Pate de migdale(raw)
Am pregătit această rețetă de pate de mai mult timp, chiar am și testat-o cu voi la atelier(cu mare succes!) - între timp a devenit preferata familiei și uimesc cu ea de fiecare dată musafirii. Chiar și Sofia mănâncă și nu face nici o diferență cu alte pate-uri, gustul este foarte complet, consistent și aromat.
Rețeta mi-a atras atenția într-un filmuleț cu rețete raw, ca o utilizare rapidă și interesantă a pulpei de migdale care rămâne după prepararea laptelui de migdale.
Servit cu niște pâinici integrale și pe lângă laptele de migdale, este un mic dejun sănătos și foarte delicios!
Ingrediente
●
Migdale uscate
1 pahar
paharul=250ml - migdalele să fie crude
●
Drojdie uscată inactivă
2 linguri
se găsește la Plafar, dacă nu aveți, nu mai puneți. Drojdia Inactivă este diferită de drojdia clasică, se consumă ca atare în diverse preparate vegetariene.
●
Sare
1 lingurita
după gust, puteți adăuga și puțin pătrunjel uscat/proaspăt
●
Ulei de măsline extravirgin
2 linguri
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Migdalele se pun în apă și se lasă la înmuiat pentru 8-10 ore(peste noapte).
Pas 2
După acest timp aruncați apa în care au stat migdalele, le clătiți puțin, puneți în blender.
Turnați 1 litru de apă rece peste ele.
Pas 3
Se mixează bine la viteză maximă, cam 5 minute.
Pas 4
Pentru a strecura laptele va trebuie o pânză mai groasă, recomand să folosiți o pungă specială pentru strecurat laptele - dar dacă nu aveți vă descurcați cu un prosop de bucătărie mai dens.
Punga de lapte se îmbracă pe gura blenderului și se varsă în el conținutul vasului - bineînțeles toată procedura o faceți deasupra unui bol unde să adunați laptele scurs.
Pas 5
Presați și scurgeți bine laptele din pungă/prosop. Va rămâne o pulpă uscată, care eu înainte o aruncam - nu aveam chef să mai fac ceva cu ea - dar aici, din ea vom face un pate extra delicios!
Laptele de migdale strecuraț se îndulcește cu miere și arome și este gata de consum.
Pas 6
Pulpa de migdale se pune într-un robot, adăugați roșia tăiată cubulețe(aici nu am avut și am pus roșii uscate în ulei de măsline), usturoiul, drojdia inactivă, sarea, pătrunjelul, zeama de lămâie și 1-2 linguri de ulei de măsline.
Pas 7
Mixați bine până toate ingredientele devin o pastă uniformă - mai potriviți de sare/lămâie dacă este nevoie.
Dacă vă pare mai uscat pate-ul, adăugați încă puțin ulei de măsline și o bucățică de roșie, blendați bine.
Pas 8
Aici vedeți cam care ar fi consistența ideală, la care ar trebui să ajungeți.
Depinde de cât de bine ați scurs pulpa de migdalele, de roșii(dacă sunt zemoase sau nu) - dar toate se reglează, important este să vă puneți papilele gustative la treabă și puțină imaginație :)
Pas 9
Puneți pate-ul într-o farfurie/casoletă, puteți orna cu verdeață, boia sau aici la mine este curry și puțină curcuma.
Pas 10
Păstrați la frigider, termenul de păstrare ar fi cam de 5 zile.
Servit cu pâinică integrală la micul dejun va fi nu numai un mic dejun sănătos, dar și foarte gustos!
Poftă Bună!
Cantitate:
300 g
Timp de preparare:
15 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
400 min
Data publicării: