Orez cu curry si legume

Orez cu curry si legume

O garnitura perfecta pentru cei care tin regim de slabire sau sunt adeptii unei alimentatii sanatoase. Daca veti folosi orez brun, va fi si mai bine - contine multe fibre si vitamine, spre deosebire de cel alb, care are doar amidon. Doar sa fiti atenti - orezul brun fierbe mai mult decar cel alb, desi mai nou am gasit la magazin orez prefiert brun, care fierbe doar 10 min, la pliculetze.

Eu am folosit curry nepicant, chiar am citit atent compozitia de pe pachetul cumparat. Puteti sa nu-l puneti, dar va da un gust si o culoare foarte deosebite mancarii.

Puteti folosi si alte legume preferate, aici am folosit broccoli si morcovi.

Ingrediente

Orez
250 g
Broccoli congelat
450 g
Morcovi
250 g
eu am pus morcovi mici care se vand congelati la punga
Praf de curry
1 linguri
Sare
1 linguri
Unt
20 g

Pasi de urmat

1

Puneti untul in tigaie si il topiti.

2

Apoi adaugati morcovii congelati. Amestecati periodic si lasati sa se caleasca la foc mediu.

Daca folositi morcovi proaspeti, ii curatati, spalati si taiati rondele. Apoi la fel caliti in putin unt, doar mai adaugati si 1-2 linguri de apa.

3

Apoi cand sunt moi, sarati si piperati dupa gust. Stingeti focul si lasati pana se prepara celelalte ingrediente.

4

Puneti la fiert 2 l de apa cu sare. Cand incepe sa fiarba adaugati varza broccoli congelata si cand fierbe din nou mai lasati 2-3 min. Nu mai mult, pentru ca se face indigerabila, prea moale si pierdea culoarea.

5

O scurgeti de apa.

6

Adaugati la morcovi si lasati pana fierbem orezul.

7

Asa arata curry-ul pe care il folosesc, nu este picant, dar foarte aromat si placut - cu ingrediente naturale, fara nici un E.

8

Puneti la fiert 2-3 litri de apa, in care adaugati sarea si curry. Pentru a fierbe un orez perfect, trebuie sa puneti 1l de apa la 100g de orez uscat, si sa respectati timpul de fierbere indicat pe pachet. Aveti grija sa nu rasfiarba, devine lipicios si se face piure.

9

Eu am fiert orez la plicuri, respectand instructiunile de pe pachet.

10

Apoi scurgeti de apa orezul, cand este fiert.

11

Adaugati la morcovii si broccoli pregatiti mai inainte.

12

Amestecati si potriviti de sare daca este nevoie.

Merge perfect la o mancare de peste sau carne, ca si garnitura - sau ca mancare pentru cei ce tin post sau regim vegetarian.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (5 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Data publicarii:
Nota: 5 (6 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 10

tiki
tiki 16 ian 2015, 13:32

Buna. Aici am facut 2 x 1. Se afla ingredientele de la doua retete. De la aceasta si de la Orez fiert cu mirodenii. Am folosit orez prefiert si nu am omis nici un ingredient de la nici o reteta.. F. bun a iesit. Multumesc. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
tabita17
Tabita Iordache (tabita17) 20 ian 2014, 21:00

foarte bun, nici nu stiam de reteta pe site, dar ieri am facut si eu ceva asemanator (am pus si mazare)..delicios de sanatos 

Nota mea pentru reteta:
Cori
Cori 01 mar 2012, 14:25

Bun, bun. Mie imi place sa-l mananc cu lamaie stoarsa pe deasupra

Poza mea pentru reteta:
amalia80
amalia80 21 nov 2010, 22:14

Am gasit si eu morcoveii acestia micuti, egali si delicos de dulcegi... si nu m-am putut abtine sa-i prepar la pastravul facut la cuptor. Nu am avut broccoli, asa ca am facut doar orez si morcovei. Chiar daca sunt congelati noua sunt deosebit de gustosi, si e placut da-i pui direct in oala la fiert (am scapat de curatat!!!!!!!).

Nota mea pentru reteta:
Lavi
Lavi 05 nov 2010, 08:29

maine o sa fac si eu garnitura asta la peste, facut la cuptor!

numai ca o sa folosesc legume proaspete

Nota mea pentru reteta:
MariaP
MariaP 22 sep 2010, 22:31

O reteta usoara si sanatoasa! Imi place mult orezul cu legume, insa prefer sa fie proaspete, nu congelate, cat despre condimentele din gama Kotany

Nota mea pentru reteta:
ramis
Simion (ramis) 10 mar 2010, 23:39

felicitari pt. reteta! este usoara, gustoasa si aspectoasa.

eli
elena teodoru (eli) 13 ian 2010, 15:44

o reteta excelenta,multumesc,probabil ca ar merge si cu mazare!am s-o probez.

Nota mea pentru reteta:
nina
nina 12 ian 2010, 14:43

super ,mai vrem si altele tot asa fara carne!!!!!!!!

anail
anail 11 ian 2010, 21:08

Asteptam cu nerabdare, dupa atatea sarbatori in care ne-am indopat cu carne, o reteta usoara, cu legume. Mersi mult. Am sa o incerc maine.

Arata toate comentariile