Friptura de pui la tigaie

Friptura de pui la tigaie

Interesanta poveste are aceasta reteta - asa face carnea de pui tatal meu cand ramane singur acasa, i-a pregatit-o si mamei, aceasta a preluat-o si de mult timp face pulpele de pui numai in asa fel. Eu am mancat acasa cand eram in vacanta anul trecut si mi-a placut, dar mi-a parut atat de banal ca nu prea m-am complicat eu s-o repet, desi gustul mi-a placut.

Stiti in cate feluri se poate face carnea de pui, gasiti multe retete aici pe site, din toate a mancat sotul meu. Intr-o zi, in graba am facut aceasta reteta, si el uimit " Da cum ai facut carnea asta de pui?", eu " Pai asa, repede la tigaie cum o face mama...", el "Dar este delicioasa, s-o pui neaparat pe site!"... De acum incolo cand fac asa carnea, maraie si se bucura la cat de gustoase sunt :)

Deci, iaka poftim reteta pe site - se face simplu, chiar banal, dar este absolut delicioasa. Eu folosesc pulpe dezosate, dar merge foarte bine si cu pulpele cu os, doar un pic va creste timpul de preparare.

Ingrediente

Pulpe de pui
1 kg
superioare/copanele -cu os sau fara os si piele
Ceapa alba
3 buc
Sare,piper
1 lingurite
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Usturoi(catei)
5 buc
optional

Pasi de urmat

1

Pulpele le spalati bine si scurgeti/uscati de apa.

Tigaie se incinge bine cu ulei dupa care puneti acolo pulpele.

2

Presarati sare si piper, lasati sa se rumeneasca la foc mediu.

In functie de grosimea carnii puteti sa o gatiti mai incet sau mai repede, cu capac sau fara. Dar in mod normal eu le fac la foc mediu si le este de ajuns.

3

Cand s-au rumenit bine pe o parte se intorc pe cealalta, le presarati si aici cu sare si piper.

Lasati cam 5 minute.

4

Acum adaugati ceapa taiata julien mai gros.

O distribuiti asa ca sa ajunga sa se caleasca printre bucatile de carne.

5

Puneti capacul pe tigaie si il lasati cam 5 minute.

Daca tineti capacul mai mult de 5 minute ceapa va lasa mai multa zeama si la final se va face ca un sos de ceapa, nu se vor vedea bucatele mai intregi.

6

Mai amestecati putin intre timp.

7

Dupa ce am luat capacul la mine o lasat cam multa zeama.

Lasati in continuare sa fiarba totul la foc mediu pana se evapora tot lichidul si ceapa incepe sa se caleasca.

8

Cam asa, asta inseamana ca deja sunteti pe final :)

9

Optional, cu 2-3 minute inainte sa opriti focul adaugati usturoi tocat peste carne. Amestecati neaparat sa se distribuie uniform aroma.

10

Seriviti calda cu orice garnitura preferata.

Pofta Buna!

Arata-ne si noua poza cu ce ti-a iesit, scrie-ne ideile sau intrebarile tale pe grupul nostru de Facebook "Gatim acasa cu LaLena"!

Click aici!

Cantitate: 1 kilogram (3-4 portii)
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min
Data publicarii:
Nota: 5 (8 voturi)

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 13

Rodikuta
Rodikuta 15 mar 2018, 10:47

Am preparat aceasta friptură la tigaie, carnea am ales sa fie de curcan(imi place mai mult) si am pus ceapa asa pe masura tăiată mascat. Este destul de usor, carnea la rîndul ei se coace bine , a iesit frageda și aromata. Poza arata tot.. numai nu si gustul😀 Am servit cu orez si rosii uscate in ulei de măsline(desigur dupa receta dvs de pe site 😊) multumim

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
steflipo
steflipo 16 iul 2017, 14:34

A iesit excelent dar am facut cateva mici adaugiri mai exact sare amestec cu chili + piper + cimbru si cateva picaturi de Tabasco. Am folosit ulei de porumb nu floarea soarelui in rest totul dupa reteta. O recomand oricui.  Rapid si foarte gustos.

Nota mea pentru reteta:
nata14
nata14 23 mai 2017, 02:54

Delicios! toată ziua am căutat retete cu carne de pui si ma bucur ca am ales-o pe asta! După ce s-a înmuiat ceapa am stropit friptura cu vin si am lăsat sa se înăbușe a ieșit o bunătate! Mulțumesc mult Lena! 

Nota mea pentru reteta:
Cerra
Cerra 07 apr 2016, 09:18

Super gustoasa si ușor de preparat! Mulțumesc!

Nota mea pentru reteta:
piti
Daniela (piti) 18 apr 2015, 13:56

Delicioasa friptura ! Am servit-o cu sfecla rosie calita .

Nota mea pentru reteta:
Alina Heering
Alina Heering 19 feb 2015, 20:36

Mmmm delicios abia l-am luat de pe foc! Am devenit o bucatareasa buna multumita tie Lena. Toate cele bune iti doresc 😘

Poza mea pentru reteta:
tiki
tiki 26 ian 2015, 23:41

Buna. Am facut aceasta reteta exact, exact. Vad ca multe  comentarii sunt cu diverse adaosuri. Da e buna precis, dar sunt alte retete. Eu faceam aceasta reteta cu aceleasi ingrediente, cu deosebirea ca puneam ceapa inainte la calit ,apoi puiul si sa stiti ca era alt gust. Aceasta reteta nu e buna, E O BUNATATE . Mai ales acel sos din ceapa si usturoi...yammy, yammy nu ma mai puteam opri din mancat. . Data viitoare pun si ceapa si usturoiu mai mult.Am facut  din pulpe superioare cu os. Pupici.

Poza mea pentru reteta:
Nota mea pentru reteta:
Svetlana M.
Svetlana (Svetlana M.) 26 ian 2015, 20:17
buna,
 eu am tigaie wog, pot in ea sa gatesc pulpele? 
Daniela B.
Daniela B. 24 ian 2015, 23:15

e foarte gustos, si mamica mea tot asa le prepara de cele mai multe ori, multumim mult! E o delicatete!

Nota mea pentru reteta:
Danetten
Danetten 23 ian 2015, 16:07

Dap, chiar iese foarte buna carnea de pui gatita asa. Eu mai rataceam si un morcov, doi acolo si musai foi de dafin. Mniam mniam! 

Nota mea pentru reteta:
Arata toate comentariile