Ciorba cu ghimbir si avocado(raw)
La cerintele celor care au fost la atelier pun si pe site aceasta reteta de ciorba rece si cruda - foarte racoritoare si delicioasa. Multi au strambat din nas cand au auzit de ea si chiar in momentul cand o preparam la atelier - apoi cand au ajuns sa guste(cu mare atentie:) au ramas foarte impresonati si extaziati.
Chiar si sotul meu o are pe lista de preferate - este foarte racoritoare, putin picanta, se potriveste chiar si pentru cei mai mofturosi in mancare.
Reteta am vazut-o in cartea Victoriei Butenko, o persoana foarte cunoscuta in bucataria raw - daca aveti ocazia sa gasiti ceva pe net cu retetele ei, va recomand s-o faceti. Are retete foarte bune, simple si accesibile.
Ingrediente
●
Apa plata
3 pahare
de 250ml
●
Ulei de masline extravirgin
5 linguri
●
Lamaie
3 buc
sucul de la ele
●
Ghimbir
1 buc
cam o bucata de 1 cm
●
Curmale uscate fara samburi
8 buc
●
Telina
100 g
frunze, radacina - orice gasiti - dar puteti si s-o omiteti
●
Patrunjel verde
1 legatura
1 legatura de patrunjel - am mai adaugat si cateva fire de leustean
●
Ridiche daicon
200 g
sau orice alta ridiche gasiti
●
Avocado
1 buc
sa fie moale si bine copt
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Intr-un blender(al meu are puterea de 1000W) - turnati apa, puneti sucul de lamaie, sarea,ghimbirul curatat de coaja, curmalele si uleiul.
Pas 2
Apoi pregatiti legumele - pantunjelul, telina, jumatate de ardei si optional leustean.
Pas 3
Adaugati acestea in blender - nu uitati sa lasati cateva fire de patrunjel pentru decor.
Pas 4
Blendati bine compozitia - cam 5 minute la puterea maxima.
Pas 5
Treceti aceasta compozitie intr-un bol - asta va fi baza supei, foarte aromata si cu o culoare verde frumoasa.
Pas 6
Acum pregatim ingredientele pentru a face ciorba mai consistenta si plina de vitamine.
Spalati, curatati si restul legumelor.
Pas 7
Conopida o desfaceti buchetele mici si o adaugati la baza ciorbei.
Pas 8
Avocado se taie cubulete si merge tot acolo.
Pas 9
Restul legumelor - jumatate de ardei, morcovul si ridichea puteti sa le taiati marunt, sa le dati prin razatoare sau ca mine, le maruntiti in robot.
Pas 10
Le adaugati la ciorba, amestecati, potriviti de sare si acreala - dupa gust daca mai este nevoie.
Pas 11
Si gata ciorba - o serviti in bol mare infrumusetata cu bucatele de ardei, verdeata, rosii, etc.
Pas 12
Si apoi in boluri mici, individual.
Foarte buna, sunt sigura ca o sa va placa - desi la prima veder ingredientele par ciudate si nu prea s-ar combina.
Pofta Buna!
Cantitate:
1 l
(4-5 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate:
usor
Timp total de pregatire:
15 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)