Pate de migdale(raw)

Pate de migdale(raw)

Am pregătit această rețetă de pate de mai mult timp, chiar am și testat-o cu voi la atelier(cu mare succes!) - între timp a devenit preferata familiei și uimesc cu ea de fiecare dată musafirii. Chiar și Sofia mănâncă și nu face nici o diferență cu alte pate-uri, gustul este foarte complet, consistent și aromat.

Rețeta mi-a atras atenția într-un filmuleț cu rețete raw, ca o utilizare rapidă și interesantă a pulpei de migdale care rămâne după prepararea laptelui de migdale.

Servit cu niște pâinici integrale și pe lângă laptele de migdale, este un mic dejun sănătos și foarte delicios!

Ingrediente

Migdale uscate
1 pahar
paharul=250ml - migdalele să fie crude
Roșii
1 buc
   
Usturoi (cățeii)
2 buc
   
Drojdie uscată inactivă
2 linguri
se găsește la Plafar, dacă nu aveți, nu mai puneți. Drojdia Inactivă este diferită de drojdia clasică, se consumă ca atare în diverse preparate vegetariene.
Lămâie
0.5 buc
   
Sare
1 lingurita
după gust, puteți adăuga și puțin pătrunjel uscat/proaspăt
Ulei de măsline extravirgin
2 linguri
   

Pași de urmat

Pas 1

Migdalele se pun în apă și se lasă la înmuiat pentru 8-10 ore(peste noapte).

Pate de migdale(raw) - Pas 1
Pas 2

După acest timp aruncați apa în care au stat migdalele, le clătiți puțin, puneți în blender.

Turnați 1 litru de apă rece peste ele.

Pate de migdale(raw) - Pas 2
Pas 3

Se mixează bine la viteză maximă, cam 5 minute.

Pate de migdale(raw) - Pas 3
Pas 4

Pentru a strecura laptele va trebuie o pânză mai groasă, recomand să folosiți o pungă specială pentru strecurat laptele - dar dacă nu aveți vă descurcați cu un prosop de bucătărie mai dens.

Punga de lapte se îmbracă pe gura blenderului și se varsă în el conținutul vasului - bineînțeles toată procedura o faceți deasupra unui bol unde să adunați laptele scurs.

Pate de migdale(raw) - Pas 4
Pas 5

Presați și scurgeți bine laptele din pungă/prosop. Va rămâne o pulpă uscată, care eu înainte o aruncam - nu aveam chef să mai fac ceva cu ea - dar aici, din ea vom face un pate extra delicios!

Laptele de migdale strecuraț se îndulcește cu miere și arome și este gata de consum.

Pate de migdale(raw) - Pas 5
Pas 6

Pulpa de migdale se pune într-un robot, adăugați roșia tăiată cubulețe(aici nu am avut și am pus roșii uscate în ulei de măsline), usturoiul, drojdia inactivă, sarea, pătrunjelul, zeama de lămâie și 1-2 linguri de ulei de măsline.

Pate de migdale(raw) - Pas 6
Pas 7

Mixați bine până toate ingredientele devin o pastă uniformă - mai potriviți de sare/lămâie dacă este nevoie.

Dacă vă pare mai uscat pate-ul, adăugați încă puțin ulei de măsline și o bucățică de roșie, blendați bine.

Pate de migdale(raw) - Pas 7
Pas 8

Aici vedeți cam care ar fi consistența ideală, la care ar trebui să ajungeți.

Depinde de cât de bine ați scurs pulpa de migdalele, de roșii(dacă sunt zemoase sau nu) - dar toate se reglează, important este să vă puneți papilele gustative la treabă și puțină imaginație :)

Pate de migdale(raw) - Pas 8
Pas 9

Puneți pate-ul într-o farfurie/casoletă, puteți orna cu verdeață, boia sau aici la mine este curry și puțină curcuma.

Pate de migdale(raw) - Pas 9
Pas 10

Păstrați la frigider, termenul de păstrare ar fi cam de 5 zile.

Servit cu pâinică integrală la micul dejun va fi nu numai un mic dejun sănătos, dar și foarte gustos!

Poftă Bună!

Pate de migdale(raw) - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 300 g
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 400 min
Data publicării:

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

anca m.
anca m. 21 Mar 2013, 08:09

se pot folosi rosii din bulion?

lena
Elena (lena) anca m. 21 Mar 2013, 10:07

Da, sigur ca poti.