentariile