Ingrediente
●
Orez negru
500 g
vedeți la pasul 1 orezul cumpărat de mine
●
Ulei
50 ml
eu am combinat ulei de măsline cu puțin unt, dar merge și fără el
Urmărește-ne pe rețelele de socializare pentru a nu rata rețetele noi și alte noutăți!
Pași de urmat
Pas 1
Cam așa arată orezul cumpărat de mine la un supermarket.
Nu credeți timpul de fierbere de pe cutie, oricum vă orientați și după dinte :)
Pas 2
Am citit diverse recomandări că ar fi bine să înmuiați orezul în apă cu o oră înainte de fierbere.
Nu cred că este obligatoriu, dar eu am avut ora aceasta la dispoziție și l-am pus în apă.
Pas 3
Observați că apa se va colora în maro, dar este absolut normal.
Eu am scurs această apă mov și am mai spălat orezul în 1-2 ape.
Pas 4
Umpleți cu apă, aproape plină, o cratiță mare de 5 litri. Puneți 1 lingură de sare și lăsați pe foc până începe să fiarbă.
Imediat cum apa fierbe, puneți orezul (spălat bine și scurs), și lăsați să fiarbă încet timp de 40-45 de minute.
Pas 5
După 25 de minute gustați periodic orezul și va fi gata când are textură elastică dar nu este crud.
Pas 6
Cum este gata, îl turnați într-o sită și scurgeți de apa în care a fiert.
Pas 7
Acum puneți repede într-o tigaie sau cratiță puțin ulei, eventual combinat cu un mic cub de unt.
Pas 8
Puneți acolo la călit 2-3 minute orice legume vă plac - morcovi, ardei, ceapă, dovlecei, ciuperci, etc.
După cum vedeți eu am ales 1 morcov tăiat julien.
Pas 9
După ce legumele puțin s-au gătit adăugați orezul scurs de apă și sare după gust.
Amestecați, închideți focul și orezul e gata.
Pas 10
Serviți cu orice vă place, carne, pește, legume, etc.
Poftă Bună!
Cantitate:
1 kg
(6-7 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregătire:
60 min
Data publicării:
Notă:
5 (2 voturi)