Ingrediente
●
Pește
1 kg
bucăți sau file de orice pește vă place
●
Roșii cubulețe din conservă
300 g
sau roșii tocate simple
●
Pastă de tomate
1 lingura
●
Ulei de floarea-soarelui
30 ml
●
Sare, piper
1 lingurita
după gust
●
Boia ardei dulce sau iute
1 lingurita
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Peștele se curăță, se spală și se taie bucăți potrivite.
Pas 2
Radeți coaja de la portocală și stoarceți sucul din ea,
Pas 3
Într-o tigaie căliți ceapa tăiată cubulețe cu puțin ulei.
Pas 4
Când ceapa începe să se rumenească adăugați usturoiul tocat. Mai căliți totul împreună 10-20 de secunde.
Pas 5
După acest timp adăugați în tigaie roșiile cubulețe, sucul și coaja de portocală și pasta de roșii.
Amestecați și lăsați până începe să fiarbă.
Pas 6
Când fierbe adăugați boiaua de ardei, potriviți de sare și piper, adăugați 1 linguriță de zahăr, amestecați.
Pas 7
Acum adăugați bucățile de pește și le scufundați în sos.
Pas 8
Lăsați până începe să fiarbă bine și faceți focul mic.
Pas 9
Acoperiți cu capac și lăsați 20-30 de minute.
Pas 10
Cam așa arată când e gata.
Pas 11
Serviți cu orice garnitură vă place - noi am avut couscous, se poate cu orez, piure de cartofi, etc.
Dacă nu aveți garnitură, vă isprăviți bine și cu o felie de pâine bună... cu sos de roșii este delicios.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(4 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
30 min
Data publicării:
Notă:
5 (1 voturi)