Peste cu sos de rosii si portocale

Peste cu sos de rosii si portocale

Asa cum v-am promis, azi o super-mega reteta delicioasa si aromata. Daca va intimideaza portocalele, puteti sa faceti sosul si fara, dar veti pierde din gustul interesant si aroma, incercati sa puneti macar sucul de portocala si un varf de lingurita de coaja rasa.. Pestele asa preparat este neasteptat de bun, am reusit sa-mi surprind sotul, l-a savurat cu mare placere.

Chiar recomand reteta, este foarte rapida si deosebit de gustoasa.

Ingrediente

Peste
1 kg
bucati sau file de orice peste va place
Rosii cubulete din conserva
300 g
sau rosii tocate simple
Pasta de tomate
1 linguri
Ceapa alba
1 buc
Usturoi(catei)
3 buc
Ulei de floarea soarelui
30 ml
Portocale
1 buc
Sare,piper
1 lingurite
dupa gust
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurite
Zahar
1 lingurite

Pasi de urmat

1

Pestele se curata, se spala si se taie bucati potrivite.

2

Radeti coaja de la portocala si stoarceti sucul din ea,

3

Intr-o tigaie caliti ceapa taiata cubulete cu putin ulei.

4

Cand ceapa incepe sa se rumeneasca adaugati usturoiul tocat. Mai caliti totul impreuna 10-20 de secunde.

5

Dupa acest timp adaugati in tigaie rosiile cubulete, sucul si coaja de portocala si pasta de rosii.

Amestecati si lasati pana incepe sa fiarba.

6

Cand fierbe adaugati boiaua de ardei, potriviti de sare si piper, adaugati 1 lingurita de zahar, amestecati.

7

Acum adaugati bucatile de peste si le scufundati in sos.

8

Lasati pana incepe sa fiarba bine si faceti focul mic.

9

Acoperiti cu capac si lasati 20-30 de minute.

10

Cam asa arata cand e gata.

11

Serviti cu orice garnitura va place - noi am avut couscous, se poate cu orez, piure de cartofi, etc.

Daca nu aveti garnitura, va ispraviti bine si cu o felie de paine buna... cu sos de rosii estre delicios.

Pofta Buna!

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (4 portii)
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (1 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 17

nicma
nicma 28 mar 2015, 18:48

Reteta a trecut si testul celui mai mofturos critic al meu, fetita mea de 4 ani.

Mircea Pop
Mircea Pop 26 mar 2015, 08:01

Multumim pentru tot ce faci pentru a ne mai scoate din incurcatura , de zi cu zi "(oare ce sa fac azi de mancare)". si eu chiar am facut cateva din retetele tale , care au fost minunate.

Si iti doresc multa sanatate ,si bebelusului tau .. crestere mare si  frumoasa

lena
Elena (lena) 25 mar 2015, 18:56

Buun, hai sa va iau pe rand.

Kolea, fiecare are loc de parere, si buna si rea, haideti sa nu continuam cu discutia, toti avem dreptate. Recunosc ca nu mi-am dat seama cand ai zis de pestele cu mujdei, si aveai in vedere pestele la cuptor. Asa la cuptor il fac si eu in mare parte.  Va rog pe toti, facem pace si mai departe cu comentarii la subiect

Ekaterinka, cu mana pe inima pot zice ca am raspuns la 99.9% din comentarii, cat de ciudat nu sunau unele. La altele nu am raspuns, posibil din cauza sistemului de mailing, am observat ca in unele perioade mi-au scapat cateva comentarii. Asa, alta problema este ca eu am un bebelus mic, de 6 luni - se intampla zile cand vad un comentariu dar atunci pe loc nu am cum sa raspund dar mai tarziu uit. Am incercat cumva sa ma organizez cu asta, chiar daca mai tarziu dar totusi raspund.

Eu sunt om normal cu greselile mele si otilitatile mele, perioade cand sunt obosita, plictisita de intrebari care se repeta de sute de ori. Aveti rabdare si luati ce e mai bun din site. Nu sunt angajata si nici nu am obligatii, incerc pe toata lumea sa ajut, dar in limita rabdarii si posibilitatilor. Fiti mai atenta, cititi comentariile celorlalti  si mai bine pasii retetelor.

Anume aici la aceasta reteta principiul este acelasi, ca si cum ati gati pestele la cuptor, doar ca e mai repede si economisiti timp si electricitate. Dar nu era nimic dac ail faceti la cuptor, este optiunea fiecarui bucatar.

Spor la gatit la toti, sa avem rabdare si va fi bine

dir
dir 25 mar 2015, 18:46

Așa arată macroul meu; mie îmi place să văd forma peștelui în farfurie, nu l-am tăiat, în consecință a trebuit să ajungă puțin și la cuptor, am preparat sosul în tigaie și l-am turnat peste pește în tavă. A fost foarte gustos și s-a infuzat destul de bine și așa întreg. Cel puțin pentru peștele oceanic, mi se pare important de pus toată portocala (coajă și zeamă), se armonizează foarte bine cu restul ingredientelor. Ne-a plăcut cu mămăliguță. dar după Paște vrem să-l testăm și cu o rețetă preferată de orez (trebuie să conțină unt). Mulțumim de combinație! Delicioasă...

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Kolea
Kolea 25 mar 2015, 18:37

Mirciulica, baiztule, nu-ti fac în ciuda, şezi ghinisor la locul tzu! Imi cer scuze, dar n-am stiut ca daca iti spui parerea superi! La.noi in Amerikie, nu-i asa bre! O sa "caut" sa va fiu pe plac!

Ekaterinka
Ekaterinka 25 mar 2015, 17:44

Lena apreciez foarte mult retetele tale,mi-au iesit aproape toate (in afara de prajiturile de post) si iti multumesc.

Dar sunt suparata pe tine,cateodata esti foarte ostila in comentarii,cateodata nu raspunzi deloc;poate erau niste intrebari stupide, dar de raspunsul respectiv depindea daca imi va iesi sau nu preparatul ideal.

Ekaterinka
Ekaterinka 25 mar 2015, 17:34

pentru ca sunt fana mancare la cuptor :rapid,fara batai de cap si tind sa cred ca mai sanatos.

Elvira G
Elvira G 25 mar 2015, 09:10

Buna Lena, am o intrebare. Crezi ca as putea sa prajesc pestele si sa fac separat sosul? Mie imi place pestele prajit. Sunt sigura ca reteta asta e super buna si cu o mamaliguta, deja imi lasa gura apa. Multumesc mult pt retete, toate pe care le-am incercat au iesit foarte bune. O zi buna 

lena
Elena (lena) Elvira G 25 mar 2015, 09:25

Da, se poate si separat, asa il faceam pana acum.

Aceasta varianta mi-a placut si pt ca este mai simplu, mai light, dar la fel de gustos.

Mircea Pop
Mircea Pop 25 mar 2015, 07:54

Super tare ideea.. , din cate vad , ai pregatit pastrav, am sa fac si eu azi .. si sigur va fi cu mamaliguta , 

Iar in ceea ce-l priveste pe Kolea , Stai linistita,... cred doar ca vrea sa ne faca ciuda ca "este" in America

"Amestecul" de fructe cu rosii se poate manca oriunde in lumea asta...!!!!

Kolea
Kolea 24 mar 2015, 23:05

Lena dragă, noi facem peştele la cuptor cu ceapă, usturoi, ulei de măsline, sare, doi de dafin, lămâie felii.Cand il servim eu unul pun mujdei de usturoi blenduit.Nu mai zic de mămăligă... Daca mergem în vizita la cineva si ne pune peste...prăjit pe masa, din respect pt. gazdă, nu fac mofturi!!!

Arata toate comentariile